Viikonlopulta jäi käteen hyviä osumia, vaikka pari katkeraa hutiakin osui matkaan. Tänään tehdään tili parilla huippuhyvällä kohteella sekä haetaan monivedosta jättipottia rastaamalla tylyjä merkkejä tauluun!

 

Alajärvi-KankaanpääKitrolla pelataan tänään isoista panoksista, kun vastakkain on sarjataulukon häntä, Alajärven Ankkurit sekä Kankaanpään Maila. Molempien sisäpeli on ollut viime aikoina kauniisti sanottuna tukossa ja kun panokset ovat suuret, ei jännityselementinkään puolesta vähäjuoksuinen nihkeä ilta olisi yllätys.Valintakierros ei ollut Ankkureilta onnistunut. Nolla pistettä oli iso pettymys kahdesta ottelusta Kiteen kriisijoukkuetta vastaan. Juuri nuo pelit voittamalla joukkue olisi voinut kuin huomaamatta siirtyä mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista, mutta nyt matkaa kahdeksanteen sijaan on kahdeksan pistettä. Ankkureiden ulkopeli on hajonnut pahasti kauden edetessä ja se näkyy luonnollisesti myös sisäpelissä itseluottamuksen puutteena.

 

Ankkureiden peliin lisätuskaa luo Janne Heimosen paluu Vimpeliin. Kiteellä lautasen äärellä hääri mykoplasmasta toipuva Janne Kivipelto, jonka pelikunto on täysi mysteeri kaikille. Kahden tasavahvan joukkueen kohtaaminen on kuitenkin kyseessä, mutta KaMa on vahvemman ulkopelinsä sekä paremman pelivireensä puolesta niukasti niskan päällä, vaikka Ankkurit kotietua nauttiikin. Paras pelikohde on vierasvoitosta tarjottu 3,30 operaattori poistettu, mutta myös underveto alle 11,5 juoksuja kertoimella on 1,85 operaattori poistettu on pakkopeli!

 

Hyvinkää-SotkamoHyvinkää on viiden ottelun tappioputkessa ja pelaajien ilmeet kertovat sen. Railakkaaseen ilmeeseen pelinsä perustava ryhmä ei kaavi voittoja synkistelemällä, vaan lyömällä palloa iloisesti maisemaan. Itseluottamus on kuitenkin kadonnut, joukkueen sisällä on alkanut keskinäinen kinastelu ja vaikka ulkopeliä joukkue parantaa koko ajan, ei sisällä saada miehistä tehoja irti. Potentiaalia tässä joukkueessa on vielä vaikka mihin ja yksikin ottelu kaiken muuttaa voi.

 

Jymy kaatoi Vimpelin valintakierroksella pistein 4-2 ja näytti upealta varsinkin ulkopelinsä osalta. Nyt koittava Hyvinkää peli saattaa tulla kuitenkin liian nopeasti sytyttävien Veto pelien jälkeen. Sotkamosta saa painaa aikamoisen matkan Hyvinkäälle vieraspelin ja jos takki on yhtään tyhjä kentälle astuttaessa, ei tiedossa ole kummoinen tulos. Sotkamon ammattiylpeys ja perustekeminen ovat toki valtaisalla tasolla ja kun kokoonpano mahdollistaa rotaation sekä nuorien innokkaiden pelureiden saamisen kentälle, ei kompahdusriski ole niin suuri.

 

Silti Tahkosta tarjotaan jättikertoimia kotona, joita ei voi olla huomioimatta. Motivaatio-, koti- ja mentaalietu ovat hyvinkääläisten puolelle, joten suuryllätykset ovat tänään todennäköisempiä kuin muuten. Veikkaus antaa Tahkosta roimat kertoimet 13,40 suora voitto ja 5,30 moneyline.

 

Kitee-KoskenkorvaKitee käänsi katastrofikurssinsa nappaamalla täydet kuusi pistettä kahdesta ottelusta Alajärveä vastaan ja nousi pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Pisteet saattoivat olla elintärkeä sysäys ylöspäin, vaikka totuuden nimissä on sanottava, että voitot tulivat lähes ilmaiseksi heppoisesta vastuksesta. Kiteen tilanteessa itse pelillä ei kuitenkaan ollut mitään merkitystä, vaan joukkue tarvitsi juuri tätä; kuusi pistettä. Juhannustauolla teki myös pelillisen muutoksen nostamalla Ville Postin pelaamaan numerolle yksi ja ulkopelirooliin kakkoskoppariksi.

 

Koskenkorva lähtee vaikeaan vierasotteluun valtava bussikilometri määrä takanaan. Joensuusta juuri kotia päässeet pelimiehet saavat jo matkata takaisin Kiteelle, eikä nuo 550 kilometriä tunnu mukavalta silloin kun takana on neljästä edellisestä ottelusta nolla pistettä! Koskenkorva on loukkaantumisten, mutta myös monen pelaajan alisuorittamisen johdosta valumassa kriisijoukkueiden joukkoon, kun taas Kitee on vahvasti matkaamassa kriisijoukkueiden seurasta pois.

 

Kaksi eri suuntaa seilaavaa laivaa, joten on ymmärrettävää hypätä myötätuulessa matkaavaan laivaan, oli määränpää sitten parempi tai ei! Kiteen voitosta tarjotaan 2,15 operaattori poistettu.

 

Jyväskylä-VimpeliKiri sai kuin saikin napattua toisesta valintakierrosottelustaan Kankaanpäätä vastaan kaksi pistettä. Tuo voitto supervuorossa teki varmasti paljon epäonnesta kärsineelle joukkueelle hyvää! Nyt vastaan asettuu kuitenkin aivan toisen tason ryhmä, kun Vimpeli saapuu Hippokselle Kirin vieraaksi.

