Itä-Länsi tauko on joukkueilta lusittu ja on aika palata sorvin ääreen. Äärimmäisen rankka pelirytmi on viime aikoina näkynyt pelaajissa ja joillekin viikonlopun lepo tuli todella tarpeen. Sama kireys näkyi myös itse arvo-otteluissa, joissa pelaajat selvästi säästelivät itseään. Nyt alkaa tiukka runkosarjan loppurutistus, panoksia on kaikilla! Alajärvi ja Jyväskylä pelaavat sarjataulukon viimeisestä sijasta, Vimpeli ja Sotkamo runkosarjan voitosta. Joensuu näyttäsi vahvimmilta kolmostilalle, mutta tasaisessa keskikastissa on vielä kaikki mahdollista pudotuspelipaikkojen suhteen!

Koskenkorva-Seinäjoki Koskenkorvalla pelataan tänään Pohjanmaan paikallinen, kun Jymy-Jussit saapuu Kossun vieraaksi. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto takanaan, kun Seinäjoki kaatoi Kankaanpään kotonaan ja KoU haki yllätysvoiton Joensuusta. 

Sarjataulukossa Seinäjoki on jo neljäntenä, viisi pistettä kahdeksantena majailevaa Kossua edellä. Kolmatta sijaa en usko Seinäjoen Joensuulta varastavan, mutta kotietu pudotuspeleihin on jo hyvä tavoite loppukaudeksi. 

Pohjanmaan paikalliset ovat tasapeli- sekä juoksuherkkiä. Ottelun kulku lähtee joskus joukkueilta käsistä ja yllätyksiin on aina mahdollisuudet. Ennakkoasetelmiltaan ottelu on kuitenkin vähäjuoksuinen. Kossulaisille ei voi antaa suurta kotietua ja tasainen ottelu ratkeaa päin vireeseen. Mitä on Itä-Länsi viikonloppuna tehty – levätty, rokattu vai treenattu?

Seinäjoen ote ennen Itä-Länsi taukoa oli kotijoukkuetta vakuuttavampi ja huippukuntoinen Jukka-Pekka Vainionpää pystyy tällä hetkellä kääntämään otteluita yksin. Veikkaus jakaa loistavaa kerrointa Seinäjoen kertoimista ja näihin on hyvä tarttua: suora voitto 3,55 ja moneyline 2,20.

 

Alajärvi-Vimpeli Alajärvi ja Vimpeli kohtasivat edellisen kerran viime torstaina Saarikentällä. Veto harjasi kolme pistettä näytöstyyliin, eikä mikään kieli siitä meno olisi tänään yhtään sen helpompaa Ankkureiden kannalta. 

Kotietuakaan Alajärvelle ei voi oikein antaa ja materiaalietu on valtava. Itä-Länsi tauon jälkeen on toki aina kaikki mahdollista, jos vaikka olisi sunnuntain jatkot venähtänyt jollakulla pitkäksi. Alajärvi saa edun, koska suurin osa Vedon joukkuetta löytyi myös Lännen joukkueesta, kun taas Ankkurit ovat saaneet kerätä akkuja viikonlopun. Vaikea on kuitenkaan olettaa Vedon kompastuvan tähän.

Juoksuodotusarvo ottelussa on todella runsas. Järvisuomen Derbyistä ei tänä vuonna ole ollut hirveästi iloa yleisölle ja paikallisottelujärjestelmä on Ankkureille karu isku päin naamaa. Joukkue kärsii huomattavasti jouduttuaan kohtaamaan Vedon useammin kuin esimerkiksi tämän hetken päävastus Jyväskylä.

 

Kouvola-Sotkamo Upean pisteputken jälkeen Kouvolan meno hyytyi tappioihin Jyväskylälle, Vimpelille ja Hyvinkäälle. Tänään ei ole sen helpompaa iltapuhdetta luvassa, kun äärirutinoitunut Sotkamon Jymy saapuu vierailulle. Sotkamo menetti pisteen kotonaan juuri ennen Itä-Länsi taukoa Kiteelle. Jymy kuitenkin johtaa sarjaa. Kouvola sen sijaan aloittaa loppukauden mittaisen armottoman taistelun pudotuspelipaikasta.

