Pystyykö Bayernia voittamaan?

Manchester City – Bayern München Keskiviikko 2.10.2013 kello 21:45Etihad Stadium – Manchester, Iso-BritanniaMTV3 Max Sport 1

Bayern on hävinnyt viimeksi jalkapallo-ottelun 27.7. Super Cupin finaalissa Dortmundille. Kaiken kaikkiaan baijerilaiset ovat voittaneet viimeisestä 38 ottelusta 35, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt yhden: tilastot on julmaa luettavaa. Bayern on osoittanut sellaista ylivoimaa, mitä ollaan harvoin nähty missään. Cityn alkukausi Valioliigassa ei ole ollut odotetun mukainen, vaan joukkue on jo kolme kertaa jäänyt ilman täyttä pistepottia.

Bayern on Pep Guardiolan aika sekoittanut peliin enemmän pallollisia elementtejä, mutta ei missään muuttanut sitä kokonaan. Joukkue on edelleenkin todella vahva suoraviivaisissa nopeissa hyökkäyksissä, joissa lauotaan kaukaa tai pelataan pallo suoraviivaisella keskityksellä maalille. City pyrkii pitämään palloa kotikentällään ja mielenkiintoista nähdä, miten Bayern pelaa: pyrkiikö hallitsemaan pelivälinettä vai iskeä vastahyökkäyksistä?

En millään usko Bayernin vieraissakaan peruuttelevan – joukkue on syntynyt paineistamaan vastustajaa. Tämä vaatii Cityn alakerralta nopeaa toimintaa pallon kanssa. Kotijoukkueella on uskomaton määrä taitoa joukkueessaan, joten paikkaan päästessään City rankaisee.

Cityn kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta silti Bayern on vieraissakin suosikki. Guardiolan suojatit ovat edelliskautta vähämaalisempi joukkue, enkä usko tänäänkään huippuottelussa nähtävän maalijuhlaa, ellei peli repsahda heti alussa.