Blues – Kärpät: Kärpät valtasi sarjan kärkipaikan edelliskierroksella ottamalla yhdeksännen (!) voittonsa putkeen. Myös Blues on napannut niukkoja maalin voittoja jo kolme peräjälkeen. Sarjan kymmenes, Blues taistelee koko sydämellään ja pitää ottelut tasaisina, mutta joukkueen materiaali on armottoman kapea.

Kärpät on tällä hetkellä ylivoimaisesti sarjan ehyin kokonaisuus: maalivahti Jussi Rynnäs palasi tolppien väliin ja on tulikuuma, puolustus pitää, ratkaisijoita löytyy kaikista kentistä ja keihäänkärki, ykköskentällinen on löytänyt toisensa. Juuri nyt oululaisille ei löydy tästä sarjasta haastajaa.

Kärpät on vieraissakin selvä suosikki, mutta vaikka Blues on materiaaliltaan paljon perässä, taisteleva ryhmä pitänee lukemat kotiottelussaan maltillisina.

HIFK – HPK: Sarjataulukko puhuu surutonta kieltä: sijailla 12. majaileva HPK pyrkii tänään haastamaan pykälää ylemmän HIFK:n. HPK päätti peräti kuuden ottelun tappioputkensa kaatamalla vieraissa varsin tehottomana esiintyneen TPS:n 0-3. Myöskään IFK:n peli ei ole kummemmin hurraa-huutoja kerännyt ja petolaiva seilaa neljän ottelun tappioputkessa.

IFK painii valtavan maalivahtiongelman kanssa. Brad Thiessen käy yleensä pelaamassa ottelun ensimmäisen erän, jonka jälkeen (noin 0-4) tilanteessa Summanen repii pakasta Antti Oreen tilalle. Itseluottamus kaikilla maalivahdeilla on täysin kadonnut, eikä luottamus puolustuksen kanssa ole millään tasolla.

HPK puolustaa siedettävästi, mutta tehoja hyökkäyspäässä ei ole nimeksikään. Ainut tehoihin pystyvä ryhmä on Ville Viitaluoman johtama ykköskentällinen. Tänään muillakin kentällisillä on mahdollisuutensa, sillä omastakin päästä lauotut lepakot saattavat yllättää IFK-maalivahdin.

IFK on parempi materiaaliltaan ja lähtee otteluun kotikentällä suosikin asemassa, mutta molempien joukkueiden otteet ovat viime aikoina olleet sen verran härskejä, ettei tämän ottelun lopputulosta kannata lähteä ennakoimaan ollenkaan.

Ilves – Ässät:Sarjassa kolmantena roikkuva Ilves törmäsi viime kierroksella Lukkoa vastaan ongelmaan: kaikista paikoista ei saatuakaan maalia. Itse asiassa, mistään ei saatu maalia. Joukkue puolustaa hyvin ja maalivahti Ville Kolppanen on loistelias, mutta joukkue tekee harvoja vaarallisia maalipaikkoja. Toivottavasti joukkueen itseluottamus ei kadonnut Äijänsuolle, vaan joukkue alkaa tänään taas laittaa harvoista paikoista sisään – muuten Ilveksestä tulee varsin tylsä joukkue seurata.

Ässät jatkoi vahvaa kotiesiintymistä kaatamalla TPS:n jatkoajalla. Vieraissa meno on kuitenkin ollut takkuista. Patapaidat ovat kuitenkin materiaaliltaan selvästi edellä ja vaikka Ilveksen kotietu tasaa lähtökohdat, on Ässien kerroin pelin arvoinen: 3,20 operaattori poistettu

KalPa – Pelicans:KalPa on vajonnut sarjan viimeiseksi ja täysin ansaitusti: Kuopiosta löytyy tällä hetkellä sarjan huonoin joukkue. 15 ottelussa joukkue on saanut 23 maalia aikaiseksi, joka kertoo kaiken joukkueen hyökkäystehoista. Edelliskierroksella Jokereiden vieraana joukkue jäi taas maaleitta, eikä sama ole kaukana tänään kun vastaan asettuu viisasti puolustava Pelicans.

