Sami Hyypiän luotsaama Leverkusen lähtee haastamaan Manchester Unitedia Old Traffordille. Leverkusen ei ole koskaan kyennyt kukistamaan ManU:a – mutta nyt mahdollisuudet ovat paremmat kuin koskaan?

Old Trafford, ManchesterTiistai 17.9.2013 kello 21.45YLE TV2

Leverkusen on aloittanut kauden kohtalaisesti, vaikka kokikin vierastappion Schalkelle, on joukkue Bundesligassa kolmantena. ManU sen sijaan on takerrellut alkukauden ja koki vierastappion Liverpoolille sekä pelasi tasan Chelsean kanssa.

Vierasjoukkue koki ottelun alla takaiskun Gonzalo Castron loukkaannuttua. Hyvät uutiset tulivat kuitenkin hetki perään, kun Lars Benderin ilmoitettiin selvinneen loukkaantumisistaan ja olevan mukana Manchesterissa. ManU lähtee otteluun ilman suurempia loukkaantumisia ja vahvisti vielä joukkuettaan aivan siirtorajan alla Maroune Fellainilla.

Fellaini on tuttu mies päävalmentaja David Moeyesille, joka korvasi legendaarisen Sir Alex Fergusonin. Moyesilla on vielä paljon tekemistä pelinsä kanssa. Huonompia joukkueita vastaan paholaiset pystyvät pitämään palloa, mutta heti kun vastassa on parempi puolustus peli puuroutuu. Hyypiän luotsaama Leverkusen on todella vahva ja kurinalainen puolustaja, eikä kotijoukkueelle tule helppo ilta tätä murtaessa. Leverkusen luottaa omassa pelissään vastahyökkäyksiin ja lähtee varmasti puolustus edellä vierasotteluun.

Ottelun ennakkoasetelmat ovat kiihkeän kimurantit. ManU on toki kotonaan luonnollinen suosikki, mutta Leverkusen pystyy pitämään kotijoukkueen kauan maalitta. Mitä tapahtuu, jos vierasjoukkue saakin vastahyökkäyksestä maalin? Toipuuko ManU, toipuuko Moyes? Odotan varsin vähämaalista ottelua, enkä pidä Leverkusenin yllätyksistä tarjottuja kertoimiakaan huonoina pelivaihtoehtoina. Oi Sami, Oi Sami – tuo voitto kotiin! Tämän pelin me vielä suojaamme alle 2,5 maalista tarjotulla kertoimella 2,05.