Miesten Superpesiksessä pelataan lauantaina kaksi ottelua, kun Kankaanpää saa vastaansa Vimpelin Vedon ja Kiri isännöi Alajärven Ankkureit Toholammilla.  Peli-ideat ovat vähissä, mutta ottelut ovat pelattavissa myös Veikkauksen monivedossa, johon on syytä iskeä!

 

Kankaanpää-Vimpeli 14.00 Kankaanpää kävi torstaina pitkällä vierasreissulla Joensuussa. 493 kilometrin paluumatka saattaa tuntua melkoisen pitkälle, kun on tullut takkiin 2-0 (7-0,5-3). Ottelusta huomioitavaa on Ilari Siutlan siirtyminen numerolle kahdeksan. Alkukauden kärkenä pelanneen Siutlan mahdollinen loukkaantuminen ei tietäisi hyvää vajavaisella miehistöllä operoivalle KaMalle.

Vimpeli iski torstaina yhteen, hyvin todennäköisen finaalivastustajansa, Sotkamon Jymyn kanssa. Kuuma peli ei jättänyt ketään kylmästi, mutta Veto ei ollut ratkaisupaikoissa tehokkaimmillaan. 0-1 (3-3,2-2,0-0,2-5) päättynyt titaanien taisto kuitenkin osoitti, että tänä vuonna Vimpeli taistelee taas tosissaan Suomen mestaruudesta. Vedon ulkopeli on loistava tasolla ja kärkimiehet Sami Haapakoski sekä Henri Puputti pelaavat jälleen upeaa kautta. Kolmostilanteita syntyy reilusti joka pelissä, joten pöytä on aina katettu kolmikolle Janne Mäkelä, Mikko Rantalahti ja Antti Kuusisto. 

KaMan ulkopeli ei ylisanoja kerää. Jos Veto on saanut nollattua torstain tappion, eikä Kankaanpäässä aivan räntäkelissä pelata, on Vimpeli lähellä murskavoittoa vieraissakin. Kertoimet eivät kuitenkaan puolla Vedon pelaamista, varsinkin kun tunnepuolella peli saattaa tuntua lähinnä puulaakimatsillta torstai-illan jälkeen. Monivedossa todennäköisin Vedon merkki on +15, mutta pelimiehet varmistavat ylipelatun tuloksen pienemmilläkin luvuilla. Vedon ulkopeli on tällä hetkellä niin timanttia, että KaMa voidaan huoletta jättää pieniin lukemiin.

Jyväskylä-Alajärvi Jyväskylän Kiri pelaa harvinaislaatuisesti tänään kotiottelunsa Toholammilla. Panokset ovat suuret kun sarjajumboa vastaan asettuu sarjan toiseksi viimeinen, Alajärven Ankkurit. Joukkueet erottaa sarjassa vain yksi piste, eikä Kiteen hallitsemaan kahdeksanteen sijaankaan ole kuin 3 pistettä. 

Alajärvi pelasi tappiollisen tiistaiottelun Sotkamossa ja Jyväskylä pelasi viimeksi sunnuntaina häviten Koskenkorvalla, joten molemmat ovat saaneet keskittyä lauantain otteluun lähes viikon ajan. Oman erikoismausteen otteluun antaa totta kai eksoottinen Toholampi. On hirvittävä vääryys, ettei Kirin kapteeni Juho Määttälä ole pelikunnossa kotimaillaan pelattavassa ottelussa. Sen sijaan ensimmäistä superpesiskauttaan tahkoava Joni Jokilehto on mukana ja varmasti Toholampia edustaneena pelaajana yleisön suosikki.

Ottelun suuri panos näkyy ottelussa, mutta miten? Erilainen ympäristö ja paineet tasoittavat Kirin niukkaa materiaalietua. Kun todellista kotietuakaan Kirillä ei ole, lähdetään otteluun ympäripyöreissä ennakkoasetelmissa. Alajärvi on parantanut huomattavasti ulkopeliään Kirissäkin pelanneen Janne Heimosen saavuttua lautasen äärelle. Kirillä ongelmana ovat lukuisat loukkaantumiset. Jyri Kyllösen tilanne on tarkkailun alla ja Jaakko Heikkinen sekä Kalle Virolainen pelaavat puolikuntoisina. Jos näistä miehistä yksikin on poissa kokoonpanosta, voidaan jo kysyä; kuka lyö Kirin juoksut?

Kirillä oli ennen kauden alkua selvästi AA:ta vahvempi ryhmä. Nyt tilanne on kuitenkin loukkaantumisten johdosta tasoittanut, ellei jopa kääntynyt AA:n eduksi. Ankkureiden peli-ilme ja rohkeus ovat aivan toisen tasolla Kiriin nähden ja näen Alajärven tässä jopa niukkana suosikkina. Kertoimet eivät kuitenkaan houkuttele. Monivedossa ottelu on vaikea ennakoitava, mutta lähinnä molempien nihkeähkön sisäpelin johdosta vedän tässä ennemmin vähä- kuin runsasjuoksuista linjaa.

Napataan päivän pesisvedot miesten Superpesiksen ulkopuolelta. Ykköspesiksessä Kempele isännöi Imatraa kotikentällään. Näen ottelussa valtavan kotiedun KeKille. Kempele kuuluu myös sarjan parhaimpiin joukkueisiin, kun taas Imatralla on nuori ja kasvava ryhmä, jolta ei vielä odoteta suurtekoja. 1,55 on mahtava tarjous osuvasta kohteesta. Toinen peli napataan naisten puolelta: Vihti kohtaa tasaväkisten joukkueiden kamppailussa Vuokatin. Vihti nauttii kuitenkin suuresta kotiedusta Kempeleen tavoin ja Vihdillä on myös niukasti vieraita parempi ryhmä. 2,05 operaattori poistettu kelpaa hyvin peleihin!

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Kempele – Imatra

1

1,55 Veikkaus

1X2

Vihti – Vuokatti

1

2,05 operaattori poistettu

 

 

 

 

Moniveto 3

 

Koti

Vieras

1.

Jyväskylä - Alajärvi

2,3,4,6

4,5,6,7

2.

Kankaanpää - Vimpeli

1,2,3,4

10,12,14,15+

Panos: 0,20€

Rivit: 256 Hinta: 51,20€

 

 

Toimituksen valinta päivän paraaksi kohteeksi: Kempele 1 1,55 Veikkaus