Edellisellä kierroksella ainoa vihjattu, Lukko (2,80) osui komeasti ja näin palattiin 100%-osumiseen. Tänään lähdetään myös vain yksi viehe vesillä kalaan!

HIFK – Jokerit

IFK on voittanut kolme viidestä viimeisestä ottelustaan, kun taas Jokereilla on vain yksi voitto viidestä edellisestä kamppailustaan. Kuntopuntarin lisäksi IFK on myös kuin varkain noussut sarjassakin paikallisvastustajan ohi. Sarjan seitsemäs IFK on kaksi pistettä, kaksi ottelua enemmän pelannutta, sarjan yhdeksännellä sijalla majailevaa, Jokeri-nippua edellä.

Jos jätetään Jokereiden hurlumhei-ottelu Kärppiä vastaan (8-4) tappio lukematta, on joukkue pelannut todella vähämaalisia kamppailuita. Paikalliskamppailussa on usein kuitenkin nähty rytiseviä otteita, eikä maali-iloittelua voi lukea pois. Narrit ovat vieneet keskinäisiä kamppailuja jo pitkän aikaa, eikä IFK ole saanut neljään edelliseen kohtaamiseen edes maalia aikaiseksi!

Nyt IFK:n paikka iskeä on kuitenkin parempi kuin koskaan. Jokereiden joukkue on sekasorron alla: peli ei toimi ja huhu valmentajan vaihdoksesta on liikkeellä. Jokerit on materiaaliltaan parempi, mutta lähtökohdat tähän yksittäiseen otteluun ovat ympäripyöreät.

HPK – Blues

Kierroksen jumbokamppailu: Kerho ei ole voittanut viidestä edellisottelusta yhtään, Blues on voittanut yhden. Espoolaiset ovat sarjan viimeisenä, kun taas HPK on vain kolme pistettä edellä sijalla 12. Kotijoukkue on saanut edellisessä viidessä ottelussa viisi maalia aikaiseksi ja Blues seitsemän, joten tänään voidaan odottaa varsin vähämaalista kamppailua.

Kerhon lähtökohdat otteluun ovat luonnollisesti poikkeavat. Valmentaja Kai Raution saatua potkut, melkoisen sekametelisopan jälkeen, on joukkueen tila luultavammin rauhoittunut. Pelillisiä ongelmia tämä ei ratkaise, mutta ainakaan Ville Viitaluoman johtamalla ykköskentällisellä ei nyt ole tekosyitä olla tekemättä pisteitä.

HPK lähtee vähämaaliseen kamppailuun suosikkina kotiedun puolesta. Ilmapiirin ritariryhmässä luulisi olevan vapaa, joten Blues saa tehdä täyden päivätyön Hämeenlinnassa. Kertoimet ei kuitenkaan houkuta pelaamaan ainakaan kotivoittoa.

Ilves – SaiPa

Sarjan kärkikamppailu! Ilves on sarjassa toisena, pisteen edellä kolmantena majailevaa SaiPaa. Molemmat ovat pelanneet tasaisesti koko kauden. SaiPa on ollut uskomattomassa iskussa nimenomaan kotikentällään, mutta myös vieraissa itse peli on ollut aktiivista.

Ottelun maaliodotusarvo on SM-liigan tämän kauden normaalia tasoa korkeampi. SaiPa on materiaaliltaan kotijoukkue parempi, mutta kotietu tasaa lähtökohdat. Lappeenrantalaiset ovat kuitenkin voittaneet joukkueiden viidestä edellisestä keskinäisestä kamppailusta kaikki. SaiPasta tarjotaan loistavaa kerrointa 3,05 operaattori poistettu/ operaattori poistettu ja se napataan lapulle!

JYP – TPS

Kotijoukkue JYP pelasi melko epätavallisen ottelun tiistaina voitettuaan Bluesin 6-3. Maalivahti Tuomas Tarkki ei ollut parhaimmillaan ja molempien joukkueiden puolustuspeli oli melko avointa. Iloinen uutinen oli kuitenkin tehottomuudesta kärsineen hurrikaanimiehistön kuusi osumaa, jotka varmasti nostaa joukkueen itseluottamusta.

TPS on pelannut jo seitsemän ottelua tasaisella ailahtelevalla sarjallaan: joka toinen ottelu voitetaan, joka toinen hävitään. Tänään olisi siis TPS:n voiton vuoro, kun Kärpät oli tiistaina parempi lukemin 0-2. TPS:ltä löytyy kovat ulkomaalaisvahvistukset, mutta JYP on kotonaan todella vahva ja ottelun suosikki.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Ilves - Saipa

2

3,05 operaattori poistettu/ operaattori poistettu