Onko Hyvinkäällä ryypätty juhannuksena peli kuntoon? Jatkuuko Kiteen syöksykierre? Kääntääkö Vimpeli Jymyn nurin 11 peräkkäisen tappion jälkeen?

Miesten Superpesiksessä pelataan juhannustauon jälkeen mielenkiintoista valintakierrosta. Joukkueet kohtaavat playoff-henkeen kaksi peräkkäistä ottelua ja panokset ovat suunnattomat, koska nämä ovat todellisia kuuden pisteen otteluita kaikki! Kierrokselta löytyy sopivasti pelattavaa kaikille! Monivetoon lähden pienellä ideapelillä, jossa luotan vallitsevien helteiden nostavan juoksumäärät suuriksi. Pitkävetopuolelta löytyy niin suosikkien kuin yllättäjienkin hakuja!

Jyväskylä-Kankaanpää Jyväskylän Kiri saa tänään Hippokselle vastaansa Kankaanpään Mailan. Joukkueet erottaa sarjataulukossa vain yksi piste, joten panosta ei tästäkään ottelusta puutu. Ero viimeiseen pudotuspeleihin oikeuttavaan kahdeksanteen sijaan on venynyt Kirillä jo seitsemään pisteeseen, joten molemmat joukkueet janoavat tulevista kahdesta ottelusta pisteitä.

Kiri ja KaMa taistelivat edellisellä vuosikymmenellä tiukasti Ykköspesiksessä noususta Superpesikseen ja keskinäisissä kamppailussa on havaittu viime aikoina jopa lievää Derby-henkeä. Tämän kauden ensimmäisen keskinäisen kamppailun vei KaMa vieraissa 1-2 (1-2,4-3,0-3). Vieraat lahjoittivat ottelusta toisen jakson Kirille harhaheitoilla, eikä molempien nihkeä sisäpeli olisi tänäänkään yllätys.

Joukkueet ovat tasavahvoja ja paljon kotijoukkueen iskukyvystä kertoo avainmiesten Jyri Kyllösen, Kalle Virolaisen ja Jaakko Heikkisen pelikunto. Jos nämä miehet eivät ole juhannustauollakaan saaneet paikkojaan kuntoon, puuttuu Kiriltä paljon varsinkin sisäpelistä. Molemmat joukkueet ovat saaneet alle viisi juoksua aikaiseksi per ottelu, eikä kotietu tee Kiristä vähäjuoksuisessa kamppailussa kuin niukan suosikin. KaMasta tarjottiin vielä viikon alulla 4,40 kerrointa! Nyt kerroin on laskenut tasan neljään (veikkaus), mutta on silti pelin arvoinen kohde! Yli/alle-kohteet eivät ole vielä tarjolla, mutta näiden ilmestyessä suosittelen myös alle-vetojen pelaamista!

Alajärvi-Kitee Alajärvi valitsi itselleen Kiteen, vaikka tarjolla olisi kenties helpompiakin nippuja. Totuus on kuitenkin, että Ankkurit ovat kerran voittaneet Kiteen tällä kaudella 1-0 (2-2,6-4). Vierailijaksi saapuva Kiteen pallo on myös todellisessa kriisissä. Karjalaiset eivät ole voittaneet koko kesäkuun aikana yhtään ottelua ja pesispiireissä huhut pelinjohtaja Sami Purmosen potkuista ovat jo odotetusti liikkeellä. Kaiken lisäksi Kiteen seitsemän ottelun tappioputki sisältää suurimmaksi osaksi häntäpään joukkueita, joten nyt on viimeinen aika Kiteen herätä tai pudotuspelipaikka jää haaveeksi.

Ankkurit ovat olleet jälleen sarjan ilopilkku. Todella vajavaisella miehistöllä operoiva ryhmä on taistellut tasaisia vääntöjä kaikkia sarjan joukkueita vastaan pelinjohtaja Matti Iivarisen johdolla. Varsinkin kotonaan Kitrolla Ankkurit on vaikeasti voitettava joukkue, eikä Kitee saa mitään ilmaiseksi.

