Ja tulihan niitä osumia parin huonomman päivän jälkeen! Eilen osui Mo Farahin tuplakulta (2,25), Ahoure (1,45), Okagbare (1,65), Menkov (2,00) ja Lysenko (1,70). Tänään suurimman huomion saa luonnollisesti miesten keihäsfinaali, jossa luotetaan yllättäen suomalaisväriin!! Lauantai-ilta sisältää muutenkin runsaan määrän huippukilpailuja.

17:00 Naisten korkeus Naisten korkeudessa isäntämaa Venäjällä on hurja edustus. Koko kolmikko Anna Chicherova, Svetlana Shkolina ja Irina Gordeeva kamppailee mitaleista. Kovin kolmikosta, ja samalla koko kilpailun ennakkosuosikki, Chicherova saa kovan haasteen USA:n Brigetta Barrettilta, eikäEspanjan Ruth Beitiaa saa ikinä unohtaa kun hypätään arvokisatartanilla! 

A: Anna Chicherova, Brigetta Barrett B: Svetlana Shkolina, Ruth Beitia, Irina Gordeeva C: Alessia Trost, Emma Green, Kamila Stepaniuk

 

17:35 Miesten keihäs No niin, tuulipukukansa! Tässä se nyt on, miesten keihäs finaali! Kohutut keihäsvalinnat, kammottava karsinta ja pitkä spekulaatioiden ketju on nyt takana. Tässä mitataan suomalaisten onnistuminen kisoissa. Tässä on koko maan kunnia kyseessä. Jos ei tule mitalia, haukutaan koko kansa pystyyn kansan toimesta ja vaaditaan Seppo Rätyä takaisin heittämään! Jos tulee mitali.. Noh, sitten sankari nostetaan jalustalle mutta kuitenkin ollaan vähän että; näinhän tämän pitikin mennä. Meinaa lähteä lapasesta tämä ennakko – asiaan!!! Suosikkina kilpailuun starttaa oma sinivalkoinen ihmeemme Osakan 2007 maailmanmestari Tero Pitkämäki. Kalevan kisojen, Kuortaneen ja Moskovan karsinnan heitot osoittivat että loukkaantumiset ovat takanapäin. Ollut todella vakuuttavan varmassa kunnossa ja mitali vaikuttaa selviöltä. Tshekin Vitezslav Vesely hallitsi kauden Timanttiliigan kilpailuja ja kiskaisi karsinnassa yliastutun haamuheiton. Mies on loistokunnossa, mutta surkeat esitykset arvokisoissa ja vähintään kyseenalainen paineensietokyky pudottaa miehen rankinglistalla vasta toiseksi. Kolmantena mestariehdokkaana on isäntämaan Dmitri Tarabin. Venäläinen on ollut todella tasaisessa kunnossa ja väläytti myös heinäkuussa hirmukaarella. Haiskahtaa tasaisuuden vuoksi varmalta mitalistilta, elleivät kotiyleisön paineet paina keppiä alas. Tämän kolmikon takaa ensimmäisenä esiin nousee ikuinen arvokisavenyjä Andreas Thorkildsen. Norjalainen ei tänä vuonna ole ollut parhaimmillaan, mutta jokainen tietää, että ruutia löytyy takaa. Jos panokset saavat norskin kepin loksahtamaan oikeaan asentoon menee 88 metriä rikki että paukahtaa. Toinen ruutia omaava, mutta hyvin epävarma heittäjä on Antti Ruuskanen. Pielaveden pojalta löytyy myös tautia takaa, mutta keppi osuu turhan harvoin oikeaan asentoon. Muiden venyminen mitaleille vaikuttaa ennakolta epätodennäköiseltä, mutta keihäsfinaaleissa on ennenkin nähty paukkuja. 

A: Tero Pitkämäki, Vitezslav Vesely, Dmitri Tarabin B: Andreas Thorkildsen, Antti Ruuskanen, C: I Abdelrahman El Sayed, Ivan Zaitsev,

Pelivihje: Voittaja Tero Pitkämäki 3,50 Sportingbet

17:55 Naisten 5000m Naisten vitoselta meni lievästi maku, kun kympin mestari Tirunesh Dibaba päätti jättää matkan väliin. Näin tämän illan hypersuosikki Meseret Defar ei tule saamaan minkäänlaista vastarintaa. Defarin takana on tiukka nelikko, jotka kaikki kykenevät mitaleille. Etiopian Almaz Ayanan sekä Buze Diriban haastavat Kenian Viola Jelagat Kibiwot sekä Mercy Cherono.  Etiopia vaikuttaa tässä maaottelussa kovemmalta, eikä kolmoisvoittokaan olisi yllätys.

A: Meseret Defar B: Almaz Ayana, Buze Diriba., Viola Kibiwot, Mercy Cherono, C: -

 

18:30 Naisten 100m aidat Naisten pika-aidoissa suosikit löytyy Yhdysvalloista. Dawn Harper ja Brianna Rollins ovat hallinneet kautta ja Queen Harrisson kompannut perässä. Hallitseva mestari, Lontoon Olympiakisojen ykkönen, Australian Sally Pearson on ainut, joka voi lyödä kiilaa jenkkien väliin. Pearson alkoi löytää itseään juuri kisojen alla ja jos kuntokäyrä on jatkanut nousemista, on kokenut arvokisakävijä vielä kova luu. Australialainen ei ole niitä osuvimpia merkkejä, mutta kerroin 4,33 kutkuttaa.

A: Dawn Harper, Brianna Rollins, Sally Pearson B: Queen Harrison, Tiffany Porter C: -

Pelivihje: Voittaja Sally Pearson 4,33 Sportingbet

 

18:45 Naisten 4x400m Naisten rataviestissä suursuosikkina kisaan lähtee Yhdysvallat. USA voittaa ilman isompaa virhettä. Venäjä on myös todella kova ja hengittää niskaan, jos suosikin kone jostain syystä yskii. Kahden suuren jälkeen tulee iso ero seuraaviin maihin. Jamaika ja Iso-Britannia kamppailevat pronssista. Näiden neljän jälkeen, muut maat eivät voita mitalia juoksemalla, vaan suosikkimailta pitää pudota kapula.

A: USA, Venäjä B: Jamaika, Iso-Britannia C: -

19:05 Miesten 200m Miesten 200 metrillä satasen mestari Usain Bolt ei tunne haastajia. Pidempi 200 metriä sopii Boltille vielä paremmin kuin sileä satanen ja Boltin voitto on niin varma kuin se nyt vaan yleisurheilukilpailussa voi olla. Kaukaa yhtä varmasta ei heitä kakkossija. Warren Weir on ollut huippukunnossa koko kauden, eivätkä haastajat vakuuta. Kaksoisvoitto Jamaikalle. Pronssille alkaakin sitten jo olla tungosta: Churandy Martina, Islah Young, Wallace Spearmon, Curtis Mitchell ja Nickel Ashmeade pystyvät kaikki podiumpaikalle. Etukäteen vahvimmalta vaikuttaa viimeisenä mainittu Ashmeade, joten olisiko se sittenkin kolmoisvoitto Jamaikalle?

A: Usain Bolt B: Warren Weir C: Nickel Ashmeade , Churandy Martina, Islah Young, Curtis Mitchell,

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Laji

  Merkki

Kerroin

Voittaja

Miesten keihäs

Tero Pitkämäki

3,50 Sportingbet

Voittaja

Naisten 100m aidat

Sally Pearson

4,33 Sportingbet