Tiistailta saatiin suosikit Veto (1,65) ja Jymy-Jussit (1,68) kiinni. Tänään jatkuu miesten Superpesis viiden ottelun voimin. Tarjolla on jälleen pelattavaa niin suosikkien kuin yllättäjienkin metsästäjille. Lyöntikelit ovat palanneet, mutta vedoissamme lähdemme silti vähäjuoksuisuudesta liikkeelle.

Joensuu-Kitee Joensuun Mehtimäellä pelataan tänään jälleen Karjalan Derby kun Kitee saapuu Mailan vieraaksi. Joensuu voitti tiistaina Kouvolan kotonaan, kun Kitee taas sai levätä. Sarjanelonen Joensuu menetti pisteen liitolle voitettuaan KPL:n 1-0 ja menetti samalla sarjan kolmannen sijan Jymy-Jusseille.

Pistenälkä on kova Kiteelläkin sillä pudotuspelipaikka on kolmen pisteen päässä. Takaa tulee myös Kankaanpää pisteen päässä, joten karsintapeikkoakin pitäisi päästä karkuun. Kiteen peli ei ole kuitenkaan ollut viime aikoina uomissaan - jotain puuttuu.

Joensuu on myös ailahdellut sekä yskähdellyt kauden mittaan, mutta materiaalietu on järkyttävä Mailan puolella. Suosikin voitosta ei tarjota herkullisia kertoimia, mutta kuumassa derbyssä uskon nähtävän paljon juoksuja ja otetaan pikkupeliksi yli 13,5 juoksusta tarjottu 1,80 operaattori poistettu.

Hyvinkää-Seinäjoki Hyvinkään Tahko saa tänään vastaansa Pihkalan avaralle kentälle Seinäjoen Jymy-Jussit. Kahden hurjalyöntisen ryhmän kohtaamisesta on varmasti luvassa tapahtumarikas.

Tahko on tällä hetkellä sarjan kuudentena kuusi pistettä kolmantena majailevia Jymy-Jusseja jäljessä. Hyvinkääläisillä on kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna, joten kotiedun nappaaminen pudotuspeleihin on vielä täysin omissa käsissä.

Kylmemmät kelit ovat väistymässä syksylle ja tänään pitäisi taas olla pitkästä aikaa oikein otollinen lyöntipäivä. Molemmilta joukkueilta löytyy hurjia lyöjämiehiä, Juha Korhosen ja Jukka-Pekka Vainionpään johdolla. Vainionpää iski tiistaina Kiriä vastaan voitto ottelussa kahdeksan tikkiä, kun ennustin miehen lyövän vähintään seitsemän. Nyt odotan vasemmalta sivaltavalta lyöjämörssäriltä viittä tavallista ja yhtä kunniajuoksua.

Tahko ei pelannut tiistaina ja on lepo- ja kotiedun puolesta suosikki. Materiaalit ovat kuitenkin hyvin tasavahvat ja Tahko on vain marginaalinen suosikki. Näillä tiedoilla Jymy-Jussien voiton kerroin 3,35 operaattori poistettu himoittaa pelaamaan. Ottelun juoksuodotusarvo on kohtalaisen suuri, mutta silti kovien panosten pelissä en odota aivan kertoimenlaskijan ennustamia juoksumääriä. Veikkauksen 1,98 alle 15,5 juoksusta napataan myös mukaan.

Kankaanpää-Kiri Kankaanpäässä pelataan todella tärkeistä pisteistä sarjan häntäpään kamppailussa, kun Mailan vieraaksi saapuu Jyväskylän Kiri. Ottelun lähtökohdista ylivoimaisesti mielenkiintoisin on molempien joukkueiden terveystilanne. Viikolta saimme katastrofaalisia uutisia molempien puolelta, kun Kirin Pasi Rajalan ja KaMan Jussi Kivelän kausien tiedotettiin olevan ohi.

Kiri taistelee vielä pääsystä pois karsinnoista, mutta eroa yhdeksäntenä majailevaan Kiteeseen on jo kahdeksan pistettä. Seitsemän pistettä edellä oleva Kankaanpää on vain neljä pistettä pudotuspelipaikasta, mutta loukkaantumiset vaikeuttavat peliä ja juuri tästä ottelusta tarvittaisiin kolme pistettä!

Tiistaina Kiri hävisi selvin numeroin Jymy-Jusseille ja KaMa Koskenkorvalle. Tämän illan ottelun ennakkoarvioinnissa on syytä syynätä todella tarkkaan molempien joukkueiden kokoonpanot. Jo ennestään loukkaantumisista kärsineet joukkueet saivat lisää lunta tupaan ja jatko näyttää todella vaikealta.

Kankaanpää on kuitenkin voittanut suurimman osan joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista ja lähtee ottelun kotiedun puolesta suosikkina. Ulkokentät ovat loukkaantumisista johtuen haavoittuvia, mutta silti uskon poisjääntien vaikuttavan enemmän varsinkin Kirin sisäpeliin. Juoksuja en usko missään nimessä nähtävän tasaisessa ottelussa kovinkaan paljon. Underveto alle 13,5 juoksua kertoimella 1,85 operaattori poistettu/operaattori poistettunostetaan lapulle.

Sotkamo-Raahe Sotkamo saa tänään kotoisalle Hiukalle vastaansa Pattijoen Urheilijat. Raahe kohtaa samaan viikkoon molemmat sarjan jättiläiset, kun tiistaina PattU hävisi Vimpelin Vedolle 0-2 (1-4,2-6). Kuuma ottelu oli osoitus, että Raahe pystyy haastamaan isommatkin, mutta taso ei kuitenkaan riitä riistämään jaksoja. Sarjan viidentenä majaileva Raahe alkaa jäädä neljästä parhaasta, eikä tänäänkään ole isoja luvassa.

Sotkamo taisteli vaikealla Kitron vieraskentällä Alajärveä vastaan tiistaina. Ankkurit ovat olleet Jymylle paha vastus joka ottelussa kahden vuoden ajan, mutta tällä kertaa Jymy ei antanut järvisuomalaisten yllättää. 0-2 (1-4, 4-6) voitto piti Sotkamon sarjan kärjessä.

Raahen lukkari Topi Kosonen ja Jymyn huikea ulkopeli pitänevät huolen, ettei suurempia juoksujuhlia nähdä. Ratkeamisvaara näissä otteluissa silti aina on. Sotkamo on ottelussa kotiedun sekä materiaalin puolesta jättisuosikki. Raahe on niitä harvoja, joita vastaan jättiläiset saavat edes kohtuullisia kertoimia. Jatketaan hyvin osuvaa putkea ja pelataan jättisuosikin voitto pois kuljeksimasta 1,25 operaattori poistettu/operaattori poistettu.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

yli/alle 13,5 juoksua

Joensuu-Kitee

yli

1,80 operaattori poistettu

yli/alle 15,5 juoksua

Hyvinkää-Seinäjoki

alle

1,98 Veikkaus

         1X2

Hyvinkää-Seinäjoki

2

3,35 operaattori poistettu

yli/alle 13,5 juoksua

Kankaanpää-Jyväskylä

alle

1,85 operaattori poistettu/operaattori poistettu

1X2

Sotkamo-Raahe

1

1,25 operaattori poistettu/operaattori poistettu

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Jymy-Jussit 3,35 operaattori poistettu