Sunnuntaina 24.11

Klo 17:50 MTV MAX ja MTV MAX Sport 2

 

 

Lähtökohdat kilpailuun:

 

Pitkä kausi on pian takana, kun jäljellä on enää viimeinen, 19. osakilpailu, Brasialian Autódromo José Carlos Pacella, joka tunnetaan paremmin vanhalla nimellään: Interlagos. Rata on itsessään mainio ja tarjoaa mahdollisuudet mielenkiintoiselle kilpailulle. Vastapäivään kierrettävä rata on perinteisesti ollut kuljettajien niskoille rankka, radan asfaltti on monesti huonokuntoista ja vettä tulee usein ja paljon. Voidaan siis sanoa, että kisassa voi tapahtua aivan mitä tahansa, joten kovin tarkkoja ennusteita ja johtopäätöksiä ei vielä aika-ajostakaan kannata vetää.

Tänäkin viikonloppuna suomalaisittain saattaa olla pelissä enemmän kuin arvaisikaan. Viime viikolla kuvioihin palannut Heikki Kovalainen ei saanut unelma-alkua Lotus pestilleen. Oikeastaan Heikin paluu oli pieni pettymys, kun ottaa huomioon hänen vauhtinsa harjoituksissa ja aika-ajossa. 14. sija yhdellä sarjan nopeimmista autoista ei ole millään mittarilla onnistunut suoritus. Jos Heikin kilpailu kuitenkin sujuu Brasiliassa paremmin ja hän pääsee hyville pisteille, voidaan USA:n epäonnistuminen kuitata nopeasti alkukankaudella. Hänellä on joka tapauksessa nyt tärkeä, ja mahdollisesti vimeinen, mahdollisuus todistaa kykynsä, joten hyvä tulos on äärimmäisen tärkeä. Valtteri Bottas nappasi uransa ensimmäiset MM-pisteet viime viikonloppuna ajettuaan kahdeksanneksi hienolla ajolla. Bottas alkaa lunastaa odotuksia ja kova työ surkealla autolla palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla. Toivottavasti Williamsin auto olisi ensi kaudella edes hieman kilpailukykyisempi ja pisteitä tulisi säännöllisesti.

Pistetilanteen kannalta jännitystä ja panoksia viimeiseen kisaan saa etsimällä etsiä, mutta jotain sentään löytyy. Mercedeksen ja Ferrarin ero valmistajien sarjassa on vain 15 pistettä, joten Ferrarilla on vielä pieni mahdollisuus nousta toiselle sijalle. Lotuksen ja Ferrarin ero on 18 pistettä, joten periaatteessa Lotuksellakin on edelleen pieni, hento oljenkorsi nousta kolmanneksi. Tämä vaatii kuitenkin Ferrarilta lähes täydellistä epäonnistumista. Lewis Hamiltonin (3.) ja Mark Webberin (4.) ero on vain kuusi pistettä, joten taistelua MM-pronssista käydään edelleen.

 

Seuraa heitä:

 

Sebastian Vettel on ollut loppukauden käsittämättömässä lennossa ja hän tuntuu täysin pysäyttämättömältä. Sama tahti jatkuu todennäköisesti myös viimeisessä kisassa, jos hänen kohdalleen ei ongelmia osu. Myös sade voi tuoda oman mausteensa kisaan ja sekoittaa pakkaa, mutta Vettel on valitettavan usein nopea myös märällä kelillä. Heikki Kovalaiseen kohdistuu jälleen paljon katseita, ja odotukset ovat Lotuksen puolelta korkealla. Heikki on pärjännyt jälleen hyvin harjoituksissa, mutta hänen ongelmansa ovat valitettavasti siinä kaikkein tärkeimmässä, eli kilpailussa. Auton vauhdin puolesta hänellä mahdollisuus ajaa palkintosijoista. Tallikaveri Romain Grosjean on ollut loppukauden parhaita kuljettajia ja normaalilla ajolla hän on jälleen korkealla. Valtteri Bottaksen viime viikonlopun kahdeksas sija oli mieluisa yllätys ja sille näkisi mieluusti myös jatkoa. Mutta Williams on edelleen vain Williams ja pisteille ajaminen ei edelleenkään ole helppoa.

 

Arvio:

 

Vettel ja Webber tulevat olemaan kärjessä ja heitä ahdistelee Hamilton, Rosberg ja Grosjean sekä mahdollisesti Alonso. Jos Kovalainen onnistuu pitämään yllä yhden kierroksen vauhtinsa läpi koko kisan, ajaa myös hän palkintosijotuksista. Brasilian oikukas sää voi kuitenkin tuoda muutoksia totuttuun järjestykseen, kuten on nähty monesti aiemmin. Jos sunnuntaina sataa rankasti voi tuloslista mennä täysin uusiksi ja kisasta tulla enemmänkin arpapeliä, kuin kilvanajoa. Silloin Vettelkin olisi ehkä lyötävissä. Ehkä.