Columbus - Pittsburgh:

Voi Columbus, voi Columbus! Blue Jackets hallitsi kotiotteluaan mielin määrin kaksi erää, mutta suli totaalisesti päätöserässä. Heti kolmannen erän alussa 3-1 johtoon edennyt kotijoukkue jäätyi johtoasemassa ja luovutti Penguinsille 3-4 voiton. Pittsburgh johtaa näin ottelusarjaa voitoin 2-1.

Penguinsin tähtinimet, Jevgeni Malkin, Sidney Crosby ja Kris Letang jatkoivat vaellustaan varjojen mailla. Varsinkin Letang on puhdas katastrofi omassa päässä. Columbus pystyi painamaan jatkuvalla syötöllä peliä Penguins-päätyyn. Kun Marc-Andre Fleury lisäksi pelaa haparoiden, on Columbus niskan päällä kotihallissaan.

Isäntien henkinen puoli edellisottelun tapahtumien vuoksi on nyt kuitenkin koetuksella. Penguinsin rutiini on kovemmalla tasolla. Jos Blue Jackets edelleen uskoo itseensä, on sillä täydet mahdollisuudet mennä parista jatkoon. Lähtökohdat yön kamppailuun ovat ympäripyöreät. Penguinsin äärettömän hyökkäysvoiman ja ailahtelevan puolustuspelin vuoksi runsasmaalinen kamppailu ei olisi yllätys. Kertoimissa ei ole mitään mainittavan arvoista.

Dallas - Anaheim:

Anaheim pysähtyi edellisottelussa seinään nimeltä Kari Lehtonen. Suomalaisvahti venyi kiekon eteen 37 kertaa ja petasi nollapelillään Starsin 3-0 voiton. Otteluvoitot on nyt Anaheimille 1-2. Ottelusta muodostui todella runsasjäähyinen, mutta kummankin ylivoimapeli loisti tylsyydellään. Ducks tuli otteluun takki sepposen levällään, joten tänään odotettavissa on sisuuntunut ankka-lauma. 

Ducks on huomattavasti laadukkaampi kokonaisuus ja edelleen vieraissakin suosikki. Lehtoselta vaaditaan edelleen huippuotteita Anaheimin pysäyttämiseen. Luultavasti Anaheimin tähtinimet heräävät tänään kuitenkin pelaamaan ja vieraat korjaavat potin. Ducksin moneyline kerroin herättää pelihalut: 2,01 operaattori poistettu/operaattori poistettu. 

 

Chicago - St. Louis:

Chicago onnistui nappaamaan ensimmäisen voittonsa maalein 2-0. Ottelusarja on nyt Bluesille 2-1. Äärimmäisen viihdyttävä sarja jatkui tasaisena, mutta tällä kertaa vähämaalisena. Blackhawks ei sortunut jäähyilyyn ja maalivahti Corey Crawford pelasi upean ottelun. David Backesin poissaolo vaikutti selvästi St. Louisin hyökkäyspelaamiseen. Chicagolla oli mahdollisuus lyödä homma pakettiin jo toisessa erässä, mutta neljästä mahdollisuudesta huolimatta se ei onnistunut ylivoimapelissään.

Blues kaipaisi kipeästi Backesia takaisin kokoonpanoon. Brent Seabrookin tyrmäämä hyökkääjä saattaa kuitenkin olla pitkään poissa kaukalosta aivotärskyn vuoksi. Chicago sai voiton myötä henkisen edun itselleen ja kotihallissaan se on niukka suosikki otteluun. Kertoimet eivät kuitenkaan houkuta pelaamaan.