Keskiviikkona Moskovassa pidettiin välipäivää iltafinaaleista, joten myös ennakot ja vihjeet pitivät lomapäivää. Tänään palataan taas tositoimiin!

18:00 Miesten korkeus Miesten korkeus on ennakkoon nuorten miesten esiintulo. 1991 syntyneet Mutaz Essa Barshim ja Eric Kynard sekä 1989 syntynytUkrainan Bohdan Bondarenko hyökkäävät kokenutta venäjän Ivan Ukhovia vastaan. Bondarenkoon hätyytellyt tänä vuonna jo niin euroopan- kuin maailmanennätyslukemiakin. Bondarenkon valtavilla jaloilla voidaan hyvinkin vielä joku päivä lyödä Javier Sotomayorin maailmanennätyslukemat uusiksi. Vahvin haastajakaksikko on Eric Kynardsekä kotiyleisön suosikki Ivan Ukhov. Ukhov on kokenut arvokisakävijä ja kun Kynard on ollut läpi kauden todella tasaisessa kunnossa, mitalin lipuminen kolmikon ulkopuolelle tuntuu epätodennäköiseltä. Jos joku kuitenkaan epäonnistuu, on ensimmäisinä mitaleja vaanimassa Qatarin Mutaz Essa Barshim. Barshim hyppäsi kesäkuun alussa peräti 240, mutta on tämän jälkeen hiipunut.

A: Bohdan Bondarenko B: Eric Kynard, Ivan Ukhov C: Mutaz Essa Barshim, Robert Grabarz, Aleksandr Shustov, Donald Thomas

18:40 Naisten kolmiloikka Naisten kolmiloikan mitalistit vaikuttavat selviltä. Trio Olda Saladuha-Caterine Ibarguen-Jegaterina Koneva vaikuttaa ainakin etukäteen ylivoimaiselta haastajiin nähden. Muilla on mitaleille mahdollisuuksia vain yhden epäonnistuessa tästä kolmikosta. Potentiaalisimmat venyjät löytyvät venäläiskaksikosta Anna Piatikh ja Irina Gumenjuk, jotka saattavat kotiyleisön avulla saada muutaman kymmenen senttiä lisää hyppyihinsä. Ehkä vahvin voittajaehdokkaista on Ibarguen. Jegaterina Koneva sen sijaan on kotiyleisön lemmikki ja saattaa räjäyttää Moskovan stadionin.

A: Olda Saladuha, Caterine Ibarguen, Jegaterina Koneva B: Anna Piatikh, Irina Gumenjuk C: -

19:20 Miesten 3000m esteet Miesten 3000 metrin esteissä on luvassa todellinen herkkupala. Loppukirissä tulee olemaan todella hurjia miehiä mukana. Suosikkeina kilpailuun lähtee Ranskan Mahiedine Mekhissi-Benabbad sekä Kenialaiskaksikko Ezekiel Kemboi-Conseslus Kipruto. Takana tulee tasainen kenialaiskaksikko Abel Kiprop Mutai-Paul Kipsiele Koech sekä kiriherkkä Evan Jager. Näiden herrojen ulkopuolelle mitali ei mene. Ranskalainen Mekhissi-Benabbad on kaikessa röyhkeydessään todella kova taktikko. Kenialaisten puolella olisi kova matkavauhti, mutta saa nähdä, uskalletaanko taaskaan juosta lujaa maailmanmestaruusfinaalissa? Kiriherkkä taktikko - yksi yleisurheilukartan mulkuimmista urheilijoista – Mekhissi-Benabbad saa pelin.

A: Conseslus Kipruto, Ezekiel Kemboi, Mahiedine Mekhissi-Benabbad B: Abel Kiprop Mutai, Paul Kipsiele Koech, Evan Jager C: -

Pelivihje: Voittaja Mahiedine Mekhissi-Benabbad 5,75 operaattori poistettu

 

19:45 Naisten 400m aj  Naisten 400 metrin aidoissa ei liene haastajia Tshekin Susana Hejnovalle. Hejnova juoksi oman ennätyksensä 53,07 vain parisen viikkoa ennen Moskovan kisojen alkua Lontoon Timanttiliigan kilpailussa. Hejnovalla on kaikki edellytykset jopa parantaa tuota aikaa ja on päivän selvää, etteivät haastajat pääse edes samoille kymmenyksille, jos näin käy. Kovimman haastajan Perri Shakes-Draytonin paras tilastonoteeraus on 53,67 samaisesta Lontoon Timanttiliigan kilpailusta. Hejnova juoksi välierässä 53,52 verrytellen. Shakes-Draytonin jälkeen tulee USA:n toivot Dalilah Muhammad ja Lashinda Demus. Mitalin lipuminen tämän nelikon ulkopuolelle tuntuu epätodennäköiseltä.

A: Susana Hejnova B: Perri Shakes-Drayton, Dalilah Muhammad, Lashinda Demus C: -

 

20:00 Miesten 400m aj Puerto Ricon Javier Culson on ollut arvokisat ikuinen kakkonen. Arvokisojen alisuorittajasta ei kenties voida puhua, kun mies on mitaleita kerännyt tiuhaan tahtiin, mutta mestaruus on kiertänyt miestä. Culson on jälleen hallinnut kesän kisoja, mutta noinko jäisi taas sijoille ynnä muut, kun isot kisat ovat kyseessä? Suosikkina kilpailuun lähtee jälleen Yhdysvaltojen Michael Tinsley, mutta todella kovan haasteen antaa välierissä loistanut Jehue Gordon. Missään nimessä ei pidä myöskään unohtaa vanhaa herraa Felix Sanchezia, joka on arvokisoissa aina parhaimmillaan. Lontoon olympiavoittaja on mestari säästelemään välierissä ja tulee taas olemaan finaalin viimeisillä metreillä äärimmäisen kova. Haastajaosastolta nostetaan esiin Serbian Emir Bekric, joka juoksi välierissä maansa ennätyksen. Usko ei kuitenkaan riitä, että Bekric pystyisi näin lyhyellä palautusajalla uudestaan samanlaiseen rykäykseen?

A: Michael Tinsley B: Jehue Gordon, Felix Sanchez, C: Javier Culson, Omar Cisneros, Kerron Clement, Emir Bekric,

Pelivihje: Sijat 1-3 Sanchez 2,20 operaattori poistettu Voittaja Tinsley 3,50 Sportingbet

20:20 Naisten 1500m Eurooppalaisella maililla naisten ylivoimainen voittosuosikki on yllättäen ruotsalainen! Ei ihan sitä periruotsalaisinta sukujatkumoa edustava Abeba Aregawi omaa hurjan kunnon, eikä kirivaiheessa taida enää löytyä muista haastajia. Vahvin haastaja on Genzebe Didaba ja tämän kaksikon takaa löytyy tasainen haastaja nelikko Hellen Onsando Obiri, Jenny Simpson, Siham Hilali ja Hannah England.

A: Abeba Aregawi, Genzebe Dibaba B: Hellen Onsando Obiri, Jennifer Simpson, Siham Hilali, Hannah England C: -

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Laji

  Merkki

Kerroin

top3

Miesten 400m aj

Felix Sanchez

2,20 operaattori poistettu

Voittaja

Miesten 400m aj

Michael Tinsley

3,50 Sportingbet

Voittaja

Miesten 3000m esteet

Mahiedine Mekhissi-Benabbad

5,75 operaattori poistettu

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Miesten 400m aj Sijat 1-3 Felix Sanchez 2,20 operaattori poistettu