Perjantain SM-liigakierros pitää sisällään neljän ottelua. Kierroksen ehdoton herkkupala on Turussa pelattava TPS-Jokerit.

KalPa - Blues

Perjantain kärkikamppailu pelataan Kuopiossa, jossa sarjataulukon neljäntenä oleva KalPa isännöi kakkostilaa hallussaan pitävää Bluesia. Kotijoukkue KalPa on ollut viime aikoina hienossa vireessä ja joukkue löytyy ansaitusti kuntopuntarin ykköspaikalta. Kuudesta edellisestä ottelusta on saldona viisi voittoa yhteismaalierolla 23:11 ja 14 sarjapistettä. KalPa on ollut tällä kaudella hyvä kotijoukkue, sillä seitsemästä kotipelistä on saldona viisi voittoa. Joukkue lähteekin ennakkosuosikkina otteluun Bluesia vastaan.

Vierailija Blues on sarjataulukon kakkosena, yhdeksän pistettä JYPiä perässä, mutta keskisuomalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua espoolaisia enemmän. Bluesin kone on yskinyt viime aikoina ja kuudesta viimeisestä ottelusta on kasassa "vain" kolme voittoa ja yksi tasapelipiste. Blues lähtee Kuopion reissulle tappio niskassaan, sillä joukkue hävisi tiistaina kärkikamppailussa JYPille 3-2.

Arvio: KalPa voittaa maali-iloittelun jälkeen. 5-3.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,15

Lukko - HIFK

Kauden tuskaisesti avannut, mutta viime aikoina lievää nousukuntoa esittänyt Rauman Lukko lähtee Äijänsuon perjantai-iltaan kahden ottelun voittoputkessa. Edellisissä otteluissa on kaatunut TPS ja Ilves, joten henkseleiden paukutteluun ei ole varaa, sillä tänään vastus kovenee. Lukko on ollut tällä kaudella sarjan heikoin kotijoukkue: Kuudesta kotiottelusta on kasassa vain kaksi voittoa ja seitsemän pistettä.

Vierailija HIFK pääsee Rauman reissulle hyvin levänneenä, sillä joukkueen edellinen ottelu oli viime lauantaina pelattu Kärpät - HIFK. Kärpät kaatoi HIFK:n viime viikonloppuna kahteen otteeseen, joten punapaidat lähtevät länsirannikon valloitukseen kahden ottelun tappioputkessa.

Arvio: Levännyt vierasjoukkue saattaa yllättää. 2-3.

Pelivihje: HIFK 2,89

Tappara - SaiPa

Sarjataulukon häntäpäässä alkukauden pyörinyt Tappara hakee Hakametsän perjantai-illasta kauden kolmatta kotivoittoaan Lappeenrannan SaiPan kustannuksella. Tappara on ollut alkukaudella vaikeuksissa kotikaukalossaan ja kuudesta kotipelistä on saldona vaivaiset kaksi voittoa ja seitsemän pistettä. Edellisen kerran joukkue pelasi SM-liigaa viime lauantaina ja silloin tuloksena oli 2-1 kotivoitto Porin Ässistä. Maanantaina joukkue pelasi European Trophyn ottelun kotikentällään Brynäsiä vastaan, mutta ruotsalaiset olivat lopulta parempia ja pisteet lähtivät länsinaapuriin 1-3 vierasvoitolla.

Vierasjoukkue SaiPa oli alkukauden komeetta, mutta viime aikoina sputnikit on palautettu maan pinnalle. SaiPa pääsee tampereen reissulle kuitenkin kahden ottelun voittoputkessa, kun sekä Ässät, että KalPa kaatuivat edellisissä otteluissa voittolaukauskisan jälkeen. SaiPa on sarjan toiseksi paras vierailija ja aina hyvin taisteleva joukkue ei missään nimessä ole vaaraton vierailija Tampereen perjantai-illassa.

Arvio: Tasaista. 2-2.

Pelivihje: X 4,64

TPS - Jokerit

Sarjataulukon pohjalle jumittunut TPS joutuu perjantai-iltana kovan urakan eteen, kun nimivahva Helsingin Jokerit matkaa Turun HK Areenalle mustavalkoisten vieraaksi. TPS:n otteet ovat ailahdelleet viime aikoina rajusti ja maanantaina seurajohdon mitta tuli täyteen ja päävalmentaja Pekka Virta apupoikineen sai lähteä. Tänään TPS-penkin takana debyyttinsä tekevä Juha Pajuoja ei ole aiempien näyttöjensä perusteella mikään messias, joten mitään kovin radikaalia muutosta Turussa tuskin nähdään. TPS saa tähän otteluun mukaan Lauri Korpikosken ja Kris Russellin, mutta molempien pelaamattomuus näkyy varmasti.

Vierasjoukkue Jokerit on ollut viime aikoina hienossa vireessä ja kuudesta edellisestä ottelusta on kasassa viisi voittoa. Joukkue on kärsinyt alkukaudella loukkaantumisista ja tästäkin ottelusta on poissa toista kentällistä miehiä. Loukkaantumiset eivät ole kuitenkaan menoa haitanneet, vaan laajalla pelaajamateriaalila operoiva Jokerit on pystynyt raapimaan tärkeitä voittoja. TPS on ollut viime aikoina Jokereille mieluinen vastus, sillä neljä edellistä kohtaamista on päättynyt narrien voittoon.

Arvio: Laadukkaampi vierasjoukkue vie pisteet mennessään. 2-4.

Pelivihje: Jokerit 2,20