Miesten Superpesis starttaa tänään täydellä kierroksella. Harjoituspelit eivät tunnetusti kerro joukkueista mitään kylmien kelien ja joukkueiden kokeilujen takia. Nyt päästään katsomaan missä oikeasti mennään! Avauskierroksella yllätyksillä on totta kai enemmän sijaa, mutta toisaalta ennakkosuosikit ovat superpesiksessä jättisuosikkeja. Toukokuun peleissä on syytä kiinnittää huomiota keleihin – kylmällä tai sateisella kelillä juoksumäärät jäävät väkisin vähemmälle.

Alajärvi – Koskenkorva Sarjan heikoin nippu Alajärven Ankkurit haastaa tänään kotistadionillaan Kitrolla Koskenkorvan Urheilijat. Oman lisämausteensa otteluun tuo Ankkureiden lukkari Henri Itävalo, joka siirtyi lainalle Alajärvelle nimenomaan Kossusta. Näin ollen Itävalolla luulisi ilmajokelaisten lyöntiratkaisut olevan tiedossa.

Kitrolla pelattaviin iltaotteluihin tuo aina oman lisämausteensa oikukkaasti paistava aurinko. Missään ei olla niin kieroja kuin Savossa, mutta kyllä järvisuomalaiset antavat tässä kovan haasteen. Alajärven ja Vimpelin kentät on rakennettu (toisin kuin kaikkialla muualla) juuri niin päin, että aurinko paistaa pelin ajan suoraan ulkokenttäpelaajien silmiin. Ei ole yksi tai toinen kerta, kun ottelu on ratkennut vaarattomaan koppilyöntiin, vain koska koppari ei yksinkertaisesti ole auringon häikäisyltä nähnyt koko kotipesää saati sitten palloa.

Kossu on tälläkin kaudella vahvasti neljän joukkoon pyrkivä ryhmä, kun taas Ankkurit joutunee eittämättä karsintoihin. Tasoero joukkueiden välillä on hurja, mutta ensimmäisellä kierroksella Ankkureilla saattaa olla kotonaan sauma yllättää.

Ottelun juoksumäärää on vaikea ennakoida. Toisaalta Alajärven heikko ulkopeli ja koviin lyönteihin perustuva sisäpeli puhuu runsasjuoksuisuuden puolesta, mutta kevään Kossulla on vahva ulkopelijoukkue ja kevään peleille on aina tyypillistä vähäiset juoksumäärät. Tulosvetoa pelaavien kannattaa parempien kertoimien puolesta iskeä näppinsä kuitenkin ennemmin vähä- kuin suurinumeroisiin lukemiin.

Pitkävedon puolella tarjotut kertoimet ei herätä kiinnostusta.

 

Hyvinkää – Kankaanpää Viime kauden sensaatiojoukkue ja tälle kaudelle parilla täsmähankinnalla vahvistunut Hyvinkään Tahko saa avauskierroksella vastaansa Kankaanpään Mailan. Maila menetti koko viime kauden runkonsa talven aikana ja lähtee Pihkalan kentälle selvänä altavastaajana.

Pihkalan kenttä on tunnettu lyöjämiesten paratiisina. Avara ympäristö palkitsee lähes aina läpilyönnit kunnarilla ja juoksuja kentällä nähdään reilusti. Kun vielä Kankaanpään ulkopeli on todellinen kysymysmerkki tälle kaudelle ja Hyvinkäällä on ulkopelissä omat ongelmansa, voi tulosvetoa pelaavat lyödä lapulle reiluja juoksumääriä.

Tahko on ottelussa kotietunsa ja materiaaliylivoimansa puolesta selvä suosikki, mutta ottelun runsasjuoksuisuus nostaa tasapelin riskiä. Avauskierroksilla nähdään myös usein yllätyksiä ja ailahtelevuuksia, joten toisen jakson valuminen KaMan taskuun ei järin suuri yllätys olisi. Kun operaattori poistettu vielä tarjoaa muhkean 3,45 kertoimen tasapelistä, nostetaan se peleihin!

 

Kitee – Sotkamo Kiteen Rantakentällä pelataan Itä-Suomen taisto, kun viime vuoden mestari Sotkamon Jymy saapuu pontikkapitäjään vierailulle. Molemmat joukkueet ovat pysyneet lähes muuttumattomina viime kaudesta. Kiteen viime kausi meni avainpelaajien loukkaantumisiin, joten tältä vuodelta seurassa odotetaan parempaa tulosta, kun junioriosastokin on taas vuoden vanhempi.

