Tänään jatkuu miesten Superpesis viiden ottelun voimin. Tarjolla on jälleen pelattavaa niin suosikkien kuin yllättäjienkin metsästäjille!

Alajärvi-Sotkamo Alajärvi on neljän ottelun tappioputkessa, mutta noissa neljässä ottelussa on kaksi Vimpeliä vastaan pelattua ottelua mukana. Kiteellä Ankkurit taisteli sunnuntaina jo toisen jakson tasan. Sarjataulukon viimeinen ei ole heinäkuussa pahemmin pisteitä kerännyt ja pelikin on ollut todella vaikean näköistä, mutta Kiriin on edelleen vain neljä pistettä eroa sarjataulukossa!

Sotkamo voitti sunnuntaina Kankaanpään 1-0 (0-0, 22-0). Roope Korhonen löi tehot 2+7/4 (12/14) tauluun ja nousi lyöjätilaston kärkeen. Mies on tällä hetkellä siinä lyönnissä, että saattaa todella napata lyöntikuninkuuden ensimmäisenä ei-jokeripelaajana pitkään aikaan.

Tämän illan ottelussa ennakkokaava on toki selvä. Jymy on jättisuosikki. Mutta ei kompastuminen tai asennevamma tässä vaiheessa kautta Alajärvellä mikään jymypommi olisi. Jymy ei ole Vimpeliä kuin pisteen sarjataulukossa edellä, joten kompastumisiin ei varaa toki ole. Ankkurit kaipaa kipeästi pisteitä noustakseen vielä sarjan viimeiseltä paikalta. Kotijoukkueesta tarjotaan käsittämättömän isoja kertoimia, joita joku hullu voi kokeilla tiistai-illan ratoksi; suora voitto 23,00 operaattori poistettu, tasapeli 8,00 operaattori poistettu, moneyline 10,00 operaattori poistettu ja tuplavaihto 1X 5,93 operaattori poistettu.

Joensuu-Kouvola Joensuu kävi sunnuntaina vieraisilla Saarikentällä. Pohjoiskarjalasta ei ole koskaan helppo lähteä sunnuntain iltapäiväpeliin Vimpeliin, sen tietää kaikki. Tuliaisina ei pisteitä tullutkaan, mutta tiukan taiston JoMa esitti häviten 2-0 (1-0, 4-1). KPL sen sijaan hävisi Seinäjoella kanssa puhtaasti 2-0.

Kouvolalla on alkanut alamäki upean keskikauden voittoputken jälkeen. Joukkue on edelleen sarjassa kahdeksantena, viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla paikalla, mutta eroa yhdeksänteen on enää kolme pistettä. Tänäänkin luvassa on vaikea vieraskamppailu Joensuun Mehtimäellä.

JoMa on materiaaliltaan valtaisasti Kouvolaa edellä. Sarjan kolmonen käy tiukkaa taistelua Seinäjoen sekä Raahen kanssa runkosarjan sijoista 3-5. Sijat 3-4 antaisivat loistavat lähtökohdat pudotuspeleihin, jolloin saisi kotiedun.

Molemmilla joukkueilla on näin hirveä hinku pisteille ja vaikka JoMa suosikki kotonaan onkin, en millään saa heistä kertoimien mukaista suosikkia. Suoravoitto 15,00 operaattori poistettu  ja moneyline 6,45 operaattori poistettuovat allekirjoittaneelle liikaa.

Jyväskylä-Seinäjoki Jyväskylä kärsii edelleen ja tulee kärsimään koko loppukauden loukkaantumisista. Sunnuntaina joukkue otti pataan Raahelta kotonaan Hippoksella. Raahe käveli Kirin yli, vaikkakin luvut kertovat tasaisesta kamppailusta. Tämän illan vastus Seinäjoki on jopa astetta kovempi joukkue.

Jymy-Jussien suurin ase on ylivoimaisessa kunnossa iskevä Jukka-Pekka Vainionpää. Sunnuntaina joukkueen voitettua Kouvola mies iski vain kolme, joten tänään voidaan olettaa vähintään seitsemään juoksua.

Kirin tilanne on tällä hetkellä niin kaoottinen, että jyväskyläläisiä vastaan kannattaa pelata sarjan loppuun asti huonommillakin kertoimilla. 1,68 operaattori poistettu vierasvoitosta ei missään nimessä ole kummoinen tarjous, mutta todella osuva se on jälleen ja suosikkien metsästäjät nappaavat sen lapulle.

Koskenkorva-Kankaanpää Koskenkorva oli käytännössä katsoen surkea Hyvinkään vieraana sunnuntaina Pihkalassa. Todella tärkeät kolme pistettä valui Tahkolle, kun Kossu sai aikaiseksi vaivaiset kahdeksan kotiutusyritystä, joista yksi onnistui.

Tänään vastustajaksi saapuu Kankaanpään Maila, joka vaanii vain neljä pistettä Kossun ja KPL:n takana. Pudotuspeleihin on vieläkin hyvät saumat ja koko kauden mittakaavassa pirteisiin ilmestyksiin kuulunut KaMa voisi tänään viritellä jymypommia kaatamalla mitalipeleihin ennustetun Kossun vieraissa.

Koskenkorvan peli ei ole silmiä hivellyt viime aikoina ja joukkue turhautuu aivan liian helposti. Sisäpeli menee todella helposti lukkoon, kun taas KaMalta on löytynyt peli-iloa läpi kauden, vaikka peli ei aina ole rullannutkaan.

Vieraskertoimet suoravoitto 6,80 operaattori poistettu ja moneyline 3,70 operaattori poistettu riittävät yllätyshakijoille.

Raahe-Vimpeli Tiistain viimeisessä ottelussa kohtaa Pattijoen Urheilijat sekä Vimpelin Veto. Raahen kotikentällä Rännärillä pomppu nousee paremmin kuin missään muualla (Oulun tiputtua Superpesiksestä) ja kimmoisa kenttä on muutenkin lyöjämiehille mieleen. Vimpeliltä löytyy kenties Raaheakin parempi pomppuarsenaali vaihtajaekspertti Henri Puputin johdolla.

Raahe haki sunnuntaina Jyväskylästä helposti pisteet, kun taas Veto pelasi kovan ottelun kotonaan Joensuuta vastaan. Illan kärkikamppailussa Veto on ennakkoon selvästi edellä. Kotietua ei hirveästi voi Raahelle antaa Vetoa vastaan ja materiaalietu on ylivoimainen vierailijoiden puolelle. Raahe on pelannut kieltämättä upean kauden ja taistelee jopa runkosarjan kolmannesta sijasta loppuun saakka.

Silti Vimpeliä vastaan tällä nipulla ei ole mitään asiaa, niin kauan kuin Veto pelaa edes sinnepäin. Jostain syystä kerroinkin on nyt vierasvoitolle oikein mallikas 1,65 operaattori poistettu tasoeroon verrattuna ja toimii todella hyvin kaikille. Suosikkien hakijat lyövät tähän ison betsin, yllätyksien metsästäjät voivat vahvistaa rivejään käyttämällä tätä tukikohteena.

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

tuplavaihtoehto

Alajärvi-Sotkamo

1X

5,93 operaattori poistettu

moneyline

Joensuu-Kouvola

2

6,45 operaattori poistettu

         1X2

Jyväskylä-Seinäjoki

2

1,68 operaattori poistettu

moneyline

Koskenkorva-Kankaanpää

2

3,70 operaattori poistettu

1X2

Raahe-Vimpeli

2

1,65 operaattori poistettu

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Vimpeli 1,65 operaattori poistettu