Lauantaina tehtiin jättitiliä, kun JYP (1,50), Tappara (1,57), Tappara -1 (2,00), SaiPa (1,97) ja Jokerit (1,95) napsahti kiinni! Tänään ei näin osuvia pelejä löydy, mutta kaksi vierasideaa kuitenkin!

Ilves – JYP:

JYP esiintyi KalPaa vastaan laiskasti. Joukkuetta ei kiinnostanut esittää juuri mitään, mutta maalivahti Tuomas Tarkin sensaatiomaiset otteet toivat 1-0 voiton. Tarkki on pelannut jo pidemmän aikaa sellaisella tasolla, että voidaan huoletta alkaa puhua sarjan parhaan maalivahdin tittelistä.

Ilves on viidestä edellisottelusta voittanut vain Pelicansin ja nuokin pisteet joukkue sai todella huonon esityksen jälkeen. JYP on voittanut Ilveksen keskinäisissä kohtaamisissa peräti 17 kertaa peräjälkeen. Materiaaliltaan jyväskyläläiset ovat selvästi edellä ja vieraissakin suosikkeja. Vaikka JYP on ailahdellut, uskotaan että hurrikaaniryhmää kiinnostaa vaihteeksi taas pelata: 2,10 William Hill/operaattori poistettu.

KalPa – Lukko:

KalPa hetkiseksi piristyi ”kaikki myynnissä”-ilmoituksen jälkeen. JYPiä vastaan joukkue liikkui nuorten miesten johdolla hyvin. Taitotaso on kuitenkin alkeellista Liigan perustasoon nähden. Lukko otti perjantaina varmasti itseluottamusta nostattaneen 5-3 voiton juurikin JYPistä. Vieraissa raumalaisten peli on kuitenkin ollut täysin eri jiirissä kuin Äijänsuolla; joukkueen 20 voitosta vain seitsemän on kerätty vieraskentiltä.

KalPan totaalinen romahtaminen on vain ajan kysymys. Materiaali on kapea, se on laaduton, maalivahtipeli tökkii, eikä joukkueella ole panosta peleihin. Lukko on materiaaliltaan selvästi edellä ja vieraissakin niukka suosikki. William Hill tarjoaa peruslinjasta poikkeaa kerrointa 2,40, joka mahtuu juuri ja juuri peleihin.

Kärpät – SaiPa:

SaiPa on jo viiden ottelun voittoputkessa. Viimeisin voitto HPK:sta tuli rutiininomaisesti 3-0. Kärpät joutui ahtaalle HIFK:ta vastaan, mutta raapi kotipisteet 4-2. Joukkueen ykköskenttä on jälleen herännyt, mikä ei tiedä hyvää vastustajille.

Materiaaliltaan Kärpät on selvästi edellä ja vahva kotietu lisää tätä. SaiPa on kuitenkin ollut viime vuosina yllättävän paha vastus näädille. Oululaiset tulevat saamaan hyvin liikkuvan, taistelevan ryhmän Raksilaan. Kärpät on selvä suosikki, mutta kerrointarjonnan puolesta pelit liikkuu ennemmin vieras- kuin kotimenestyksiin.

Pelicans – Blues:

Pelicans pelaa taas omalla tasollaan: laiskasti, kurittomasti, munattomasti, tehottomasti ja voitottomasti. Edelliset kolme ottelua on mennyt vastustajille yhteismaalein 11-3. Blues sen sijaan on jatkanut taistelevalla linjalla. Viidestä edellisottelusta on tullut kolme voittoa.

Espoolaiset esiintyvät huomattavasti tasaisemmin ja ovat perustasoltaan parempia, mutta Pelicansin kotietu tekee lähtökohdista tasaiset. Pelikaanien ilme on kuitenkin niin ammattijääkiekolle häpeällistä, että jos voittajaa on pakko veikata, menee rahat ehdottomasti vieraille.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

KalPa - Lukko

2

2,40 WilliamHill

1X2

Ilves - JYP

2

2,10 WilliamHill operaattori poistettu