49ers ja Seahawks ovat pitäneet vihaa yllä vuosien ajan. Joukkueiden kohtaamiset ovat aina tulikuumia ja nyt luvassa on konferenssifinaali. Lähtökohdat eivät voisi olla herkullisemmat.

NFL-ennakko & -pelivihjeet:

Seattle Seahawks – San Francisco 49ers

Lauantai-sunnuntai välinen yö kello 01:30

CenturyLink Field – Seattle, Washington

Lähtökohdat otteluun:

Seahawks pelasi murskaavan runkosarjan ja kaatoi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Saintsin 23-15. CenturyLink Field on ylivoimaisesti NFL:n vaikein vieraspelipaikka. Saatanallinen kotiyleisö on kuin se kuuluisa 12. pelaaja. Seattle on tällä kaudella hävinnyt vain kerran kotonaan, merkityksettömässä ottelussa Cardinalsia vastaan.

49ers on kovassa nousukunnossa. Vaikean runkosarjan alun jälkeen, loppukausi on ollut yhtä tykitystä. Todella vaikeassa divisioonassa Niners jäi toiseksi ja joutui pelaamaan molemmat pudotuspeli ottelunsa vieraissa. Silti joukkue kaatoi Villikortti -kierroksella Packersin 23-20 ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Panthersin 23-10. Seahawksia vastaan 49ers lähtee kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Joukkueet kohtasivat kahdesti runkosarjassa. Seahawks teurasti 49ersin 29-3 kotonaan, mutta San Franciscossa Niners käänsi pelin itselleen 19-17.

Ottelun kulmakivet:

Vastakkain on kaksi atleettista pelinrakentajaa. Sekä Hawksien Russell Wilson että 49ersin Colin Kaepernick edustavat modernia pelinrakentajatyyppiä: nopeita, voimakkaita, hyväkätisiä pelaajia, jotka pystyvät myös itse kuljettamaan palloa juoksemalla.

Molemmilla on myös hurjat keskushyökkääjät. Jos 49ersin peli ei aivan kulje, nouse esiin Frank Gore. Härkämäinen hyökkääjä vie joukkuetta väkisin jaardi jaardilta eteenpäin. Seahawksin puolelle samaa roolia painaa Marshawn Lynch.

Laitahyökkääjäosastot ovat myös julmat. 49ersilla on valtava määrä huippuhyökkääjiä: Michael Grabtree, Anquan Boldin ja Vernon Davis. Tänään Ninersin hyökkäys saa kuitenkin vastaansa kenties kaikkien aikojen kovimman takapuolustuksen. Seahawks on kerännyt eniten heitonkatkoja tällä kaudella. Tästä johtuen vierasjoukkue luultavasti luottaa enemmän juoksupeliinsä. Avainosaan jää; miten Seattle saa pysäytettyä Goren sekä Kaepernickin ns. read option-pelit?

49ers puolustuksen vahvin osa on äärimmäisen aggressiivinen etulinja. Joukkueen tuleekin tänään luoda Wilsoniin kaikki paineet ja sotkea Seattle-hyökkäys heti alusta.

Arvio & pelivihje:

Seattlen fanaattinen kotiyleisö sai Drew Breesin paskomaan housuunsa. 49ers on kuitenkin osoittanut pärjäävänsä vieraspeleissä ja kokenut pudotuspelijoukkue tuskin herpaantuu vierasyleisön edessä. Niners pääsee tulemaan otteluun altavastaajan paikalta ja kaikki paineet ovat Seahawksilla. Materiaaleissa ei ole suurta eroa ja kansainvälisessä kerroinvertailussa vieraat ovat turhan aliarvostettuja. Luvassa on luultavasti vähämaalinen ja todella tasainen kamppailu. Paras tarjous vieraista on tasoitusveto 49ers +6 1,74 operaattori poistettu.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Seahawks

49ers

12

1,56 William Hill

2,75 operaattori poistettu

Seahawks -6

2,11 operaattori poistettu

1,74 operaattori poistettu

Yli/alle 40

Yli: 1,95 operaattori poistettu

Alle: 1,91 William Hill Sportingbet

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: 49ers +6 1,74 operaattori poistettu