Peyton Manning vs. Tom Brady, murskaava Broncos-materiaali vs. Bill Belichickin nerokas valmennus, mielenkiintoiset keskushyökkääjät Montee Ball ja LeGarrette Blount... Illasta on tulossa hekumoivan herkullinen!

Denver Broncos – New England Patriots

Sunnuntaina 19.1.2014 kello 22:00

Sports Authority Field at Mile High – Denver, Colorado

Nelonen Pro 2 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Broncosin hyökkäys rikkoi lähes kaikki ennätykset runkosarjassa. Edelliskierroksella pudotuspeleissä kaatui San Diego Chargers 24-17. New England Patriotsin kausi on ollut vaikeampi, mutta rutinoitunut joukkue kaapi silti divisioonavoiton ja kaatoi Indianapolis Coltsin edelliskierroksella 43-22. Joukkueet kohtasivat kerran myös runkosarjassa. Tuolloin Broncos menetti 24-0 taukojohdon ja hävisi ottelun jatkoajalla 31-34.

Loukkaantumistilanne:

Broncosilta puuttuu kaksi tärkeää miestä puolustuksesta: Von Miller ja Chris Harris. Harrisin loukkaantumisen jälkeen Broncos oli jopa vaikeuksissa Chargersia vastaan. Milleria sen sijaan tarvittaisiin ehdottomasti antamaan painetta Patriots-pelinrakentaja Tom Bradylle.

Patriots on kärsinyt koko kauden valtavasta loukkaantumissumasta. Suurin menetys on laitahyökkääjä Rob Gronkowski. Myös jättiläismäinen puolustuksen linjamies Vince Willfork ja tukimies Jerod Mayo ovat poissa.

Seuraa heitä:

Wes Welker, Denver Broncos: Kaudet 2007-2012 Patriotsissa pelannut Welker haastaa nyt vanhan seuransa pudotuspeleissä. Vaarallinen laitahyökkääjä pystyy löytämään tilat puolustuksesta kuin puolustuksesta. Takaa pelinrakentajalleen valtavan pelivariaatioiden kirjon.

Montee Ball, Denver Broncos: Broncosilla on niin jäätävä laitahyökkääjäosasto – Welker, Demaryius Thomas, Eric Decker ja Julius Thomas – että Patriots-puolustuksen on pakko antaa tälle erityishuomio. Tämä saattaa avata tiloja tulokaskeskushyökkääjän juoksuille.

LeGarrette Blount, New England Patriots: Iskenyt kahteen edelliseen otteluun kuusi touchdownia. Keskushyökkääjä on kenties aurinkoakin kuumempi. Mies oli Coltsia vastaan aivan ilmiömäinen.

Ottelun kulmakivet:

Vastakkain on kenties kaksi kaikkien aikojen parasta pelinrakentajaa. Sekä Brady että Broncos-QB Peyton Manning ovat tottuneet menestymään pudotuspeleissä. Manningilla on huomattavasti paremmat laita- ja keskushyökkääjät käytössään, mutta Bradylla on takanaan NFL:n vakuuttavin valmennus.

Broncosin puolustus tulee varmasti antamaan valtavan paineen Bradyn suuntaan. Tärkeää on saada Bradyn lyhytheittopeli pois. Jos tämä lähtee rullaamaan, on Patriots-hyökkäys tappavan tehokas Blountin juoksuilla säestettynä.

Manningin tasoisella pelinrakentajalla kotijoukkueella on täydet mahdollisuudet teurastaa jopa Patriotsin tasoinen puolustus. Järeä laitahyökkäysosasto, maailman paras pelinrakentaja ja kaksi loistavaa keskushyökkääjää; Knowshon Moreno ja Montee Ball. Manningilta voi odottaa aivan mitä vain!

Arvio & pelivihje:

Manning ei ole koskaan ollut pudotuspeleissä yhtä vakuuttava kuin Brady. Bill Belichickin Patrios-valmennus voittaa Broncosin vastaavan. Kotietua ei näin valtavaan otteluun ole vara antaa paljon. Kaikki paineet ovat runkosarjassa ylivoimaisesti edenneellä kotijoukkueella. Silti uskon, että Manningin johtama hyökkäys on aivan liikaa Patriotsille. Broncosin kertoimet on kuitenkin painettu varsin alas. Mielenkiintoisin peli-idea on yli 56,5 pisteestä tarjottu 1,95 operaattori poistettu. Molemmilta puuttuu puolustuksista palasia ja maailman parhaimmat pelinrakentajat pystyvät tämän hyödyntämään.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Broncos

Patriots

12

1,44 William Hill operaattori poistettu

3,00 operaattori poistettuoperaattori poistettu

Broncos -6

1,99 operaattori poistettu

1,87 Sportingbet

Yli/alle 56,5

Yli: 1,95 operaattori poistettu

Alle: 1,93 operaattori poistettu

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Yli 56,5 1,95 operaattori poistettu