Ampumahiihto naisten massalähtö

Veikkauksen supertripla 1 – UV:n vihjerivi:

1. Domracheva2. Soukalova, Gasparin, Semerenko Vi., Semerenko Va., Bescond, Mäkäräinen3. Soukalova, Gasparin, Semerenko Vi., Semerenko Va., Bescond, Mäkäräinen

30 riviä – minimipanos 0,20e

UV:n POMMI-rivi: 

1. Soukalova, Gasparin2. Soukalova, Gasparin, Semerenko Vi., Semerenko Va., Bescond, Mäkäräinen, Domracheva3. Soukalova, Gasparin, Semerenko Vi., Semerenko Va., Bescond, Mäkäräinen, Domracheva

60 riviä - minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 16:55

Mitali: Anais Bescond 7,00 operaattori poistettu

Ranskalaisnaisen hiihtovauhti on ollut yllättävän hyvää läpi kisojen. Vahvana ampujana Bescond pysynee mitalitaistossa mukana pitkään ja mitalikerroin on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. 

Ampumahiihdon henkilökohtaiset matkat tulee päätökseen. Lue ihmeessä AH-miehen ennen kisoja laadittu ennakko tästä! 

Valko-Venäjän Daria Domracheva lähtee myös tähän kilpailuun selvänä suosikkina. Pahimmat haastajat löytyvät kolmikosta Tora Berger, Gabriela Soukalova ja Kaisa Mäkäräinen. Mäkäräinen on ampunut makuulta taulut alas 100-prosenttisesti koko olympialaisten ajan, mutta pystyammunnassa on ollut ongelmia. Yhteislähdössä ammutaan järjestyksessä makuu-makuu-pysty-pysty, joten Kaisa lienee voittotaistelussa mukana kahden paikan jälkeen, mutta mitali vaatii petraamista pystypaikalle. Soukalova on tänään mielenkiintoisin peli-idea, sillä tshekkikaunottaren tekeminen on ollut nousujohteista. Tora Berger ei edelleenkään vakuuta vauhtinsa puolesta, mutta kokenut kilpailija on vaikea kammettava mielimatkallaan. 

Suosikkinelikon jälkeen yllättäjiä on lukuisia: Anais Bescond, Selina Gasparin, Semerenkon kaksoissisarukset Vita ja Valj... Näistä Gasparin on vahvin viimeisellä lenkillä, mutta myös varsin epävarma ampumapenkalla. Mystisin tilanne on Saksan Andrea Henkelillä, joka on ollut täysin pimennossa koko kilpailut. Uransa viimeisiä (?) arvokisoja kilpaileva rautaneito ei edes startannut normaalikilpailuun. Tänään Henkeliä on syytä tarkkailla ja ottaa lopulta hattu pois, kun vuodesta 1989 mukana kilpaillut upea urheilija jättää olympialadut. 

Mäkihyppy joukkuemäki

Veikkauksen supertripla 2 - UV:n vihjerivi: 

1. Japani2. Itävalta, Slovenia, Saksa, Puola3. Itävalta, Slovenia, Saksa, Puola

12 riviä - minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 19:10

Japani on noussut kisojen edetessä ylivoimaiseksi joukkuemäen suosikiksi. Kaikki neljä maan edustajaa olivat 13 parhaan joukossa suurmäen kilpailussa. Ennen kisoja suosikin viittaa kantaneet Itävalta sekä Slovenia eivät ole vakuuttaneet läheskään Japanin lailla näissä kisoissa. Slovenian Peter Prevc tarvitsee lisää taustatukea muulta kolmikolta, Itävalta sen sijaan on alisuorittanut kollektiivisesti. Jos joku kolmesta suosikista hiemankin alisuorittaa, on ensimmäisenä maana mitaleille tyrkyllä Saksa. Jos pari maata niiaa, juhlii pronssia Puola, jolta löytyy neljän miehen joukkueesta kolme vahvaa hyppääjää - kaksinkertainen olympiavoittaja Kamil Stoch ankkurinaan. 

H2H-vedot: 

Slovenia - Puola 1 2,15 operaattori poistettuSlovenian hyppääjä Peter Prevcin takana ovat hieman niianneet kisoissa, mutta silti joukkue on perustasoltaan selvästi Puolaa vahvempi, jolta käytännössä puuttuu neljäs hyppääjä. Jostain syystä operaattori poistettu tekee Puolasta suosikin tähän pariin, mikä ei kelpaa meille missään nimessä.