Tiistain SM-liigakierros pitää sisällään viisi kamppailua ja kierroksen kärkiottelu pelataan tällä kertaa Espoossa, kun sarjajohtaja JYP matkustaa Bluesin vieraaksi Barona Areenalle.

Blues - JYP

Blues on ollut tällä kaudella vahva kotijoukkue ja kuudesta kotipelistä viisi on päättynyt isäntien juhliin. Kotiotteluiden yhteismaaliero on vakuuttava 25:14. Ainoa tappio tuli viime viikolla Tapparalle VL-kisan jälkeen. Sitäkin ottelua Blues johti jo 3-1, mutta Tapparan viimeisen erän vahva kiri toi manselaiset aina tasoihin asti.

JYP pelasi vahvan alkukauden, mutta viime aikoina joukkueen moottori on ajoittain yskinyt, vaikka pisteitä onkin tullut tasaiseen tahtiin. Edellisessä ottelussa joukkue lähti suursuosikkina Ilvestä vastaan, mutta lopulta voitto irtosi vasta jatkoajalla. Ilves johti ottelua jo 2-4, mutta kahdella helpolla maalilla JYP pääsi tasoihin päätöserässä. Blues saa tänään maalin suulle tärkeän miehen, kun Juuso Riksman palaa kaukaloon kärsittyään pelikieltonsa. Myös hyökkäyspeliin tulee uutta juonikkuutta, kun Marco Rosa pelaa ensimmäisen SM-liigaottelunsa. Kotijoukkueelta on ottelusta poissa ainoastaan puolustaja Arto Laatikainen. Vierailija JYP lähtee Espooseen ilman Mikko Kaltevaa, Cory Quirkia ja Jason Lepinea.

Arvio: Blues nappaa täydet pisteet tasaisen ottelun päätteeksi. 3-2.

Pelivihje: Blues 2,30

HPK - Pelicans

Hämeenlinnan HPK lähtee kotiotteluunsa voitto allaan, kun joukkue jätti Bluesin nollille lauantaina Rinkelinmäellä. Sitä ennen joukkue kärsi kaksi perättäistä vierastappiota Bluesin ja HIFK:n vieraana. HPK on ollut tällä kaudella vahva kotijoukkue, sillä kuudesta pelatusta ottelusta neljä on päättynyt kotivoittoon yhteismaalierolla 17:9. Joukkue onkin puolustanut vahvasti kotikaukalossaan ja ritaripaitojen maalin suulla alkukaudella päävastuuta kantanut Mikko Tolvanen on onnistunut mainiosti.

Vierasjoukkue Pelicans ei ole tällä kaudella vielä täyttä kolmen pisteen vierasvoittoa tällä kaudella saavuttanut, joten nälkää lahtelaisilla ainakin pitäisi riittää. Kuudesta vierasottelusta loksunokat ovat poistuneet neljä kertaa kokonaan ilman pisteitä ja kahdesti tuliaisina on ollut yksi piste. Joukkue matkustaa Rinkelinmäelle voitto alla, kun lauantaina joukkue kaatoi Jokerit voittolaukauskisassa ruotsalaispuolustaja Jonas Junlandin osumalla.

Arvio: Pelicansin tuska vieraissa jatkuu. 4-2.

Pelivihje: Yli 4,5 maalia 1,62

Ilves - Lukko

Tampereen Ilves on ollut tällä kaudella otsikoissa aivan muista kuin pelillisistä hienouksista, sillä koko Ilves-organisaatio on tällä hetkellä sekaisin ja legendaarisen seuran tulevaisuus on vaakalaudalla. Joukkue lähtee tiistain kotiotteluun tiukka tappio allaan, kun JYP onnistui kaatamaan tupsukorvat lauantaina jatkoajalla. Ilves johti ottelua jo 4-2, mutta kolmannen erän huono puolustaminen ja heikko maalivahtipeli toi JYPin tasoihin. Lopullinen niitin iski Ramzi Abid jatkoajalla Arto Tukion istuessa jäähyboksissa.

