Columbus – Pittsburgh:

Penguins-takuu pitää: Pittsburghin peleissä nähdään maaleja. Molempien maalivahdit ovat haparoineet avausotteluissa ja myös jäähymäärät ovat nousseet korkeiksi. Penguinsin materiaali on niin vahva, että ilman Sergei Bobrovskin huippuotteita ja kurinalaisempaa peliä Blue Jacketsille ei hyvä heilu. Columbus hölmöili itselleen ongelmia turhilla jäähyillä.

Penguinsin ylivoima on ollut tappavan tehokasta koko sarjan. Sillä on kuitenkin myös rankkoja ongelmia puolustussuuntaan pelaamisessa. Evgeni Malkin, Kris Letang ja Sidney Crosby vaikuttavat kentällä turhautuneilta, jopa välinpitämättömiltä. Columbus saa jatkuvalla syötöllä ylivoimahyökkäyksiä. Jos Blue Jackets minimoi omat virheensä ja Bobrovski parantaa, sillä on mahdollisuudet kaataa Penguins.

Minnesota – Colorado:

Colorado on aivan uskomattomassa flow'ssa. Joukkueen tekemisestä paistaa nälkä! Halun, yrityksen ja sydämen ruumillistuma on teinitähti Nathan MacKinnon, joka tuntuu lentävän kentällä. Myös maalivahti Semjon Varlamov voittaa kaksinkamppailussa Ilja Bryzgalovin 100-0.

Koivun kenttä on ainoa, joka pystyy viemään peliä Avalanchen päätyyn. Pitkässä juoksussa tämä ei riitä. Vaikka Minnesota saa nyt kotiedun puolelleen, on Colorado ottelun suosikki.

Chicago – St. Louis:

Kummankaan otteet eivät ole vakuuttaneet pelillisesti, mutta viihdearvon puolesta sarja on tarjonnut paljon. St. Louisissa mentiin kahdesti jatkoerään monivivahteisten vaiheiden jälkeen. Molemmissa otteluissa Blues tuli tasoihin juuri ennen päätössummeria ja vei ottelun jatkoerässä. Lauantain ottelussa nähtiin myös ikävä episodi, kun vieraiden Brent Seabrook niittasi David Backesin täysin kylmäksi. Tapaus nostaa varmasti ottelusarjan tunnelatausta entisestään.

Bluesin suurimmat ongelmat ovat ylivoimapelissä. Blackhawks on sortunut käsittämättömään jäähyilyyn, joka kielii selvästä kurittomuudesta. St. Louis ei ole pystynyt kuitenkaan käyttämään tilaisuuksia hyväkseen. Kahden päätöserän nousun ja upean jatkoerävoiton myötä mentaalietu on nyt tiukasti Bluesin haarukassa. Kotiyleisö antaa pienen edun hallitsevalle mestarille ja lähtökohdat huippuviihdyttävässä sarjassa jatkuvat ympäripyöreinä.

Dallas – Anaheim:

Ducks ei missään nimessä pystynyt parhaimpaansa kahdessa avausottelussa, mutta raapi silti tärkeät voitot kotihallissaan. Ryan Getzlaf pelaa elämänsä kevättä. Ankka-kapteeni iski kahteen ensimmäiseen otteluun tehot 2+2.

Voitot varmasti vapauttavat ennakkosuosikin tekemistä. Ducksin voi odottaa vain parantavan peliään sarjan edetessä. Henkinen etu on selvästi Anaheimin puolella ja vieraissakin se on suosikki Starsia vastaan. Vaikea nähdä, miten Dallas pystyisi kääntämään sarjan.