Tiistailta saatiin taas upeat osumat, kun Hyvinkää (2,20) ja Raahe-Kitee over (1,75) napsahtivat kiinni! Tänään rahan tekeminen ja otteluiden kuvan ennakointi jatkuu kiperissä merkeissä. Luvassa on kiharainen paikalliskierros, jossa tunnetusti voi tulla yllätyksiä. Omat sävelet ovat kuitenkin kohtalaisen selvät, joten lähdetään jahtaamaan lisää kalaa!

Raahe-Sotkamo Raahe palasi vahvana Itä-Länsi tauolta iskemällä Kiteen kotonaan kumoon 2-0 (5-1,8-0). Timo Kallio oli takaisin kokoonpanossa ja joukkueen kärkenä, mutta Marko Pelkonen yhä sivussa. Lyöjätykki Pelkosen poissaolo ei kuitenkaan raahelaisia haitannut, kun Pertti Mäkelä ja Antti Korhonen iskivät peräti kuusi juoksua mieheen Kiteetä vastaan!

Sotkamo oli myös vakuuttava vieraissa kaataen KPL:n 0-2. Aki Orava oli edelleen poissa Jymyläisten riveistä, mutta Roope Korhonen oli takaisin ulkopeliryhmässä normaalilla kopparin paikallaan. Junioriosastolla täydennetty kainuulaisryhmä oli kuitenkin tutun vahva ilman Oravaakin ja lähtee tänään luonnollisesti suosikkina Rännärin kentälle. Raahe tarjoaa kuitenkin aivan toisen luokan vastuksen kuin Kouvola. Tasaisessa, voisi jopa valehdella että kärkikamppailussa, on juoksuodotusarvo alhaisempi. Molemmilta puolilta löytyy kuitenkin niin jäätävää sisäpeliosaamista, etteivät retkahtamiset saa tulla yllätyksenä.

Rännärillä lyödään taas pomppua, joten tilanteita syntynee runsaasti. Takatilanteiden puolustaminen nousee täten avainosaan ja Jymy on tässä selvästi kotijoukkuetta parempi. Pelkkä Jymyn rutiinitaso riittää jo pitkälle, joten omituisia pitää käydä, että Jymy Raahesta häviäjänä poistuu. Suosikkien hakijat voivat kokeilla Jymyn kerrointa 1,42 operaattori poistettu.

 

Kankaanpää-Jyväskylä Kiri matkustaa tänään Kankaanpään Mailan vieraaksi. KaMa sai levätä tiistain, kun taas Kiri pelasi kotiottelun Hyvinkäätä vastaan. Huonossa kelissä pelattu ottelu oli monin osin erikoislaatuinen, kunnes kääntyi loppujen lopuksi Tahkon 0-1 (6-6, 3-10). Kiri kärsii edelleen useista loukkaantumisista, jotka vaikuttavat nyt joka osa-alueella. Ulkopeli on täynnä aukkoja ja sisäpelistä puuttuu koko kolmen kärki Ilkka Ylitalo, Juho Määttälä ja Jyri Kyllönen.

KaMa sai levätä tiistain ja keskittyä täysillä torstain kamppailuun. Kankaanpäänlaiset ovat saaneet tällä kaudella henkisen otteen Kiristä useissa keskinäisissä kamppailuissa, eikä tänäänkään kotivoitto olisi mikään yllätys.

Suurien panosten ja molempien huonon sisäpelin johdosta vähäjuoksuisuus ei missään olisi yllätys. Varsinkin jos kelit jatkuvat kylminä. KaMa on vain pisteen päässä Kiteestä ja neljä pistettä ensimmäistä pudotuspelipaikkaa pitävästä Kouvolasta. Päänahkat edessä motivoivat KaMan taistelemaan jokaisesta pisteestä ja paremman peli-ilmeen KaMa on hieno pelikohde kertoimella 2,00 Veikkaus.

 

Kouvola-Hyvinkää Kouvola otti tiistaina kylmän suihkun Sotkamon Jymyltä, mutta tänään vastaan asettuu joukkue, jonka KPL on jo useasti tällä kaudella pystynyt voittamaan. Hyvinkää Tahko sen sijaan kävi hakemassa tärkeän voiton Jyväskylästä tiistaina 0-1(6-6, 3-10). Tahkon voiton jälkeen julkisuuteen myös tulvi mitä erilaisimpia uutisia joukkueen ja ennen kaikkea kakkospelinjohtaja sekä toiminnanjohtaja Petri Kaijansinkon tilanteesta. Oli tilanne Kaijansinkon jatkon osalta mikä tahansa, joukkueen sisällä tilanne on nyt ratkaistu. Ja tämä vapauttaa peliä.

KPL:ltä puuttui tiistaina kaksi kovaa miestä, kun Anssi Lammila ja Saku Kapanen olivat poissa kokoonpanoista. Tänään ennen vedonlyöntiä on syytä syynätä tarkkaan teksti-tv:ltä kokoonpanot! Hyvinkää on kuitenkin paljon vahvemmassa kunnossa kuin joukkueen edellisissä kohtaamisissa. Tahko on myös materiaaliltaan selvästi sarjataulukon sanomaa enemmän Kouvolaa edellä ja lähtee vieraissakin jopa niukkana suosikkina tähän otteluun. KPL saa tottakai itseluottamusta ja lisävirtaa aiemmista Hyvinkää- voitoista, eikä tuon henkisen voimavaran merkitystä pidä vähätellä. Tahkon kerroin 2,80 operaattori poistettu on kuitenkin niin maukas, etten voi jättää kohdetta pelaamatta, kuten myös moneyline 1,80 operaattori poistettu.