Ilveksellä on tänään kasvojen pesun paikka kotikaukalossaan, sillä kahdessa edellisessä kotiottelussa joukkue ei ole tehnyt maaliakaan!

Vierasjoukkue Lukko on Ilveksen tapaan ailahdellut alkukaudesta. Raumalaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11 ja se ei varmasti miellytä päävalmentaja Risto Dufvaa tai muuta seurajohtoa. Lukko puolustaa dufvamaiseen tyyliinsä tiukasti koko viisikon voimin ja pyrkii rakentamaan maalipaikkoja nopeiden riistojen seuraksena.

Lukko pääsee otteluun voitto takataskussaan, kun joukkue kaatoi TPS:n lauantaina Äijänsuolla tiukan ottelun jälkeen lukemin 3-2.

Arvio: Mahdoton arvioitava. Maaleja nähdään varmasti. 4-4.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,15

Kärpät - KalPa

Kotijoukkue Kärpät lähtee tiistaiseen otteluun peräti neljän ottelun voittoputkessa ja oululaiset ovatkin tällä hetkellä kuntopuntarin piikkipaikalla. Viikonlopun back-to-back -otteluissa joukkue kaatoi HIFK:n ensin kotona 4-1 ja seuraavana päivänä vieraissa 4-5 voittolaukauskisan jälkeen. Sitä ennen oululaisten pyöritykseen joutuivat TPS ja HPK.

Kärpät on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta joukkueellta puuttu iso liuta pelaajia. Varmuudella poissa ovat Jari Viuhkola, Tomas Plihal, John Norman, Juho Keränen, Joonas Donskoi, Tomi Körkkö sekä Oscar Eklund.

Vierasjoukkue KalPa on ollut isäntien tapaan hyvässä vireessä viime aikoina ja kuopiolaiset miehittävätkin tällä hetkellä kuntopuntarin jaettua kakkostilaa. Viikonloppuna joukkue pelasi kaksi tasaista ottelua SaiPan kanssa ja molemmat ottelut venyivät aina voittolaukauskisaan asti. Lopulta tuloksena oli tasapeli, sillä molemmat voittivat kotiottelunsa.

KalPa on ollut tällä kaudella vahva kotijoukkue, mutta vieraspelaamisessa on petrattavaa, sillä viidestä reissupelistä on saldona kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Arvio: Kärpät on vaikea kaadettava kotikentällään. 5-2.

Pelivihje: Kärpät 1,96

SaiPa - Ässät

Alkukauden kuntopiikki alkaa olla SaiPan osalta ohi ja tänään joukkueen nykyvireen testaa Ässät.

Sarjataulukon kärkipaikkaa parin kierroksen ajan pitäneet Sputnikit ovat valahtaneet nyt sijalle yhdeksän tasapisteisiin seitsemäntenä olevan Ässä-pakan kanssa. Molemmilla pisteitä on 19, kun pelejä on takana 13 kappaletta. Kuntopuntari ei kummankaan osalta juuri mairittele. SaiPa on ollut viiden ottelun tarkastelujaksolla koko liigan heikoin, keräten vain kolme pistettä. Ässät puolestaan on onnistunut kartuttamaan pistepussiaan viidessä edellisessä ottelussaan viiden pisteen verran.

Viime viikonlopun back-to-back –otteluissa lappeenrantalaisten meno oli piristymään päin, sillä se onnistui ryöväämään liigan kuumimmalta joukkueelta, KalPalta kolme pistettä kahden voittolaukauskisaan edenneen ottelun jälkeen. Ässät puolestaan kohtasi Tapparan, jonka se kaatoi avausosassa kotonaan 4-2. Tasaisissa merkeissä jatkettiin myös lauantaina Hakametsässä, mutta tuolloin Tappara oli etevämpi maalein 2-1.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi ja SaiPa oli hieman yllättäen kaksikosta etevämpi. Lappeenrantalaisille kirjattiin kolme voittoa Ässien tyytyessä yhteen. Tällä kaudella joukkueet kohtaavat tänään ensimmäistä kertaa.

Arvio: Tasainen ja vähämaalinen ottelu luvassa. 2-3.

Pelivihje: Alle 5,5 maalia 1,65