Sotkamo on totta kai materiaalin puolesta selvä ennakkosuosikki, mutta ei KiPa kotikentällään ole täysin vailla saumoja. Molemmat joukkueet perustavat pelinsä vahvaan ulkopeliin, enkä usko juoksumäärän ottelussa nousevan kovinkaan suureksi. Tulosvetäjien kannattaa napata lapulle SoJyn vähäjuoksuiset voitot.

Pitkävedon puolella tarjotut kertoimet ei herätä kiinnostusta.

 

Seinäjoki – Vimpeli Superpesis palaa Seinäjoelle pitkän tauon jälkeen, kun fuusioseura Jymy-Jussit aloittaa kautensa. Vastaan tulee heti ehkä se Pohjanmaalla sytyttävin joukkue – Vimpelin Veto. Paikallisvärinä, uuden seuran ensimmäinen ottelu, ensimmäinen Superpesis ottelu Seinäjoella aikoihin, sarja-avaus – ilmassa on suurta urheilujuhlan tuntua.

Vimpeli kuuluu Sotkamon kanssa aivan omaan kastiinsa sarjassa ja on totta kai ennakkosuosikki. Viime kauden hopeajoukkueen sisäpeliryhmitys on ylivoimaisen oloinen, eikä Jymy-Jussien ulkopeli missään nimessä ole valmista. ViVe saattaa iskeä taululle rumatkin lukemat. Tulosvetäjät nappaavat lappuun isoja lukemia, jos Seinäjoen sääennuste ei näytä kovin kylmää tai sateista keliä. Jymy-Jussien saumat ottelussa ovat hurmosmaisen tilan saavuttamisessa ja peräkkäisissä onnistumissa sisäpelissä.

En anna Jymy-Jusseille kovinkaan suurta kotietua tähän otteluun ja vahvan vierasjoukkueen kerroin 2,05 operaattori poistettu kelpaa peleihin!

 

Jyväskylä – Kouvola Jyväskylän Hippoksella vastakkain asettuu avauskierroksella Kiri ja Kouvolan Pallonlyöjät. Molemmat joukkueet kuuluvat alempaan kastiin ja ottelusta on luvassa tasaväkinen.

Kiri pelasi kuitenkin toiveita herättävästi harjoitusotteluissaan ja pääsee kotietunsa myötä otteluun valmiimpana. Nopea Kirin sisäpeli tekee tuhoisaa jälkeä, kun saa vaihteen päälle. Totuuden nimissä se vaihde vaan on ollut viime vuodet melkoisen kiven takana.

Molemmilla joukkueilla on viime kausina ollut suuria ongelmia ulkopelinsä kanssa, enkä asian hirveästi tälle kaudelle korjaantuneen. Luvassa saattaa olla varsin runsasjuoksuinen ottelu ja tulosvetäjät voivat napata lapulle isoja lukemia molemmille joukkueille.

Kouvolan ryhmä on omissa papereissa niukasti jyväskyläläisten nippua heikompi ja kotiedusta nauttiva Kiri saa pelin operaattori poistettuin kertoimella 2,60.

 

Raahe – Joensuu Pattijoen Urheilijat haastaa Rännärin kentällä valtavasti vahvistuneen Joensuun Mailan. Viime kaudella joukkueet päättivät kautensa vastakkain, kun Raahe oli pronssiotteluissa karjalaisia parempi. Tälle kaudelle molemmat joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet reilusti. JoMa oli siirtomarkkinoiden ahnain seura ryöstämällä Juha Niemen, Hannu Kiukkosen ja Tuomas Jussilan. Jussila tuo oman värinsä otteluun, pelatessaan edelliskauden seuraansa vastaan avausottelussa vanhalla kotikentällään.

JoMa on vahvistunut, Raahe heikentynyt ja joensuulaiset lähtevätkin otteluun vierasottelusta huolimatta niukkoina suosikkeina. Rännärin kenttä on kuitenkin maan kimmoisampia ja juoksuja tultaneen näkemään reilusti. Pomppulyönnillä saa Raahessa helposti tilanteet päälle ja ulkopeli Rännärillä onkin suuremmaksi osaksi nollatilanteen ja kolmostilanteen puolustamista. Tulosvetäjät ruksaavat tähän peliin kevätottelusta huolimatta hieman normaalia suurempia lukemia lapuille.

Pitkävedon puolella tarjotut kertoimet ei herätä kiinnostusta.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2 

Jyväskylä – Kouvola

  1

2,60 operaattori poistettu

1X2

Hyvinkää – Kankaanpää

X

3,45 operaattori poistettu

1X2

Seinäjoki – Vimpeli

2

2,05 operaattori poistettu