 

Veto vei valintakierroksella Jymyn vieraissa mutta joutui nöyrtymään kotona. Kaksi suurella tunteella mätkittyä mittelöä saattaa nyt painaa niin jaloissa kuin pääkopan sisälläkin, joten Kirillä on elämänsä tilaisuus yllätykseen! Kirillä on varmasti vielä muistissa jaksovoiton ryöstö toukokuussa Saarikentältä, joka nostaa kotijoukkueen itseluottamusta.

 

Tasoero on valtaisa joukkueiden välillä, mutta henkimaailman asiat saattavat muuttaa yllättävästi pelin suuntaan. Kuinka paljon Vetoa kiinnostaa pelata ankealla Hippoksella siipirikkoista Kiriä vastaan sytyttävien Jymy- otteluiden jälkeen? Kiri sen sijaan janoaa pisteitä, eikä joukkueella ole mitään menetettävää. Ei mitään pelättävää.

Hyvin harvoin osuva rasti tämä on, mutta jos joskus niin nyt, Vimpeli on haavoittuvimmillaan. Kirin menestyksistä tarjotaan jättikertoimia Veikkaukselta 17,50 ja 6,30 moneyline, jotka saavat pikkupelin.

 

Raahe-KouvolaRännärin kentällä Pattijoen Urheilijat saa tänään vieraakseen Kouvolan Pallonlyöjät. Koko matkalla ottelua katsomaan vaeltava kansanryhmä toivoo vain yhtä asiaa: Topi Kososta kotijoukkueen numeroksi kaksi. Muuten ottelun kaava on selvä; pomppo, pomppo, pomppo, pomppo… Myös Kouvolan kotikenttä on ollut tällä kaudella upeassa pomppukunnossa, joten vieraidenkaan lyöntiratkaisuja ei tarvitse kaukaa etsiä.

Raahe nirhasi väkisin pisteet Seinäjoesta valintakierroksella. Tulikuuma sarja osoitti, että Raahe kestää tiukassakin paikassa, joka antaa lisäuskoa uudistuneelle joukkueelle. Joukkue on pelannut upean alkukauden ja pitää sarjassa kolmatta sijaa. Täytyy sanoa, että vaikka tiesin mitä tuleman pitää, niin silti hieraisin silmiäni kolme kertaa kun näin Kouvolan majailevan sarjataulukossa sijalla viisi. KPL on nyt kuuden ottelun voittoputkessa ja peli näytti varsinkin sunnuntaina Hyvinkäätä vastaan kotona upealta. Montaa juoksua joukkue ei peleissä tee, mutta Saku Kapanen ja Sami Joukainen kahdestaan antavat tällä hetkellä joka päivä joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Jos Koplan ulkopeli jatkaa tuota rataa, on joukkue äärimmäisen vaikea kaadettava kaikille läpi kesän, koska tämän hetkinen peli-ilme, itseluottamus, flow, nostavat nyt jokaista pelimiestä uudelle tasolle.

 

Ottelu on todella mielenkiintoinen seurattava. KPL on juhlinut viime ottelut huikean ulkopelinsä avulla, mutta nyt joukkue joutuu puolustamaan pomppujoukkuetta vastaan todella nopealla ja kimmoisalla Rännärin kentällä. Ennakkoasetelmat ovat kimurantit, mutta jos jonkun pakko on peli tähän vetää, niin lyökööt hyväkertoimista tasapeliä ja KPL:n yllätyksiä. Itse skippaan.

 

Seinäjoki-JoensuuJoensuun Maila matkaa pohjanmaan kierrostaan siirtymällä seuraavaksi Jymy-Jussien vieraaksi. Mailan peli on pikkuhiljaa nousemassa sille tasolle, jolla sen ennen kauden alkua odotettiin olevan. Komeat kuusi pistettä Koskenkorvasta nosti JoMan osakkeita runkosarjassa mukavasti.

 

Jymy-Jussit pelasivat räiskyvän kuuman valintakierrossarjan Pattijoen Urheilijoita vastaan. Seinäjoen miehistö kävi sen verran kuumaan taistoon verbaalisella puolella Raahelaisia vastaan, että oma peli alkoi jo kärsiä. Joensuulaisia vastaan Seinäjoki keskittynee kuitenkin jo oleelliseen. Tunteiden kuumeneminen ja peliotteen hetkellinen menetys merkitsi vain Raahen ja Seinäjoen keskinäisestä sotatilasta – ei Jymy-Jussien peliotteen kirpoamisesta.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen kääntyi Joensuussa Seinäjoen eduksi, mutta nyt lähtökohdat ovat kuitenkin aivan toiset. JoMa on nyt vahvempi, mutta Jymy-Jussien kotietu kääntää merkit tasan. Ympäripyöreän ottelun helpoiten ennakoitava seikka on tasaisuus ja vähäjuoksuisuus – undervedoissa kaikki kertoimentarjoajat ovat kuitenkin loistavasti hereillä, jätetään pelaamatta.

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Kankaanpää 3,30 operaattori poistettuAlajärvi - Kankaanpää alle 11,5 juoksua 1,85 operaattori poistettu   Moniveto 1 1. Hyvinkää - Sotkamo 3,5,7,9-4,6,8,102. Kitee - Koskenkorva 6,8-1,2,33. Raahe - Kouvola 4,6,8-3,5Panos: 0,05€ Hinta:28,80€