Hallitseva mestari aloittaa ottelunsa, kun vastaan asettuu Moskovan TSSKA. Joukkueet kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa seurojen historiassa. Viime vuonna Bayernilta nähtiin valtavaa myllytystä, prässiä ja maalijuhlia, mutta minkäläinen on aika Bayernin, kun Pep Guardiola on puikoissa?

Allianz Arena, MünchenTiistai 17.9.2013 kello 21.45MTV3 Max Sport 1

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun myötätuulessa! Bayern on pelannut Bundesliigassa yhden tasapelin, mutta on muuten puhtaalla pelillä. Siinä sivussa joukkue kaatoi myös eeppisen loppuratkaisun jälkeen Chelsean Uefa Super Cupissa. TSSKA sen sijaan on jo neljän ottelun voittoputkessa Venäjän Valioliigassa.

Vierasjoukkue lähtee otteluun täysin terveenä, kun taas Bayernilta on kysymysmerkin alla Bastian Shweinsteigerin pelikunto. Venäläisjoukkueen parhaimmistoon kuuluu ehdottomasti kymppipaikkaa pelaava japanilainen: Keisuke Honda. Bayern sen sijaan vilisee supertähtiä: Euroopan parhaan (?) pelaajan Frank Riberyn johdolla. Tämän lisäksi Müncheniin saatiin napattu kesän aikana Mario Götze sekä Thiago entisestään nostamaan joukkueen tasoa.

Bayern on Pep Guardiolan alaisuudessa muuttanut peliään (monen mielestä huonompaan) erilaiseen suuntaan. Joukkue pitää palloa ja pelaa enemmän lyhyiden syöttöjen kautta. Entinen Barca-käskijä on kuitenkin säilyttänyt baijerilaisille tutun kovan prässin, joka ahdistaa vastustajaa jo syvältä omasta päädystä.Tämä avaa useita maalintekopaikkoja ja tänäänkin TSSKA joutuu tutisemaan useampaan kertaan. Jos joukkuetta verrataan suoraan Guardiolan Barcelonaan, on Bayernin peli huomattavasti suoraviivaisempaa. Palloa yritetään maaliin joskus kauempaakin ja välillä pelataan laidoista nopeasti keskustaan. Keskityksiä tai kaukolaukauksia ei liiemmin Barcelonan peleissä nähty..

Bayernin materiaalinen ylivoima on musertava ja joukkue nauttii suurta kotietua Allianz Arenalla, joten on vaikea usko TSSKA:n mahdollisuuksiin. Ainoa etu minkä TSSKA:lle voi antaa on Venäjän sarjaohjelma. Joukkue on pelannut paljon pidemmän kauden tähän mennessä kuin Bayern ja pelituntuma on varmasti kunnossa.