Miesten Superpesiksessä lähestytään juhannustaukoa. Pelivihjeissä uskomme Kiteen kriisin jatkuvan!

Raahe-Koskenkorva Pattijoella Rännärin kentällä pelataan tänään kierroksen kärkikamppailu, kun Koskenkorvan Urheilijat saapuvat Raahen vieraaksi. Joukkueet ovat tasapisteissä otteluun lähdettäessä jaetulla kolmannella sijalla. Tasaisessa keskikastissa piste-erot eivät ole suuria. Ainakin allekirjoittaneen suureksi yllätykseksi Raahe on kuitenkin ollut tasaisimpia suorittajia sijoista 3-4. taistelevista joukkueista. Koskenkorva on kerännyt pisteitä kyllä myös tasaiseen tahtiin, mutta peliotteet ovat vaihdelleet aivan karmealla varianssilla. Kaikki muistaa käsittämättömän 11-21 juoksuihin päättyneen kotitappion Kiteelle. Samanlaista meininkiä oli ilmassa kun ilmajokelaiset ottivat pataan sarjan heikoimpiin nippuihin kuuluvalta Kouvolalta sunnuntaina 0-2 (4-6,1-3). KossUn ongelmana ovat jälleen loukkaantumishuolet. Sisäpelistä on paljon poissa kun parhaat jalat V-P Yli-Hirvelän ja Sami Karjalan muodossa ovat poissa. Raahelta puuttui viime ottelusta koppari Timo Vesaluoma ja tilalle napattiin todellinen ikänestori Timo Lemponen, joka iski jokeripaidassa kaksi juoksua Alajärvellä 45vuotta mittarissa. Kopparin paikalle nostettiin etenijäjokerina ja etukentällä useimmin havaittu Lauri Kaartokallio. Nuorehko Antti Korhonen jatkoi jälleen upeita otteita Kitrolla onnistuen kärkilyönneissä 8 kertaa 9 yrityksestä. Tämän iltainen kamppailu on taas äärimmäisen vaikeasti ennakoitavissa. KossU on näköjään joukkue joka voi kliseisesti sanottuna voittaa ja hävitä kenelle vain. Tilanteita Rännärin kentällä nähdään runsaasti pomppulyönneillä ja vauhdikas sekä kimmoisa alusta suosii myös lyöjämiehiä, joten juoksuja syntynee molempiin suuntiin.

 

Kouvola-Kankaanpää Kouvola voitti taas. Miksi ihmeessä Kouvola voitti taas? Tämä joukkuehan alkaa käydä ammattitaitoni päälle. Mutta niin vaan kymenlaaksolaiset kävivät nappaamassa Koskenkorvalta 0-2 vierasvoiton. Kouvola on ylisuorittanut jo niin pitkään, ettei näitä voittoja voi enää ohittaa olankohautuksilla. Tänään vastaan asettuva Kankaanpää on myös esiintynyt pirteästi, mutta materiaali on yksinkertaisesti todella vajavainen. Joukkue on saanut viimeksi pisteet 6.6. Jyväskylästä. KPL nauttii suurta kotietua Kankaanpään saapuessa lännestä lähelle Venäjän rajaa. Kouvolan kentällä pomppu nousee tänäkin vuonna huikealla tavalla ja ainakin kotijoukkue käyttänee pelkkää pomppulyöntiä vaihtotilanteissaan. Ottelu on ennakkoasetelmiltaan tasainen, mutta KPL:n kotietu sekä huikea tämän hetkinen flow tekevät isännistä suosikin. Kouvolan Saku Kapanen on löytänyt pelinsä ja kun tilanne on päällä, saapuu valokeilaan tuhannen lyödyn juoksun rajan rikkonut Sami Joukainen. Kankaanpään ulkokenttä saa tänään olla parhaimmillaan mieliäkseen voittoon, sillä montaa juoksua en usko ottelussa nähtävän kummankaan joukkueen puolelta. Under/over-kohteet eivät vielä ole auki, mutta kun ne aukeavat, suosittelen underin vetämistä.

 

Vimpeli-Hyvinkää Vimpelin Veto saa tänään Saarikentälle mielenkiintoisen haasteen kun Hyvinkään Tahko saapuu pesäpallopitäjään. Tahko on sarjassa viidentenä kahden pisteen päässä KossUsta ja Raahesta ja Veto toisena pisteen Sotkamosta. Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan runsasjuoksuisten joukkueiden lahkoon, joten Saarikentällä saatetaan tänään nähdä juoksukarnevaalit! Hyvinkää pelasi sunnuntaina kotonaan Joensuuta vastaan häviten 1-2. Ensimmäinen jakso meni vieraille peräti 0-10. Todellisuuden nimissä Tahko oli aivan ulapalla. Pallot eivät jääneet kenelläkään hanskaan ja sisäpeli oli yhtä tuskaa. Koko ottelussa joukkueen kärki Lauri Vierimaa onnistui kerran (!) kahdeksasta kentällemenosta ja Pasi Kokkonen 5 kertaa 10 kärkilyöntiyrityksestä. Toisella jaksolla Tahko tiukensi ulkopeliä, mutta ei ottelu kyllä suurempia ilon aiheita herättänyt kummankaan joukkueen osalta. Hyvinkää pelaa tällä hetkellä niin ailahtelevasti että ei tästä joukkueesta ota mitään tolkkua. Ykkösmiehet Juha Korhosen johdolla antavat joka ottelussa mahdollisuuden voittoon, mutta ulkopelissä hanskan kestävyys on aivan herran huomassa. Joukkueet pääsevät hurjan ottelurupeaman jälkeen tänään juhannustauolle, joka tehnee molemmille ryhmille hyvää. Under/over-kohteet eivät vielä ole pelattavissa, mutta kun ne aukeavat, suosittelen over-betsin vetämistä.