Pelicans palasi pienen suvantovaiheen jälkeen voittojen tielle kaatamalla voittomaalilaukauskilpailussa Lukon. Lahtelaisten perussapluuna: viisas puolustaminen, tehokas ylivoimapeli ja kurinalainen viisikkopelaaminen vastaa tänään kuopiolaisten hyvälle maalivahtipelille, tiukalle puolustamiselle ja onnettomalle hyökkäykselle. Luvassa on vähämaalinen kamppailu, johon Pelicans lähtee vieraissakin niukkana suosikkina.

Lukko – Tappara:Tapparan kuuden ottelun voittoputki katkesi tiistaina Jyväskylässä, kun JYP vei kamppailun jatkoajalla 3-2. Tappara on kuitenkin vahvassa nousukiidossa ja kivunnut vaikean alun jälkeen jo sarjan sijalle kuusi. Tämän illan vastus, Rauman Lukko puuskuttaa kaksi sijaa ja viisi pistettä jäljessä.

Risto Dufva vs. Jukka Rautakorpi = kiekko katsomoon? Ei aivan! Sillä vaikka Dufva ei ole muuttanut jääräpäistä ajatteluaan, on Rautakorpi antanut vanhan liiton periaatteille hieman löysää. Tapparan peli perustuu puolustamiseen, mutta sillä on vapaudetu myös hyökätä paikan tullen. Dufvan Lukko sen sijaan on tylsän oloinen soturiryhmä, joka puolustaa omaa aluetta, mutta ei saa (Petteri Nummelia lukuunottamatta) kiekkoa edes vastustajan alueelle.

Lähtökohdat Lukon kotipeliin ovat varsin tasaiset ja hyvin vähämaaliset. Tappara on materiaaliltaan parempi, mutta kotietu tasoittaa lähtökohdat.

SaiPa – JYP:Illan kärkikamppailussa sarjan neljäs SaiPa saa vieraaksi pisteen perässä selkään puuskuttavan JYPin. Traktoreiden kone on yskinyt ja puhkunut koko alkukauden, mutta pisteitä joukkue raapii tasaisen tappavasti. Maalivahti Tuomas Tarkki ja selkäytimiin kasvatettu viisikkopeli pitävät hurrikaaniryhmän aina voiton syrjässä kiinni.

Myös SaiPa on ollut todella tasaisen oloinen ryhmä: joukkueen taso kestää todella hyvin illasta toiseen. Varsinkin kotonaan joukkue vaikeasti kaadettavissa ja kerää aktiivisella pelillään paljon ylivoimamahdollisuuksia, joista rangaista. Maalivahti Jussi Markkanen venyy vanhoilla päivillä kauden torjuntaennätykseen tällä menolla ja kärkimiehet, Patrick Davisin johdolla, pystyvät kääntämään pelejä.

JYP on materiaaliltaan parempi, mutta SaiPan kotietu tasaa paljon. JYP ei ole koskaan pelannut kummoisesti Lappeenrannassa ja tänäänkin luvassa on tasainen, nihkeä, vaikea ottelu jyväskyläläisille.

TPS – Jokerit:TPS on jo neljän ottelun tappioputkessa ja joukkue on valunut sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi. Jokerit on kahden ottelun voittoputkessa, mutta vastuksia ei voi pitää kummoisina mittareina: HIFK ja KalPa.

TPS:llä on potentiaalia paljon nähtyä tehokkaampaan hyökkäyspeliin. Jokereiden kaava sen sijaan on selvä: joukkue puolustaa hyvin, mutta tehoja ei löydy kuin (puolustaja hänkin) Teemu Erosen lavasta. Jokerit on materiaaliltaan edellä, mutta TPS:n kotietu tasoittaa lähtökohtia ja niin vaisua on ollut Jokereiden peli, ettei luotto riitä peleihin asti.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Ilves - Ässät

2

3,20operaattori poistettu