Eiliseltä kierrokselta napsui underit mukavasti kiinni HPK (1,53), Lukko (1,62) sekä Lukon kotivoitto (1,95)! Jättipotin syntymisen esti Pelicansin voitto JYPistä – Pelicansista on tulossa allekirjoittaneelle todellinen murheenkryyni, onneksi lahtelaiset eivät pelaa tänään..

Ilves – Kärpät: Ilves jatkoi vakuuttavia otteitaan hakemalla 0-1 voiton Espoosta. Voiton takuumiehenä toimi maalivahti Ville Kolppanen, joka pelaa upeaa syksyä. Ilves haastaa ennakkoluulottomasti, eikä päästä ketään helpolla. Kärpillä on ollut loukkaantumishuolia, mutta tästäkin huolimatta materiaaliltaan oululaiset ovat pari luokkaa Ilvestä edellä. Kuitenkin koti- ja lepoetu on tupsukorvien puolella. Ilves pelasi Bluesia vastaan keskiviikkona, kun taas Kärpät raastoi eilen Hämeenlinnassa Kerhon vieraana. HPK vei ottelun 3-2. Kärppien loukkaantumishuolet, eilisen ottelun rasitus ja Ilveksen kotietu kääntävät kelkkaa kotijoukkueen suuntaan. Lähtökohdat ovat tasaiset materiaaliedusta huolimatta ja kohde jätetään pelaamatta.

HIFK – Saipa: IFK:n synkkä vierasputki katkesi torstain voitolla Turusta. SaiPa sen sijaan jatkoi vahvaa kotiputkeaan kaatamalla Ässät kotonaan. Lappeenrantalaisten jalka liikkuu todella vauhdikkaasti. Varsinkin ulkomaalaisvahvistus Patrick Davis on ollut elementissään. Kurinalaisen joukkueen itseluottamus ja työmoraali ovat huipussaan. Aktiivisella pelillä SaiPaa saa vastustajan rikkomaan ja luo tehopaikkoja kaikkien ketjujen voimin. IFK:lla on mielenkiintoinen maalivahtitilanne, kun nuori Ville Husso on vallannut ykkösveskarin paikan vakuuttavilla otteillaan. Hussolle tulee vielä reilusti huolimattomia virheitä, mutta otteissa on voittavan maalivahdin merkkejä. Petolauma saa tänään liukkaan Idän Ihmeen vastaansa ja on kotiedun puolesta niukka suosikki. Saipa on kuitenkin pelannut tasaisemmin, eikä sen peli ailahtele pelin sisällä tai päivien välillä.

Kalpa – TPS: Kalpa nappasi vihdoin avausvoittonsa kaatamalla aneemisen patalauman kotonaan. TPS aloitti kauden vahvasti, mutta on nyt tappioputkessa: IFK kaatoi Palloseuran 1-4 torstaina. Kalpalta puuttuu iloisesti esiintynyt Kasperi Kapanen loukkaantumisen vuoksi kokoonpanosta. Tämä on Kalpan vajavaiselle rosterille iso takaisku. Lähtökohdat otteluun ovat täysin avoimet: TPS on parempi joukkue, mutta viime aikojen otteet ja Kalpan kotietu tasoittaa lähtökohdat. Kerrointarjonta ei houkuttele pelaamaan.

Ässät – Tappara:Ässien katastrofaalinen vierasputki sai jatkoa Kuopiossa sekä Lappeenrannassa. Joukkue on pelannut kotonaan aivan toisella intensiteetillä. Pekka Virran pelikirja ei ole vielä realisoitunut joukkueen tekemisessä ja porilaisten peli näyttää välillä varsin sekasortoiselta. Lauantai-illan huumassa on kuitenkin usein nähty Porissa pelikirjat roskalavalle siirtävä hullu patalauma. Tappara pelasi eilen kuuman ja tasaisen ottelun Jokereiden kanssa kotona, joka varmasti painaa kirvesrintojen jaloissa. Ässät tulee kotihallissaan kova päälle ja Tappara saattaa olla ongelmissa. Lepo- ja kotietu tasoittaa Tapparan materiaaliedun ja ottelun lähtökohdat ovat ympäripyöreät. Kerrointarjonnassa ei ole epäkohtaa, joten jätetään pelaamatta.

JYP – HPK: Myös JYP kaatui eilen lentävään pelikaaniin – Pelicans alkaa vaikuttaa pysäyttämättömältä. Kotiareenallaan JYP on kuitenkin sarjan parhaita joukkueita. HPK jää materiaalissa reilusti, eikä saa lepoetuakaan, kun pelasi eilen Kärppiä vastaan upeasti voittaen 3-2. Tuntuu vanhan toistolta, mutta edelleen odotettavissa on todella vähämaalinen kamppailu. Molemmat puolustaa tiukasti ja Kerhon nuoret maalivahdit ovat pelanneet alkukauden vakuuttavasti. Kulminaatiopiste on: miten JYP saa Ville Viitaluoman vitjan kiinni? Jos kotijoukkue tässä onnistuu, on voitto jo puoliksi taskussa.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

HIFK - Saipa

2

3,25

1X2

JYP - HPK

1

1,70