Tasoittaako Ässälauma puntit Porissa?

Tappara vei ensimmäisen finaalin lukemin 2-1 Jukka Peltolan eeppisellä maalilla viisi sekuntia ennen loppua. Jukka Rautakorven suojatit lähtivät odotetusti otteluun keskialueen 2-2-1 trapmuodostelmalla. Rautakorpi on ehkä Suomen paras jäädyttämään pelin, eikä vähämaalinen, vähälaukauksinen ottelu ollut mitenkään yllätys. Avausottelussa oli ilmassa myös kenties pientä asetelmien hakemista ja hapuilua, kuumimpien tunteiden loistaessa poissaolollaan - tänään Porissa ei pitäisi tunnetta puuttua!

Varovainen alku paistoi myös jäähymääristä. Ottelussa jaettiin molemmille joukkueille vain kahdet pikkukakkoset, joista selvittiin ilman takaiskumaaleja. Ässät voittivat ottelun laukaukset vain yhdellä kudilla 30-29, mutta oli selvästi yritteliäämpi ja jopa hallitsevampi osapuoli. Tamperelaisten Juha Metsola jatkoi kuitenkin huikeita otteitaan ja piti läpi ottelun kirvesrinnat mukana voitossa. Tänään Porissa on oletettavaa, että patapaidat avaavat maanantaistakin enemmän peliään kotiyleisön edessä. Tappara jatkaa taatusti samalla tutullaan kaavallaan, välttäen virheitä ja pitäen karvauspelin minimissään. Maaliodotusarvo on edelleen äärimmäisen alhainen, eikä maalitonkaan lopputulos olisi järkyttävä yllätys. Ässien luulisi sisuuntuvan karmeasta vierastappiosta. Annan porilaisyleisöstä patalaumalle kotietua enemmän, mitä kirvesrinnat nauttivat Hakametsässä ja Ässät lähtevätkin kotiotteluun niukkana suosikkina.

Rauman Lukosta kesken kauden Poriin vaihtanut Eero Elo on nostanut profiiliaan koko joukkueen tavoin mitä pidemmälle kausi on edennyt. Lukossa hieman hiipunut Elo on saanut Ässissä viimein ulosmitattua suunnatonta potentiaaliaan. Kannattaa ottaa 22-vuotias kakkoskentän laituri viimeistään tässä vaiheessa tarkempaan seurantaan! Ässien ryhmittymä on muutenkin selvästi Tamperelaisia nuorempi. Kovin suurta kokemusetua en silti Tapparalle anna. Joukkueurheilussa tulee usein käydä yhdessä lähellä unelmaa pettymässä ennen kuin voi kavuta päämääränsä. Tappara on rajusti uudistunut tälle kaudelle, mutta Ässät pysyivät lähes ennallaan viime keväästä. Patalauma kantaa mukanaan yhteistä kokemusta viime kauden pettymyksestä ja elekieli puhuu vahvasta, itsevarmasta, intohimoisesti tavoitteeseen fokusoituneesta ryhmästä.

Tappara on edelleen päässyt jotenkin aivan liian helpolla, joukkue ei ole vielä osoittanut olevansa Kanada-maljan arvoinen. Ässät sen sijaan ovat jo osoittaneet venymiskykyään, eikä ilmassa ole väsymisen merkkejä. Tapparan puolustus on sementtiä, mutta Porin pätsissä saattaa timantitkin sulaa - betsit Ässille!