 

Joensuu-Kitee Joensuun Mehtimäellä pelataan tänään Karjalan Derby kun JoMa ja KiPa ottaa jälleen yhteen. Kitee kävi tiistaina ottamassa kuonoon Raahessa rumasti 2-0 (5-1, 8-0).

JoMa sai pelinsä kuntoon ennen Itä-Länsi taukoa, vaikka hävisikin viimeisen ottelunsa Kossulle kotona. Kitee on edelleen todella haavoittuvainen, eivätkä otteet oikein millään vakuuta. Karjalan paikalliset ovat arvoituksellisia otteluita, mutta runsasjuoksuisuus lienee selvää molempien joukkueiden edustaessa suurijuoksuisia joukkueita.

Kotijoukkueella on kotiyleisön tuen lisäksi selvä materiaalietu puolellaan. Sarjan tiukasta otteluohjelmasta on puhuttu paljon ja nyt lepoetu on ehdottomasti myös Mailan puolella. Lähes viikon tauon jälkeen on kiva lähteä iskemään kotiareenalle. Näiden perustelujen jälkeen JoMan kerroin 1,45 operaattori poistettu riittää peleihin ja overveto yli 11,5 juoksua 1,70 Veikkaus otetaan kaveriksi! Overveto kannattaa kuitenkin asettaa vasta kun illan pelikeli on selvillä.

 

Vimpeli-Koskenkorva Vimpeli saa tänään Saarikentälle vieraakseen Koskenkorvan Urheilijat. Veto haki pisteet Alajärveltä rutiinomaisella suorituksella tiistaina, kun taas Kossu nappasi todella maukkaat ja tärkeät pisteetä Jymy-Jusseilta kotonaan.

Kossu ja Jymy-Jussit järjestivät kylmästä säästä huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, todella kuuman taistelun Ilmajoella. Provosointia harrastettiin niin yleisön, vaihtopenkin, valmennusjohdon kuin pelaajienkin puolesta. Kuuman kamppailun voitto tuo varmasti Kossulle lisävirtaa ja uskoa omaan tekemiseen. Puhumattakaan kuinka tärkeitä on kolmen pisteet voitot juuri tasaisen keskikastin kohtaamisissa.

Veto on tänään kuitenkin kaiken järjen mukaan aivan liian kova vastus Kossulle. Pohjanmaan paikallinen sisältää varmasti paljon väriä, eikä vähiten useiden tuttujen kasvojen johdosta. Vedon Saarikentälle palaa vielä viime vuonna Vetoa edustaneet Jere Dalhström sekä Mikko Haukkala.

Pohjanmaan paikallisissa on aina omat erityisvivahteensa ja ottelut ovat vaikeasti ennakoitavissa. Tänään rohkenen kuitenkin väittää jopa todennäköiseksi, että Vimpelissä nähdään runsasjuoksuinen, kotijoukkueen suotuisa ottelu.

 

Seinäjoki-Alajärvi Seinäjoella pelataan toinen kierroksen Pohjanmaan paikallinen, kun Jymy-Jussien vieraaksi saapuu Alajärven Ankkurit. Alajärvi otti nokkiin tiistaina Vedolta kylmässä säässä pelatussa ottelussa 0-2. Veto oli luonnollisesti todella paha vastus Ankkureille, mutta ei AA:n peli tästä huolimatta vakuuta. Iloisuus puuttuu nyt jotenkin Alajärven otteista, eikä entisestä itseluottamuksesta ole rippeitäkään jäljellä.

Jymy-Jussit taisteli kuumassa paikalliskamppailussa tiistaina Koskenkorvalla jääden pisteittä. Tänään Ilkka-Areenalla nähdään varmasti tappiosta sisuuntunut Seinäjoki, eikä Alajärvelle ole luvassa helppo iltapuhde. Pelaajat tuntevat toisensa kuin omat taskunsa ja ottelun kulkua on pohjalaisvärin vuoksi vaikea ennakoida. Kaavoja kun nuo eivät tunnetusti tunne pelikirjoissaan, vaan taktiikat syntyvät usein hetken mielijohteesta.

Jymy-Jussit on kuitenkin materiaali- sekä hienoisen kotiedun puolesta selvä suosikki. Jos Seinäjoella ei sada puukkoja illalla, on syytä myös napata peleihin yli 12,5 juoksusta tarjottu 1,85 Veikkaukselta.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Raahe-Sotkamo

2

1,42 operaattori poistettu

1X2

Kankaanpää-Jyväskylä

1

2,00 Veikkaus

         1X2

Kouvola-Hyvinkää

2

2,80 operaattori poistettu

moneyline

Kouvola-Hyvinkää

2

1,80 operaattori poistettu

1X2

Joensuu-Kitee

1

1,45 operaattori poistettu

yli/alle 11,5 juoksua

Joensuu-Kitee

yli

1,70 Veikkaus

yli/alle 12,5 juoksua

Seinäjoki-Alajärvi

yli

1,85 Veikkaus

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Hyvinkää 2,80 operaattori poistettu