Suomi jää Ranska tähtimiehistön alle viimeisessä karsintaottelussaan?

MM-Karsinnat Ranska - SuomiTiistai 14.10.2013 kello 22:00Stade de France - Pariisi, RanskaYLE tv2

Suomella ei ole enää panosta ottelussa. Joukkue tulee olemaan lohkonsa kolmas, kävi illan ottelussa miten tahansa. Ranska tulee käytännössä myös olemaan varmasti lohkon toinen, mutta sille pisteillä on periaatteessa merkitystä, jos joukkue haluaa sijoittua lohkokakkosten rankingissa mahdollisimman korkealle. Molemmat joukkueet pelasivat edelliset karsintaottelunsa noin kuukausi sitten. Suomi haki 0-1 vierasvoiton Georgiasta ja Ranska 2-4 voiton Valko-Venäjältä. Molemmat joukkueet ovat kärsineet tehottomuudesta läpi karsintojen, joten Ranskalle neljä maalia teki varmasti hyvää. 

Ranska on, Frank Riberyn johdolla, täynnä tähtipelaajia, joten maalinteko-ongelmat ovat tulleet hieman yllätyksenä. Joukkue ei ole kuitenkaan pelannut hyökkäyspäässä joukkueena, vaan hyökkäykset ovat kariutuneet liikaan yksittäisyrittämiseen. Suomi on tehnyt vain viisi maalia seitsemässä ottelussaan ja Ranskaa vastaan Huuhkajat ovat onnistuneet edellisen kerran maalinteossa 21 vuotta sitten! Suomelta puuttuu loukkaantumisen vuoksi joukkueen kapteeni, varmasti tärkein yksittäinen pelaaja, Niklas Moisander.

Suomi on pelannut karsinnat varsin puolustusvoittoisella taktiikalla. Tänään, kun ottelulla ei ole sen suurempaa panosta, voisi kuvitella Suomen pelaavan avoimempaa peliä. En kuitenkaan usko päävalmentaja Mixu Paatelaisen lähtevän tähän, vaan jatkavan samalla passiivisella, vastahyökkäyksiä kyttäävällä pelisapluunalla. Tämä laskee luonnollisesti ottelun maaliodotusarvoa.

Ranska on tähtinimiensä johdolla ylivoimainen suosikki kotikentällään. Suomelle on luvassa hikinen iltapuhde. Huuhkajien mahdollisuus piilee nimenomaan tiukassa puolustamisessa. Jos joukkue saa pidettyä ottelun maalittoman pitkään, alkaa ranskalainen veri kiehua yli. Turhautuminen hyökkäyspeliin voi avata Suomelle erikoistilanteen tai vastahyökkäyksen, jolla ottelu voisi kääntyä Suomelle. Todennäköisempää on kuitenkin motivoituneemman, kotiedusta nauttivan jättisuosikin voitto: Ranska -1 1,62 Sportingbet.

Pelimuoto:

Ranska

X

Suomi

1X2

1,22 bet365/ William Hill

7,00 bet365

16,00 Betsafe

Ranska -1

1,62 Sportingbet

4,15 Betsafe

4,65 Nordicbet

Yli/alle 2,5 maalia

Yli: 1,60 Nordicbet

 

Alle: 2,38Sportingbet