New Yorkissa käydään veljesten taisto: Eli vs. Peyton!

Sunnuntai 15.9. kello 23.25

MetLife Stadium – City of New York, New York

Nelonen Pro / Viasat

Lähtökohdat otteluun:

Giants ei kyennyt voittamaan kuin yhden ottelun harjoituskaudellaan. Ensimmäisellä kierroksella Giants kävi Dallasissa Cowboysien vieraana kokien 36-31 tappion. Broncos sen sijaan pelasi tulisen viime kauden pudotuspelien uusinnan pieksämällä hallitsevan mestarin Baltimore Ravensin 49-27. Ottelu oli Peyton Manning show: mies heitti käsittämättömät seitsemän touchdownia. Tänään pelinrakentaja saa vastapuolelleen oman pikkuveljensä, kun Eli Manning toimii Giantsin QB:na.

Seuraa heitä:

Olisi turhan ennalta arvattavaa napata esiin Manningin veljespari, mutta eihän heitä mainitsemattakaan tästä ennakosta selviä. On selvää, että molemmat kuuluvat aivan NFL:n kirkkaimpien tähtien joukkoon. Elin kohde on Giantsin paras laitahyökkääjä Victor Cruz, jonka liikkeitä kentällä kannattaa seurata. Peyton sen sijaan teki tuhoisaa jälkeä uuden hankinnan Wes Welkerin kanssa jo Ravensia vastaan – tänään voidaan odottaa samaa.

Ottelun kulmakivet:

Giants menetti ensimmäisessä ottelussa kuusi (!) kertaa hyökkäysvuoron räpellettyään pallon vastustajalle. Osa johtui Eli Manningin huonoista valinnoista, jotkin hyökkääjien uskomattomista pallon pomputuksista – tänään ei kuitenkaan samaan ole missään nimessä ole varaa! Broncosin hyökkäys on niin tehokas, ettei ylimääräisiä hyökkäyskertoja ole vara antaa kertaakaan.

Broncosin hyökkäys ja Peyton Manning tulee repimään Giantsin puolustuksen hajalle ennemmin tai myöhemmin. Kotijoukkue pystyy myös hyvään hyökkäyspeliin, mutta Broncosin puolustus tulee olemaan Cowboysin vastaavaa haasteellisempi. Jos Giants puolustus venyy ihmeisiin, voi kotijoukkueella olla minimaaliset mahdollisuudet voittoon. Kovin taisto käydään linjassa: Giantsin puolustajien tulee päästä murtautumaan linjan läpi ja häiritä kaikin keinoin tulikuuman Peyton Manningin pelaamista. Linja on Broncosin hyökkäyksen ainut heikko kohta.

Arvio & pelivihje:

Kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta kautta South Parkin: on Broncos tässä jättisuosikki. Luvassa on todella suurimaalinen peli, joka saattaa repsahtaa isolukuiseksi Giantsin teurastukseksi.