SaiPa pelasi heikkoja jaksoja jo maanantaina. Keskiviikkona sillä oli mahdollisuus päättää ottelusarja, mutta joukkue ei osunut kehikoiden väliin. Perjantaina JYP tarjosi voittoa silkkihansikkain ensimmäisen erän jäähysumallaan. SaiPa ei tarttunut tähän. Se teki maalin avauserässä, vaikka olisi pitänyt tehdä kolme. Päätöserässä joukkue halvaantui täysin ja luovutti passiivisella pelaamisellaan voiton vieraille. Lappeenrantalaiset herättivät itse pedon, jota ei olisi pitänyt.

Nyt Hurrikaanin sydän on herännyt peliin mukaan. Miika Lahti jättää kirjaimellisesti kaikkensa kentälle. Jonne Virtanen hämmentää kaukalossa ja pressitilaisuuksissa. Ossi Louhivaara tekee maaleja vaikka pelaa yhdellä kädellä. Tuomas Tarkki on saanut itseluottamusruiskeen, kun kahteen edellisotteluun selän taakse on uponnut vain kaksi maalia. Enää puuttuu, että Eric Perrin alkaa osumaan kehikoiden sisään, niin JYP voittaa seurahistoriansa kolmannen mestaruuden.

JYPillä toki on myös omat ongelmansa. Paremmalla ensimmäisen erän viimeistelyllä SaiPa olisi harjannut eilisen ottelun pystyyn. Kristian Näkyvä on ihmismuodossa kulkeva katastrofi. Henkinen etu on nyt kuitenkin JYPillä. Se on nyt saalistaja, SaiPa karkuun juokseva antilooppi. Nyt testataan todenteolla kokemattoman lappeenrantalaisryhmän henkisiä voimavaroja. Sarja olisi pitänyt panna poikki eilen.

Anssi Löfmanin poissaolo rasittanee edelleen pahasti jyväskyläläisten keskikaistaa, joten päävalmentaja Marko Virtanen saa taas yön yli pohtia, kuka seuraavana laitetaan keskelle. Lappeenrannassa Petr Hubacek aloitti keskellä, mutta siirtyi päätöserässä laitaan. Tämä kompinaatio sopi huomattavasti paremmin, sillä tshekin energia meni täysin hukkaan keskikaistalla. SaiPalla on Markku Flinck vielä tämän ottelun pelikiellossa.

Lähtökohtaisesti ottelu on äärimmäisen tasainen ja vähämaalinen. JYP ei saa otteluun kummoista kotietua, mutta henkisen edun sekä paremman materiaalin myötä se on suosikki. Hurrikaani on nyt herätetty – tässä sarjassa nähdään Game Seven!

Elmoorin peli-idea:

1x2: JYP 2,15 operaattori poistettu