Jos Kiteen katastrofaalinen sisäpeli jatkuu, ei ottelusta ole odotettavissa kovinkaan runsasjuoksuista. Kiteellä on selvästi parempi materiaali, mutta joukkue tila on vähintäänkin kyseenalainen. Paremman peli-ilmeen ja kotiedun omaavaa AA:ta ei voi jättää pelaamatta kun Veikkaus tarjoaa kotikertoimen 4,60.

Hyvinkää-Kouvola Hyvinkää saa tänään vastaansa avaralle Pihkalan kentälle Kouvolan Pallonlyöjät. Vastaan asettuu kaksi aivan eri suuntiin ennen juhannusta edennyttä joukkuetta. Hyvinkään peli oli vähintäänkin sekaisin, kun taas Kouvola keräsi pisteitä pisteiden perään!

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kerran aiemmin, jolloin todella erikoisen mittelön vei kotijoukkue Tahko lukemin 2-1(0-7,8-1,0-0,4-3). Lukemat kertovat olennaisen Tahkon tilasta ennen juhannustaukoa. Joukkue pelaa ajoittain loistavasti, mutta jopa saman pelin sisällä taso ailahtelee runsaasti.

Hyvinkää on kuitenkin materiaalin sekä kotiedun puolesta selvä suosikki. Kouvolan mahdollisuudet lepäävät oikeastaan vain Tahkon virheissä sekä Sami Joukaisen huippupäivässä. Kotijoukkueen Juha Korhonen tekee taas tuhojaan, joten Hyvinkää lyönee juoksuja paljon.

Kertoimen tarjoajat ovat nyt reagoineet liikaa kuntopuntariin! Hyvinkään kotikerroin 1,80 operaattori poistettuiltä on sellainen pommi, että nyt on pakko painaa sormet ristiin ja toivoa Tahkolaisten ryypänneen juhannustauolla pelinsä kuntoon!

Joensuu-Koskenkorva Joensuu valitsi vastustajakseen Koskenkorvan Urheilijat, joten ainakaan kustannuksia ei mietitty Mailan organisaatiossa, kun pelkkiä matkakustannuksia syntyy melkoisesti matkatessa reilut viisisataa kilometriä suuntaansa. Joensuussa ei toisaalta muutenkaan ole tänä vuonna paljon taloutta mietitty, vaan joukkueeseen on satsattu valtavat määrät pelimerkkejä. Tähtisikermä ei ole kuitenkaan vielä ollut tasollaan, vaikka joukkue on vain kolmen pisteen päässä sarjan kolmannesta sijasta.

JoMan huolena ovat olleet loukkaantumiset, mutta nyt karjalaiset marssivat kolmen ottelun voittoputkessa. KossU on sen sijaan esiintynyt viime ajat ailahtelevasti ja kärsivät myös reilusti loukkaantumisista. Ennen tämän ottelun betsaamista on syytä tarkistaa molempien joukkueiden kokoonpanot. Onko juhannustauolla saatu paikkailtua miehiä vai onko juhannushipat kenties vienyt pelureita lisää Kelan palkkalistoille?

Joukkueet kohtasivat kerran toukokuun lopulla. Kotijoukkue Koskenkorva vei tuolloin kamppailun 2-0 (3-2,7-1). Tuolloin ilmajokelaisilla oli kuitenkin käytössään muun muassa V-P Yli-Hirvelän sekä Sami Karjalan kaltaiset huippujalat rakentamassa tilanteita. Jos KossU ei ole saanut miehiä lasaretiltaan, voidaan JoMaa pitää kovan kotiedun myötä suosikkina, muuten otteluun lähdetään ympäripyöreistä asemista!

