Huikea osumaputki katkesi Tahkon hävittyä Joensuussa viides puolivälieräkamppailu. Tänään jatketaan välierillä ja odotettavissa on kuumaa taistelua, kun toisessa välierässä kohtaa dramaattisten vaiheiden jälkeen Hyvinkään jatkosta pudottanut Joensuun Maila sekä ylivoimainen mestarisuosikki Sotkamon Jymy. 

Mailalla oli huomattavia vaikeuksia sisäpelissään jo Tahkoa vastaan. Nyt karjalaiset joutuvat maan parasta ulkopelijoukkuetta vastaan, joten operaatio jatkoon pääsystä ei ainakaan helpotu. Tahkon lukkari Riku Rantanen piti lyöjäjokeri Juha Niemeä pilkkanaan puolivälierissä. Nyt Iso-Jii saa vastaansa kaikkien aikojen lukkarin, elävän legendan, Toni Kohosen. Kohonen tylsyttää Niemen lähes varmasti vaihtelevalla syöttelyllään. Joensuulaisilta löytyy vain kaksi asetta sisäpelistä: Tuomas Jussila ja Aleksi Rautiainen. Näiden kahden varassa on liikaa. Jymy pitänee Joensuun joka ottelussa vähissä juoksumäärissä. 

Vastavuoroisesti Joensuu joutuu taistelemaan Jymyn rutinoitunutta pudotuspelisisäpelitaktiikkaa vastaan. Yhdellä kärjellä sinnikkäästi, kärsivällisesti tilanteita luova ryhmä pyrkii joka vuorossa väkisin rakentamaan ainakin yhden tilanteen sarjan parhaimpiin kotiuttajiin kuuluvalle Roope Korhoselle. Jos tässä ei onnistuta, tulee vuoroon kokeneet Rautiaisen veljekset (Immo ja Kosti), jotka viimeistään lyövät pallon tylysti väliin.

Henkisellä puolella Jymy on myös valovuoden edellä. Vaikka Joensuu sai varmasti ison apinan selästään selvittyään puolivälierävastus Hyvinkäästä eteenpäin, on Jymyn rutiini niin vahva, ettei Joensuulle voi antaa mitään mentaalietua. JoMa saa tulla toki puskista, ilman paineita, mutta Sotkamon Jymy on Sotkamon Jymy. 

Arvio: Jymy jatkoon vähäjuoksuisin voitoin 3-0

Tämän illan ottelun kerrointarjonta ei aivan hivele silmiä, mutta huonommallakin kertoimella nappaamme mukaan alle 10,5 juoksusta tarjotun 1,80 Unibet*.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

SOTKAMO

 X

JOENSUU

1X2 

1,30 Unibet*

4,25 Nordicbet*

15,50 Veikkaus

Moneyline

1,10 Unibet*

 

6,85 Nordicbet*

Over/Under 10,5

Over 10,5: 1,90 Unibet*

Under 10,5: 1,80 Unibet*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Alle 10,5 juoksua 1,80 Unibet*