Espanjan kanssa uskomattoman taistelun jälkeen 1-1 tasapelin pelannut Suomi ei tänään pelaa MM-karsintoja vaan kohtaa harjoitusottelussa Luxemburgin. Otetaan täten karsintakierrokselta ennakkokäsittelyyn toinen I-lohkon ottelu: Ranska-Espanja.

Espanja siis pysähtyi perjantaina Suomen 11 miehen muuriin Gijonissa jääden vain yhteen tehtyyn maaliin. Tuo olisi vielä mennyt allekirjoittaneelle läpi, mutta 79. minuutilla syntyi todellinen paukku, kun Huuhkajien Teemu Pukki laukoi Sergio Ramosin tarkkaillessa vierestä Suomen 1-1 tasoihin. Pukin kliininen viimeistely yllätti Victor Valdesin lisäksi suurimman osan jalkapallomaailmasta sekä allekirjoittaneen ennakon – jos joskus niin nyt oli ihanaa olla aivan hakoteillä.

Tasapeli Suomen kanssa luo Espanjalle aivan uudet ennakkoasetelmat tämän päiväseen Ranska- peliin. Ilman pistemenetyksiä La Rojalle olisi luultavasti kelvannut Ranskan maalta tasapelinkin, mutta nyt punaisten täytyy hyökätä alusta ja hakea voittoa. Lohkoista pääsee vain yksi joukkue suoraan jatkoon, joten Espanjan tulee kuroa Ranskan kahden pisteen ero sarjataulukossa kiinni. Tämän iltainen ottelu on jo toinen joukkueiden keskinäinen ottelu, ensimmäisen päätyttyä härkämaalla tasan, joten tämä saattaa olla Espanjan viimeinen mahdollisuus päästä lohkossa Ranskan edelle.

Vaikka tasapelikin olisi Ranskalle oikein hyvä tulos, en usko Les Bleusin lähtevän Pariisin kotikentällään puolustamaan. Joukkueelle on ominaista hyökkäävä pelitapa ja päävalmentaja Didier Deschampsilta saattaisi olla todellinen kardinaalimunaus antaa pallo ilmaiseksi Espanjan huippuhyökkääjille ja vetäytyä vain puolustamaan. Molempien joukkueiden aktiivisen pelitavan, huippuhyökkääjien ja Espanjan voiton tarpeen johdosta maaliodotusarvo nousee hieman tavallista korkeammaksi.

Espanja on saamassa tämän illan otteluun mukaan tärkeät Xavin ja Xabi Alonson. David Silva sen sijaan on varmuudella poissa pelikieltonsa takia ja Jordi Alba saattaa olla sivussa loukkaantumisen johdosta. Nähtäväksi jää minkälaista rotaatiota päävalmentaja Vicente del Bosque käyttää, mutta ainakin FC Barcelonan Pedro on luultavasti nousemassa avaukseen.

Espanja on viime aikoina hapuillut otteluissaan, kun taas Ranska on vahvasti nousemassa takaisin huippumaiden joukkoon. Sinisiin uskovat voivat nostaa peleihin myös Ranskan menestyksistä tarjotut lievät ylikertoimet.