Real Madrid matkaa tänään Istanbuliin Galatasarayn vieraaksi.

Türk Telekom Arena, IstanbulTiistai 17.9.2013 kello 21.45MTV3 Max Sport 2

Espanjalaisilla on varmasti vielä mielessä, minkälainen on turkkilainen iltahuuto, sillä viime vuonna Madrid joutui matkaamaan kotiin 3-2 tappio niskassaan. Tuo toki riitti silloin Madridille jatkopaikkaan, mutta helppo ei tule missään nimessä olemaan tänäänkään Realin ilta. Galatasaray on takerrellut viime ajat kotimaan sarjassa, kun edellinen voitto reilusti elokuun puolella ja plakkarissa on vain tasapelejä. Real koki myös ensimmäisen pistemenetyksen La Ligassa pelaamalla Villarealin kanssa tasan lauantaina.

Real on nyt uuden päävalmentajansa Carlo Ancelottin alaisuudessa, jonka sanotaan hallitsevan maailman tähdet. Syytä onkin tietää enemmän kuin vain Otavasta tai Isosta Karhusta, sillä Los Blancos paisutti jälleen tähtivalikoimaansa hankkimalla sadalla miljoonalla Gareth Balen Tottenhamista. Madridin ylpeys saa riveihinsä myös positiivisen yllätyksen, kun kapteeni Iker Casillas palaa tolppien väliin.

Galatasaray nauttii valtavaa kotietua Istanbulin räiskyvässä illassa. Kotiareena muuttuu usein taisteluareenaksi, kun kentällä pelataan Istanbulin paikallisottelu tai Mestarien liigaa. Huutomyrskyn lisäksi Realin tulee myös olla tarkkana kotijoukkueen todella vaarallisista hyökkääjistä. Turkkilaisten parhaimmistoon kuuluu kärkihyökkääjä Burak Yilmaz sekä Euroopan kentiltä tutut Didier Drogba ja Wesley Sneijder.

Realin etuna on valtava materiaalinen ylivoima sekä parempi puolustus. Galatasarayn puolustus on haparoinut useampaan otteeseen. Ottelusta voidaan näin odottaa varsin värikästä sekä runsasmaalista. Real lähtee otteluun vieraissakin suosikkina, mutta kotijoukkue ei missään nimessä ole aseeton.