NY Rangers – Philadelphia:

Rangers kaivoi avausottelusta 4-1 voiton. Steve Masonin puuttuminen Flyersin vahvuudesta on iso miinus. Philadelphian pitää silti myös löytää keinot murtaa Rangersin puolustus, mikäli se mielii voittoon. Madison Gardenista on muodostumassa varsinainen epäonnistumisten tyyssija Phillylle. Rangers on vienyt yhdeksän edellistä kotiotteluaan verivihollista vastaan. Tämän kauden kolmessa kohtaamisessa Madisonilla Philly on onnistunut vain kolmesti maalinteossa.

Rangers on maalivahti- ja puolustuspelaamisessa edellä. Kotiedun sekä edellisen ottelun voiton myötä sillä on henkinen etu kamppailuun. Flyersilla on kaikki edellytykset parantaa edelliskamppailusta, mutta Rangers lähtee otteluun suosikkina.

Boston – Detroit:

Detroit täräytti hurjan pommin avausottelussa! 0-1 voiton iski lopulta, kukas muukaan kuin, Pavel Datsjuk komealla yksilösuorituksella. Molemmat maalivahdit olivat kuumassa iskussa, mutta Bruins myös suorastaan hukkasi lukuisia paikkoja. Ottelussa nähtiin myös varmasti keskustelua herättävä tilanne, kun Bruinsin Milan Lucic iski järjettömällä viikateiskulla Danny Dekeyseria haaroväliin (katso video tästä!). Käsittämätöntä kyllä, Lucic selvisi iskustaan sakoilla ja on tänään kokoonpanossa. Tämä luo lisäjännitteitä ennestään kuumaan sarjaan.

Red Wings pystyi sulattamaan Bruinsin avausottelussa. Vähämaalinen kamppailu ei yllättäisi taaskaan, mutta Bruins on laadukkaammalla materiaalillaan edelleen selvästi edellä. Jossain vaiheessa Detroitin puolustus romahtaa Bruinsin ylivoiman alla. Bostonin oma puolustuspaketti on ollut kauden huipputasolla, eikä vierailijat tule saamaan montaa tekopaikkaa.

Montreal – Tampa Bay:

Montreal tyrmäsi Tampan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Lightning oli varsin aseeton sen jälkeen, kun Carey Price paransi otteitaan Montrealin maalilla toiseen otteluun. Näillä näkymin Ondrej Palat on tekemässä paluun vieraiden kokoonpanoon. Tämä voisi nostaa Tampan tekemistä huomattavasti. Palatin pelikunnosta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta.

Paljon pitää tapahtua, mikäli tämä sarja vielä kääntyy. Canadiens on pelin kaikilla osa-alueilla edellä ja kotihallissaan selvä suosikki: Montreal 2,10 operaattori poistettu.

San Jose – Los Angeles:

San Jose tyrmäsi Los Angelesin avausottelussa 6-3. Sharks johti ottelua kahden erän jälkeen jo 5-0, mutta päästi Kingsin aivan turhaan mukaan peliin päätöserässä.

Los Angelesilla on edelleen kaikki, mitä voittava joukkue tarvitsee. Jotain kuitenkin puuttuu. Joukkueen peli rakoilee pahasti, eikä itseluottamuksesta ole tietoakaan. Sharks lähtee ensimmäisen ottelun tapahtumien perusteella tänään suosikkina kamppailuun.