Jymy on totta kai materiaaliltaan selvästi kotijoukkuetta edellä. On kuitenkin muistettava, että Aki Oravan pelikunto on täysi arvoitus ja Roope Korhonen pelasi viimeiset ottelut jokerina. Molemmat vaarallisista vasureista jättivät viikonlopun arvo-ottelun väliin.

Ottelun kulkua ja varsinkin juoksumäärää on vaikea ennakoida pienen tauon ja mahdollisten poissaolojen vuoksi. Jymy on luonnollisesti supersuosikki vieraissakin, mutta ei KPL aivan vailla mahdollisuuksia ole. 

 

Jyväskylä-Hyvinkää Kiri saa Hippokselle vastaansa Hyvinkään Tahkon. Jyväskyläläisten tekeminen on ollut yhtä vuoristorataa ja selviytymistaistoa läpi kauden, eikä merkkejä paremmasta ole ilmassa. Sisäpeli on yksinkertaisesti surkeaa ja ulkopeliä raastaa jatkuvat loukkaantumiset sekä kokoonpanomuutokset. Lukkari Taneli Rantatorikka on pelannut hyvin ja häneltä vaaditaan tänäänkin maagisia otteita vanhaa seuraansa vastaan, jos Kiri haluaa pisteitä.

Hyvinkää sai pienen mahalaskun jälkeen pelinsä kulkemaan juuri ennen Itä-Länsi taukoa. Sisäpelissä on edelleen paljon varaa parantaa, mutta ulkopeli on uomissaan. Myös Tahkon puolelta löytyy iltaan mielenkiintoinen nimi, kun Kimmo Carlson tekee paluun kasvattiseuransa kotiareenalle.

Hyvinkää on tällä hetkellä roimasti parempi nippu ja vieraissakin selvä suosikki. Molempien sisäpeli on ollut tukossa, mutta avautuessaan voidaan nähdä ottelussa reilusti pinnoja! 

Vieraskerroin 2,20 operaattori poistettu/operaattori poistetturiittää komeasti peleihin!

 

Raahe-Kitee Raahe isännöi tänään kotikentällään Kiteetä. Kitee kävi nappaamassa komean pisteen Sotkamosta ennen Itä-Länsi taukoa kun taas Raahe jäi samaisella Hiukan kentällä pisteittä. Tänään Rännärin kentällä tehdään tilanteet jälleen luonnollisesti pomppulyönnillä. Kiteelle tämä käy huonosti, koska varsinaisia pomppulyöjiä ei joukkueesta löydy. Vastakkain on kaksi keskikastin tasaväkistä joukkuetta, mutta kotietu nostaa Raahen lieväksi suosikiksi. Raahella on kuitenkin otteluun lähdettäessä neljän ottelun tappioputki ja Timo Kallion sekä Marko Pelkosen pelikunnot ovat arvoitukseen takana. On syytä silmäillä kokoonpanot tarkkaan ennen mahdollisia vetoja. 

Rännärin kenttä itsessään nostaa juoksuodotusarvoa ja kun molemmat joukkueet kuuluvat ennemmin runsas- kuin vähäjuoksuisten ryhmään, eivät isot lukemat saa tulla yllätyksenä. Tasapelistä tarjottu 2,60 operaattori poistettu ja overveto yli 11,5 juoksua Veikkaukselta kertoimella 1,75 vaikuttavat järkevimmiltä betseiltä.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Koskenkorva-Seinäjoki

2

3,55 Veikkaus

moneyline

Koskenkorva-Seinäjoki

2

2,20 Veikkaus

         1X2

Jyväskylä-Hyvinkää

2

2,20 operaattori poistettu/operaattori poistettu

1X2

Raahe-Kitee

x

2,60 operaattori poistettu

yli/alle 11,5 juoksua

Raahe-Kitee

yli

1,75 Veikkaus

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Raahe-Kitee yli 11,5 juoksua 1,75 Veikkaus