 

Kitee-Seinäjoki Kitee on kriisissä. Joukkue on sarjassa yhdeksäntenä lähellä pudotuspelipaikkoja, mutta itse peli on yhtä sekasortoa. Joukkue on hävinnyt kuusi peräkkäistä otteluaan ja joukossa on muun muassa tappiot Kouvolalle, Jyväskylälle ja Alajärvelle. Jyväskylässä lukkari Toni Laakso oli poissa. Juhani Myyryläinen pärjäsi oikein mukavasti lautasella, mutta sisäpelissä Laakson puuttuminen näkyi räikeästi. Kitee sai ottelussa aikaan kokonaiset 19 kärkilyöntiä. Tilasto kertonee olennaisen. Vastustajaksi Kiteen Rantakentälle saapuu tänään Seinäjoen Jymy-Jussit. Vierailijat saapuvat paikalle suoraan Sotkamosta, joten takana ei tällä kertaa ole Kiteelle tullessa valtavaa bussimatkaa pohjanmaalta, vaan joukkue on valmiina taistoon alusta asti. Jymy-Jussit oli sunnuntaina taisteleva ryhmä Sotkamoa vastaan Hiukassa ja Kiteen tilanteen ollessa lähes katastrofaalinen, voi sanoa samanlaisen esityksen riittävän helppoon voittoon Kiteellä. Seinäjoelta puuttui sunnuntaina etenijä Paavo Pelto kokoonpanosta, mutta laajalla sekä tasaisella materiaalilla operoiva ryhmä ei tähän kaadu. Kitee saa takaisin pelikiellosta ykkösmiehensä Laakson, mutta Jussi Hurskaisen pelaaminen on edelleen epävarmaa. Näin varakoppari Ville Postilla pitänee jälleen kiirettä kolmospuolella, eikä tarvitse kahta kertaa miettiä mihin Jymy-Jussien vapaat lyönnit suuntautuu. Oma veikkaus on että vieraiden lyöjämörssäri Jukka-Pekka Vainionpää kouluttaa Postia oikein huolella tänään ja Jymy-Jussit vie ottelun. Veikkaus antaa vierasvoitolle 3,55 - maukas betsin paikka!

 

Sotkamo-Jyväskylä Sotkamon Jymyn ja Jyväskylän Kirin välinen runkosarja pelataan tänään poikkeuksellisesti Kajaanissa. Tästä huolimatta Jymylle voidaan laskea otteluun selvähkö kotietu, sillä Jyväskylästä tulee Kajaaniin matkaa lähes Sotkamon verran, eikä SoJyllä taasen ole kuin Roope Korhosen heiton verran matkaa Hiukan pyhätöstä Kajaanin kentälle. Kiri otti vihdoin kauden toisen voittonsa kaatamalla ilman lukkari Toni Laaksoa pelanneen Kiteen kotonaan 1-0. Kirin sisäpeli ei suurempia ilon aiheita antanut, mutta Antti Pukkisen kunnari ja Kalle Virolaisen kolme lyötyä toivat voiton jyväskyläläisille. Kirin ulkopeliin vaikuttaa olennaisesti Jyri Kyllösen loukkaantuminen, joka estää lyömisen. Ulkopelissä mies on esiintynyt, mutta ei luonnollisesti ole täydessä iskussa sielläkään. Sotkamo on Kajaanissa lähes niin ylivoimainen suosikki kuin tässä sarjassa voi kukaan missään olla. Kirin mahdollisuudet ovat.. Äh. En edes yritä keksiä missä ne ovat. Sotkamon pitää häviämällä hävitä ottelu, muuten Kiri lähtee Kajaanista ilman pisteitä.

Nostetaan vielä Naisten puolelta yksi kohde peleihin. Rauma vierailee tänään Turussa. Lukko on selvästi kotijoukkuetta parempi ryhmä ja vieraissakin selvä suosikki. Kerroin ei ole maittava, mutta pikkupeli kuitenkin tähän 1,55 operaattori poistettu.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Kitee-Seinäjoki

2

3,55 Veikkaus

yli/alle

Kouvola-Kankaanpää

alle

?

yli/alle

Vimpeli-Hyvinkää

yli

?

1X2

Turku-Rauma

2

1,55 operaattori poistettu

Toimituksen valinta päivän paraaksi kohteeksi: Seinäjoki 3,55 Veikkaus