Sotkamo vei ensimmäisen osaottelun. Eikä toinenkaan voitto ole kaukana, vaikka Joensuulaiset kovasta kampeavatkin vastaan.

Joensuu esiintyi tiistaina ennakkoluulottomasti. Pelinjohtaja Antti Eteläpää kertoi useissa haastatteluissa kuinka Jymy kaadetaan: ennakkoluuloton ote, rikotaan kaavaa, uskalletaan pelata, lyödään rohkeasti palloa merkistä väliin.. Mutta silti se, että JoMa myös pelasi näin, oli allekirjoittaneelle yllätys. Maila on selvästi saanut isoimmat paineet pois harteiltaan edettyään välierävaiheeseen ja on saanut tukun itseluottamusta matkaansa. Positiivista Joensuun pelissä oli myös se, että Hannu Kiukkonen on heräilemässä henkiin. Ilmeisesti loukkaantuminen on unohtunut pudotuspelien tiimellyksessä tai sitten Kiukkoselle on vain löydetty oikeat lääkkeet.  Silti Sotkamon Jymy on Sotkamon Jymy. Joukkue oli jo toisella jaksolla 1-3 tappioasemassa, mutta niin vain peli kääntyi kotivoittoon 1-0 (1-1, 7-3).

Tänään Joensuun pääsee pelaamaan kotikentälleen Mehtimäelle, jossa toivottavasti saadaan hurmos aikaiseksi. Pohjois-Karjalassa on ollut aistittavissa pitkästä aikaa oikein pesäpallobuumia, joten nyt välierävaiheessa, Sotkamon Jymyn tullessa vieraisille, voi yleisöennätykset paukkua.

Odotan ottelusta edelleen vähäjuoksuista. Molempien vahvuus on ulkopeli, vaikka runsasta sisäpeliarsenaaliakin löytyy. Ilman läpilyöntejä tai odottamattomia ulkopelivirheitä jäädään selvästi alle kymmenen juoksun. Sotkamo on vieraissakin edelleen jättisuosikki, vaikka Joensuu saattaa haastaa kotonaan kainuulaiset vielä kovemmin. Nostetaan peleihin Sotkamon vierasvoitto. Kerroin ei ole sieltä kovimmasta päästä, mutta paremman puutteessa napataan peleihin osuva kohde.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

JOENSUU

 X

SOTKAMO

1X2 

8,50 operaattori poistettu

3,20 operaattori poistettu

1,55 operaattori poistettu

Moneyline

3,85 operaattori poistettu

 

1,22 operaattori poistettu/operaattori poistettu

Over/Under 10,5

Over 10,5: 2,25 operaattori poistettu

Under 10,5: 1,57 operaattori poistettu

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Sotkamo 1,55 operaattori poistettu