HPK – Tappara Tappara nappasi vihdoin avausvoiton, kun todella nihkeän esityksen jälkeen Kalpa kaatui kotona 1-0. HPK on aloittanut kauden ailahdellen, joka on ymmärrettävää, kun koko joukkueen tekeminen on yhden ketjun varassa. Jos Ville Viitaluoman johtamalle ykköstrion sattuu huonompi päivä, on HPK on lirissä. Saipaa vastaan nähtiin jälleen se huonompi päivä ja Kerho sai 3-1 takkiin. Tapparalta puuttuu tällä hetkellä virne naamalta. Edes Ville Nieminen ei ole irvistellyt tuttuun tapaan, vaan puristus ja väkinäisyys on näkynyt tekemisessä. Tämä symboloitui Niemisen ottamaan pelikieltoon: turhautuminen on läsnä. Synkintä tällä hetkellä Tapparan pelissä on ylivoima. SM-liigan tilastopalvelusta en halua sanoa enää mitään (Jokeri-fanien lapsellista käytöstä mukaillen: Hai$ta Liiga *****!), mutta sen takia tarkkoja tilastoja ei saada. Silti Tappara tappoi ainakin kymmenkunta ylivoimayritystään. Tappara on puolustamisessa sarjan eliittiä, eikä HPK:lle tule kuitenkaan helppo tehtävä voittaa ottelua. Kotietu tasaa hieman Tapparan suosikin asemaan, mutta vieraissakin kirvesrinnat ovat askeleen edellä. Viime aikojen nihkeät otteet eivät kuitenkaan herätä pelihimoja.

JYP – JokeritTodellinen huippukamppailu. Molemmat ovat keränneet tasaisesti pisteitä, mutta lähinnä loistavan puolustuksen johdosta – hanat eivät ole vielä auenneet hyökkäyspäässä. Jokerit kaipaa kipeästi yhtä ehkä jopa kahta sentteriä joukkueeseensa luomaan peliä. Teuvo Teräväinen saapuu tulevina aikoina vahvistamaan joukkuetta, mutta onko nuoresta miehestä sateentekijäksi? Ottelun maaliodotusarvo on todella vähäinen. Molemmilla on huippujoukkueet sekä sarjan parhaimpiin kuuluvat puolustukset. JYP nauttii vahvaa kotietua ja lähtee otteluun suosikkina. Hurrikaaniryhmä pelasi eilen Espoossa, joten Jokerit pääsevät paremmalla jalalla otteluun. JYP hoiti Espoon ottelu jo avauserässä iskemällä kolme maalia.

Kärpät – TPSKärpät on voittanut kaikki kauden kolmen otteluaan, vaikka peli ei ole vielä vakuuttanut. Voittomaalilaukauksissa haettu voitto Jokereista maistui varmasti maalivahti Tomi Karhuselle, joka hälyytettiin yllättäen veräjän vartijaksi juuri ennen ottelun alkua. Vaikka Jussi Rynnäs olisi tänäänkin poissa kokoonpanosta, ei Kärpät kaadu maalivahtiin. TPS hallitsi mielin määrin kotiottelua Pelicansia vastaan, mutta taipui 2-3 typeriin virheisiin. Maalinteko on tällä hetkellä täysin ulkomaalaisten varassa ja Jeff Halpern entisestään vahvistaa joukkueen ulkomaalaisosastoa. Kärpät on kotonaan suosikki, mutta yllätys saatetaan nähdä. Kohteen kerrointarjonta ei kuitenkaan herätä pelihimoja suuntaan eikä toiseen.

Lukko – HIFKIFK nappasi vihdoin kauden avausvoittonsa Ässien kustannuksella 5-3. Maalivahti Brad Thiessen sai tehdä tilaa kaoottisten esitystensä jälkeen. Petopaitojen peli on edelleen sekalaista, mutta kapteeni Ville Peltosen paluun tuo valtavan lisän joukkueen peliin. Kokenut konkari tuo juuri sitä mitä joukkue nyt tarvitsee: johtajuutta. Lukko on nyt pelannut neljä ottelua tehden neljä maalia. Viimeksi Ilveksen vieraana joukkue hallitsi näennäisesti pelitapahtumia, mutta varsinkin yön musta ylivoima vie tehoja pois. Petteri Nummelin ei ole vielä valmis, niin kuin ei ole muutkaan kokeneet pelimiehet. Risto Dufva on pyrkinyt herättelemään joukkuetta jatkuvilla ketjumuutoksilla, mutta tuloksetta. Tänään luvassa on mielenkiintoinen ottelu: kaksi todella sekavasti esiintynyttä joukkuetta vastakkain. Kotietu tekee Lukosta suosikin, mutta eihän joukkueen peli ole vielä sielläpäinkään. IFK sai varmasti lisäpontta avausvoitostaan ja on vieraissakin vaarallinen.

Ässät – BluesÄssät on alkanut pelaamaan sillä tasolla, mitkä minun odotukseni oli: kaaosmainen puolustaminen ja ailahteleva hyökkäys. Päävalmentaja Pekka Virta jätti Turun pelin jälkeen lehdistövastuunsa sivuun antaessaan kehittävää palautetta joukkueelleen kopissa. Tämä ei näkynyt Helsingissä, kun joukkue otti uudestaan kuokkaan. Tänään vastaan asettuva Blues pelasi eilen kotonaan raastavan ottelun JYPiä vastaan ja lähtee otteluun väsyneempänä. Blues otti kauden alkuun kaksi voittoa, mutta peliotteet eivät vakuuta. Joukkueessa on yksinkertaisesti liian vähän puhdasta talenttia. Kotietu tekee Ässistä suosikin, mutta ottelu on muuten täysin avoin. Molempien joukkueiden otteluissa ollaan nähty paljon maaleja ja niin uskon tänäänkin käyvän. Yli 5,5 maalista tarjottu 2,21 operaattori poistettu saa pelin!

Pelicans – SaipaPelicans jatkaa edelleen puhtaalla pelillä. Joukkue ei säväytä, mutta se käyttää kylmästi kaikki paikat hyväkseen ja puolustaa fiksusti. Saipa pelasi eilen kotonaan ja joutuu tänään vieraspeliin rasitustaakka mukanaan. Lappeenrantalaiset löysivät Blues -ottelun hurlumhein jälkeen puolustuspelinsä ja pitivät HPK:n todella ahtaalla voittaen 3-1. Jussi Markkanen venyi jälleen ratkaisuhetkillä useamman kerran kiekon tielle. Stefano Giliatin ykköskenttä on Saipan vaarallisin ase, jota on syytä tarkkailla. Ottelusta on odotettavissa vähämaalinen ja tarkka kamppailu. Saipasta tarjotaan mukavaa vieraskerrointa 3,50 Sportingbet joka kelpaa loistavasti peleihin! Suosikkien hakijat nappaavat lapulle myös alle 5,5 maalista tarjotun 1,69 operaattori poistettu.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

Yli/alle 5,5 maalia

Ässät - Blues

yli

2,21 operaattori poistettu

Yli/alle 5,5 maalia

Pelicans - Saipa

alle

1,69 operaattori poistettu

1X2

Pelicans - Saipa

2

3,50 Sportingbet