NHL:n pudotuspelit starttaavat ensi yönä kolmen parin voimin.

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Lightning voitti kolme runkosarjan neljästä keskinäisestä kohtaamisesta. Loppujen lopuksi Canadiens jäi runkosarjassa Tamba Baysta vain pisteen, joten Lighting nappasi kotiedun. Tämän puolesta sillä on niukka etu pudotuspelisarjaan. Runkosarjassakin ratkaisua jouduttiin hakemaan kuitenkin jopa kolme kertaa jatkoajalta ja maaleja nähtiin keskimäärin vain 2,5 per ottelu. Molempien puolustus oli myös runkosarjan lopulla hyvässä iskussa ja luvassa on vähämaalinen sekä ääritasainen pudotuspelisarja.

Isännille harmaita hiuksia tuo ykkösmaalivahti Ben Bishopin loukkaantuminen. Bishop oli vahvan runkosarjan pelanneen Tampan kivijalka. Ruotsalaisveskari Anders Lindbäckin sulaminen pudotuspeleissä ei olisi varsinainen yllätys. Canadiensin ykköskoppari Carey Price on ollut aivan ilmiömäinen koko kauden, joten tällä saralla Montreal on edellä. 

Avausottelun parhaat peli-ideat kulkevat undervetojen sekä vierasmenestysten kautta: 

Moneyline Canadiens 2,10 operaattori poistettu/operaattori poistettuAlle 4,5 maalia 2,08 operaattori poistettu

Arvio: Canadiens jatkoon 3-4

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets

Penguins voitti kaikki joukkueiden viisi keskinäistä kohtaamista runkosarjassa. Viimeisimmässä koitoksessa maaliskuun lopulla marginaalit olivat kuitenkin hyvin pienet. Blue Jackets on parantanut peliään tasaisesti kauden edetessä ja Vezina-voittaja Sergei Bobrovskin johdolla sillä on kaikki mahdollisuudet lyödä kampea pingviinien kiilan väliin. Penguins-maalivahti Marc-Andre Fleury on taas osoittamassa haparoimisen merkkejä, kun olemme siirtymässä kevään korville. Pettääkö Fleuryn sipuli jälleen? Kaataako vasta toista kertaa pudotuspeleihin selvinnyt Columbus Sidney Crosbyn ja kumppanit?   

Penguins on huomattavasti kokeneempi pudotuspelikävijä. Laadukkaamman materiaalin sekä kotiedun puolesta Pittsburgh on sarjan kiistaton suosikki. Blue Jacketsin mahdollisuudet lepäävät kahdessa ensimmäisessä ottelussa, joissa yllätysmomentti on suurimmillaan.

Avausotteluun ei kertoimien puolesta löydy mielekästä pelattavaa.

Arvio: Penguins jatkoon 4-2

Anaheim Ducks - Dallas Stars

Ducks pelasi kaikkien aikojen runkosarjan. Läntisen konferenssin voittajan kärkipelaajat Ryan Getzlafin johdolla olivat viimein kiinnostuneita myös puolustussuuntaan pelaamisesta. Runkosarjan kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta Stars kuitenkin voitti kaksi viimeistä ja saa tästä pienen henkisen edun. Starsin ehdotonta eliittiä on suomalaismaalivahti Kari Lehtonen, jonka ilmiömäiset otteet veivät Starsin villin kortin kautta pudotuspeleihin. Suomalaisittain myös Ducks vilisii seurattavia, sillä Saku Koivu, Teemu Selänne ja Sami Vatanen pääsivät huippuiskuun runkosarjan lopulla. Tästäkin huolimatta Vatasen peliaika pudotuspeleissä saattaa olla tiukalla. 

Ducks on huomattavasti laadukkaampi materiaalin puolesta, mutta sen pudotuspelipelaaminen on vähintään kyseenalaistettava. Stars saattaa tehdä sarjasta ankoille varsin vaikean. Avausotteluun ei kertoimien puolesta löydy mielekästä pelattavaa. 

Arvio Ducks jatkoon 4-2