Raahe-Seinäjoki Kierroksen päättää Pattijoen Urheilijoiden ja Seinäjoen Jymy-Jussien välinen kamppailu. Molemmat ovat avanneet kauden hienosti Raahen pitäessä kolmatta ja Seinäjoen viidettä sijaa. Varsinkin Raahen keräämää pistemäärää voidaan saavutuksena. Seinäjoen alkukaudesta sen sijaan paistoi läpi, kuinka pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki on koonnut repaleisista pohjalaispelaajista loistavan ulkopelirykmentin! Jymy-Jussit on päästänyt vain 67 juoksua kauden aikana mikä on heti Vedon ja Jymyn jälkeen vähiten sarjassa sekä 30-50 juoksua vähemmän mitä allekirjoittanut olisi veikannut!

Joukkueet kohtasivat 30. toukokuuta Seinäjoella, tuolloin Raahe oli väkevämpi voittaen 1-2 (1-2, 5-0,0-0,1-2). Raahessa Seinäjoen ulkokenttää testataan jälleen, koska tilanteet saadaan Rännärin kentällä luonnollisesti pomppulyönneillä ja peli perustuu lähinnä takatilanteen puolustamiseen. Raahe on kuitenkin pelannut myös varsin vähäjuoksuisia otteluita kotikentällään, eikä juoksujuhla ottelussa ole missään nimessä itsestäänselvyys.

Raahe on kotietunsa puolesta suosikki, mutta Jymy-Jussit ovat vakavasti otettava haastaja vieraissakin, eivätkä missään nimessä materiaaliltaan huonompia. Ympäripyöreä ottelu Rännärillä voi pyörähtää miten vain, mutta kerrointen tarjoavat luottavat liikaa Raahen voittoon. Tasapelistä sekä Seinäjoen voitosta tarjottuja pelejä voi kokeilla pikkupanoksilla.

Sotkamo-Vimpeli Kierroksen mielenkiintoisin seurattava on luonnollisesti kahden suuren, Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon, kohtaaminen. Joukkueet pitävät sarjassa ylivoimaista johtoa jo tässä vaiheessa kautta. Joukkueilla on vain yksi piste eroa, joten tulevat kaksi ottelua saattavat jo käytännössä ratkaista runkosarjan voittajan. 

Panosta ei näin puutu seuraavista otteluista. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kerran tähän mennessä, Jymyn ryöstettyä pisteet Saarikentältä trillerimäisen kamppailun jälkeen kotiutuslyöntikilpailussa 0-1(3-3,2-2,0-0,2-5). 

Tämänkin illan ottelussa marginaalit ovat pienet. Molemmat joukkueet pelaavat loistavaa ulkopeliä, joten ottelusta voi odottaa vähäjuoksuista, vaikka lyöntivoimaa joukkueilta löytyykin. Vähäjuoksuisuus tiputtaa ottelussa tasapelin riskiä. 

Sotkamo on voittanut Vimpelin nyt 11 kertaa peräkkäin keskinäisissä otteluissa ja on tänäänkin kotietunsa puolesta suosikki. Veto ei kuitenkaan ole vailla mahdollisuuksia. Kerroinvertailussa Veto on edelleen aliarvostettu ja saa betsin 6,20 operaattori poistettu. Yli/alle-kohteet eivät ole vielä tarjolla, mutta näiden ilmestyessä suosittelen myös alle-vetojen pelaamista!

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Jyväskylä-Kankaanpää

2

4,00 Veikkaus

yli/alle

Jyväskylä-Kankaanpää

alle

?

1X2

Alajärvi-Kitee

1

4,60 Veikkaus

1X2

Hyvinkää-Kouvola

1

1,80 operaattori poistettu

1X2

Sotkamo-Vimpeli

2

6,20 operaattori poistettu

yli/alle

Sotkamo-Vimpeli

alle

?

Moniveto 5

Ottelu

  Koti

Vieras

1

Hyvinkää-Kouvola

15+

3,5,7

2

Sotkamo-Vimpeli

3,4,6,7,8

2,4,6,7,8

75 riviä

Panos: 0,20€ Hinta: 15,00€

 

 

Toimituksen valinta päivän paraaksi kohteeksi: Hyvinkää 1,80 operaattori poistettu