SM-liigaa ja MM-karsintaa tarjolla pitkävedossa

Venäjä - Azerbaidzhan: Venäjä on aloittanut MM-karsinnat vahvasti ja kolmesta ottelusta on saldona kolme voittoa. Avausottelussa joukkue voitti P-Irlannin kotikentällään puhtaasti 2-0. Sen jälkeen joukkue matkusti Israeliin ja haki selvän 4-0 vierasvoiton. Viime perjantaina punakone antoi vahvan näytös osaamisestaan, kun Portugali kaatui kotiottelussa 1-0. Joukkueen puolustus toimii mainiosti, mistä todistuksena 0 päästettyä maalia kolmessa ottelussa. Hyökkäyspeli rullaa tehokkaasti Aleksandr Kerzhakovin johdolla. Kerzhakov on osunut jo kolmesti näissä karsinnoissa ja tänään maalintekoharjoituksia vietetään Azerbaidzhanin kustannuksella. Azerbaidzhan on monta luokkaa isäntiä heikompi vastustaja ja joukkue kerää satunnaiset pisteensä lähinnä kotiotteluistaan, joissa se puolustaa elukan lailla. Azerbaidzhanin karsinnat ovat alkaneet 3-0 vierastappiolla Portugalille ja 1-1 kotitasapelillä Israelia vastaan. Venäjä on ottelun suursuosikki ja vieraat joutuvat tänään todellisen ilotulituksen keskelle. Venäjän vähintään kolmen maalin voitosta tarjottu kerroin on kelpo pelikohde.

Ilves - Lukko: Ilves on tällä kaudella ailahtelevaisuutensa takia vaikea veikattava 1X2-vedoissa, mutta under/over -kohteisiin tamperelaiset kelpaavat. Ilves on pelannut alkukaudesta 12 ottelua, joista yhdeksän on päättynyt yli 5,5 maaliin. Kotikentällä sama saldo on 6/8. Vierasjoukkue Rauman Lukko on pelannut kotikentällään eri kiekkoa kuin vieraissa. Kuusi pelattua kotiottelua ovat kaikki päättyneet underiin, mutta vieraissa verkot ovat heiluneet ihan eri tahtiin; Seitsemästä vierasottelusta viisi on päättynyt yli 5,5 maaliin.

Blues - JYP: Tiistain SM-liigakierroksen kärkikamppailu pelataan Espoossa, kun sarjakakkonen Blues isännöi sarjajohtaja JYPiä Barona Areenalla. Blues on ollut tällä kaudella vahva kotijoukkue ja kuudesta kotipelistä viisi on päättynyt isäntien juhliin. Kotiotteluiden yhteismaaliero on vakuuttava 25:14. Ainoa tappio tuli viime viikolla Tapparalle VL-kisan jälkeen. Sitäkin ottelua Blues johti jo 3-1, mutta Tapparan viimeisen erän vahva kiri toi manselaiset aina tasoihin asti. JYP pelasi vahvan alkukauden, mutta viime aikoina joukkueen moottori on ajoittain yskinyt, vaikka pisteitä onkin tullut tasaiseen tahtiin. Edellisessä ottelussa joukkue lähti suursuosikkina Ilvestä vastaan, mutta lopulta voitto irtosi vasta jatkoajalla. Ilves johti ottelua jo 2-4, mutta kahdella helpolla maalilla JYP pääsi tasoihin päätöserässä. Blues saa tänään maalin suulle tärkeän miehen, kun Juuso Riksman palaa kaukaloon kärsittyään pelikieltonsa. Myös hyökkäyspeliin tulee uutta juonikkuutta, kun Marco Rosa pelaa ensimmäisen SM-liigaottelunsa. Kotijoukkueelta on ottelusta poissa ainoastaan puolustaja Arto Laatikainen. Vierailija JYP lähtee Espooseen ilman Mikko Kaltevaa, Cory Quirkia ja Jason Lepinea. 

Pitkävetovihjeet tiistai 16.10.2012

Päivän Varmat
# Kohde Merkki Kerroin Klo
Ilves - LukkoAlle / Yli 4,5 maalia Yli 1,60 18:30
Päivän Pommit
# Kohde Merkki Kerroin Klo
Venäjä - Azerbaidzhan (+2,5) 1 2,01 18:00
Blues - JYP 1 2,30 18:30
Ilves - LukkoAlle / Yli 5,5 maalia Yli 2,15 18:30

Vihjeiden seurantamerkit:

= Kohteen tulos ei vielä selvillä

= Kohde meni väärin

= Kohde meni oikein

Veikkauksella on pitkävedossa oikeus kerroinmuutoksiin.