Joulutauon jälkeen pidettiin toinen pieni tauko, kun Uudenvuodenjuhlat sekoittivat ohjelmaa. Nyt eletään sarjan käännekohtia – tammikuussa vahvat joukkueet ovat usein sitä myös keväällä. Tarkkaillaan vetomielessä pari kierrosta vähän maltillisemmin tulevaa varten. Tälle päivälle löytyy kuitenkin yksi osuva betsi-idea!

HIFK – Kärpät:Kärpille kävi Hämeenlinnassa vahinko viime viikolla, mutta tänään IFK sytyttää joukkueen varmasti. Kärpät on sarjan paras joukkue ja vähän väliä voittoputkessa matkaavalle joukkueelle luonnollisesti tulee jossain vaiheessa mentaalisesti tyhjä peli – niitä on vaikea voittaa.

IFK hävisi Jokereille 1-2, joten viidestä edellisottelusta on tullut vain kaksi voittoa. Pelisapluuna ei kuitenkaan ole hajoamassa, paremmalla viimeistelyllä narritkin olisi kaatunut. Kotietu tasoittaa lähtökohtia, ja luultavasti vähämaaliseen kamppailuun, Kärpät lähtee vain niukkana suosikkina.

HPK – Jokerit:Kahden nousujohteisen joukkueen kohtaaminen. Kerho on voittanut viidestä edellisottelustaan neljä – ainoa tappio tuli juuri Jokereille Ilmassa 3-2. Narrit ovat valmentajavaihdoksen napanneet kaksi voittoa ja jatkoaikatappion Tapparalle 1-2.

Vaikka HPK:n ykkösmaalivahti Juuse Saros on nuorten MM-kisoissa, ei maalivahtipuoli ole romahtanut. Hyvin puolustava joukkue sai varmasti itseluottamusta kaadettuaan Kärpät kotonaan jatkoajan jälkeen 4-3. Jokerit on materiaalin puolesta parempi, mutta Kerhon kotietu tekee lähtökohdista ympäripyöreät.

Ilves – KalPa: KalPalta puuttuu edelleen puoli joukkuetta, mutta niin vain kuopiolaiset hakivat Turusta 1-3 voiton. KalPa on saalistanut edellisestä viidestä kamppailusta peräti kolme voittoa. Myös Ilves on napannut kolme voittoa edellisestä viidestä ottelusta – yksi näistä vieraissa nimenomaan KalPaa vastaan 2-4.

Materiaaleissa ei ole suurta eroa, mutta kun KalPan poissaolijoiden lista on valtava, lähtee Ilves kotiotteluun suosikkina.

JYP – Ässät:Vajaa viikon tauko teki varmasti hyvää JYPille; joukkue oli aivan puhki ottelussa Tapparaa vastaan. Suurista loukkaantumisista kärsinyt ryhmäsi pelasi käytännössä kahdella kentällä ja yhdellä puolustajaparilla pari viimeistä erää kirvesrintoja vastaan nousten lopulta 0-3 tappioasemasta jatkoajalle asti. Vaikka JYP hävisi sekä Kärpille että Tapparalle joulutauon jälkeen, ottelut osoittivat JYPin taistelevan tänäkin vuonna aina mestaruudesta asti.

Ässät on hävinnyt nyt 16 edellisottelusta 15. Joulutauon jälkeen tuli takkiin kahdelta sarjan jumbojoukkueelta: TPS:lta ja Ilvekseltä. Porilaisten peli on nyt täysin jumissa ja JYP lähtee suursuosikkina illan kamppailuun. Ässät on päästänyt varsin runsaasti maaleja, ja kun myös JYPin puolustus kärsii loukkaantumisista, saatetaan ottelussa nähdä normaalia enemmän maaleja. Kotietu lisää isäntien suosikkiasemaa ja osuva kotivoitto todella kelpaa: 1,67 Sportingbet. Runsasmaalisuuteen viitaten myöskään JYPin tasoitusveto ei ole huono idea: JYP -1 2,14 operaattori poistettu.

Lukko – Pelicans: Pelicans sai 11 tappion putken poikki vihdoin ja viimein SaiPan vieraana 2-5. Lukko on pelannut todella vahvasti viime ajat: edellisestä kymmenestä ottelusta joukkue on hävinnyt vain sarjan kolmelle kovimmalle joukkueelle; Kärpille, JYPille ja Tapparalle.

Raumalaiset pelaavat kotonaan selvästi vieraita paremmin ja lähtevät Pelicansia vastaan selvähkönä suosikkina otteluun. Lahtelaiset saivat varmasti voitostaan itseluottamusta, mutta perustaso on julmasti Lukon puolella.

SaiPa – Blues: Mitäs, mitäs – Idän Ihme on hävinnyt jo kaksi peräkkäistä ottelua!? Kaiken lisäksi tappiot ovat tulleet surkeiden esitysten jälkeen! Pelicans haki Lappeenrannasta 2-5 voiton ja tämän illan vastustaja Blues nollasi SaiPan kotonaan 3-0. Blues on voittanut viidestä edellisottelusta kolme tutulla kaavalla: uhrautuva, taisteleva ja liikkuva puolustus.

Jos mitään omituista ei tapahdu, nähdään tänään vähämaalinen kamppailu. Kahden hutilyönnin jälkeen SaiPan on aika palata omalle tasolleen. Blues lähtee kamppailuun varmasti itseluottamusta täynnä, mutta en usko kahden tappion horjuttavan myöskään lappeenrantalaisten henkistä tilaa. Perustasoltaan SaiPa on Bluesia parempi ja lähtee kotonaan suosikkina kamppailuun.

TPS – Tappara:TPS sai vihdoin tappioputkensa poikki Ässien vieraana ja mitä sitten? Joukkue häviää siipirikkoisen KalPalle surkean esityksen jälkeen 1-3. Tappara on seitsemän ottelun voittoputkessa ja materiaalin puolesta selvästi edellä. Pelkkä Kirvesrintojen rutiinitaso on kovaa valuuttaa.

TPS:llä on edelleen vara parantaa otteitaan, mutta enää tässä vaiheessa kautta siihen on vaikea uskoa. Peli yksinkertaisesti on sekaisin, eikä joukkueen mentaalitaso riitä nyt mihinkään. Tappara on vieraissakin ottelun selvä suosikki – jo pelkän rutiinin puolesta.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

JYP – Ässät

1

1,67 Sportingbet

Tasoitus

JYP -1 – Ässät

1

2,14 operaattori poistettu