Helsingin Töölössä pelataan tänään Miesten Superpesistä, kun Sonera Stadionilla kohtaa Sotkamon Jymy ja Hyvinkään Tahko.

Kierrosennakoiden vihjeet alkoivat voitollisesti, mutta parannettavaakin jäi, kun ennakkosuosikkien tähdittämällä kierroksella saimme osumat Jyväskylästä (2,60) ja Vimpelistä (2,05), mutta Hyvinkää – Kankaanpään peliin vihjaamani x (3,45) jäi toteutumatta.

Tämän illan Miesten Superpesis kierroksen ainokaisessa ottelussa kohtaavat tänään Sotkamon Jymy ja Hyvinkään Tahko. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Helsingissä Töölön jalkapallostadionilla, joten kotietua ottelu ei tunne. Sonera Stadionin alusta ei oikeastaan ole kelvollinen pesäpalloalusta. Tämän lisäksi pääkaupunkiseudulla on myrskynnyt melkoinen saderintama koko päivän. Pehmeä nurmi hidastaa huomattavasti lyöntien vauhtia ja pompun lyöminen on luonnollisesti mahdotonta. Alusta on myös etenijöille raskaampi sekä hitaampi juosta ja kaukalomainen tila vie parhaat palkinnot näyttäviltä läpilyönneiltäkin. Näin ollen joukkueiden sisäpelaaminen vaikeutuu huomattavasti ja luvassa on varsin vähäjuoksuinen ottelu.

Jymy on sarjan suurin mestarisuosikki, mutta Tahko on myös mitaleista taisteleva joukkue. Vaikka ottelusta on jaossa kolme sarjapistettä, on Helsingissä pelatuissa otteluissa vuosien varrella havaittu pientä näytösotteluhenkeä. Erikoisessa ympäristössä yllätyksille on otollisemmat asetelmat ja näin Jymyn materiaalietu tasoittuu hieman.

Molemmat joukkueet avasivat sarjan puhtailla kolmen pisteen voitoilla. SoJy kaatoi vieraissa Kiteen Pallon komeasti lukemin 0-2 (0-5, 1-6). Hyvinkään Tahko sen sijaan kaatoi kotikentällään Kankaanpään Mailan 2-0 (4-1, 5-4). Molemmista joukkueista löytyy tulikuumat Korhoset. Sotkamon ykköstykin viittaa kantaa Roope Korhonen ja Tahkon sisäpelin helmi on Juha Korhonen. Näistä vasureista löytynee ratkaisija tämänkin illan otteluun. Pienten marginaalien ottelun voittanee joukkue, joka saa ykköstilanteensa paremmin puretuksi. Kaukalomaisessa ympäristössä tarvitaan tylyjä välilyöntejä vaihtotilanteisiin, puhumattakaan kotiutuksista.

Tasainen ottelu jätetään vihjaamatta ja napataan kierroksen pelit Naisten Superpesiksen puolelta: Kempele – Viininjärvi ottelussa näen kotijoukkueen nauttivan kohtuullisesta kotiedusta. Kempele on omassa rankingissani myös jopa Viininjärven yläpuolella, joten operaattori poistettuin tarjoama 3,25 kotivoitosta maistuu todella makoisalta! Toisessa kohteessa luotetaan suosikki Vihtiin. Turulla on ottelussa niukka kotietu, mutta otteet tai kokoonpano ei vakuuta. Vihti osoitti viime kaudella, että pystyy haastamaan isompansakin ja napataan lappuun vieraskerroin 2,20 operaattori poistettuiltä. Viimeinen vihjeemme on Rauman kotivoitosta tarjottu 2,55 operaattori poistettu. Tasapelin riski ottelussa on kohtuullinen, mutta kotiedusta nauttiva Rauma on aloittanut kauden vakuuttavasti. Lappeenrantakin on pelannut ilman pistemenetyksiä, mutta varsinkin ulkopeli on ollut katastrofaalisella tasolla.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2 

Kempele - Viininjärvi

1

3,25 operaattori poistettu

1X2

Turku - Vihti

2

2,20 operaattori poistettu

1X2

Rauma - Lappeenranta

1

2,55 operaattori poistettu