Sunnuntaina ei yllätyksiä nähty, mutta overvedot Raahessa ja Vimpelissä osuivat molemmat kiinni! Miesten Superpesis jatkuu tänään kolmen pelin voimin ja jälleen ollaan liikkeellä yllättäjien voimin!

Vimpeli-Alajärvi Jälleen kerran nähdään Järvisuomen Derby. Kyllähän tämä varmasti Alajärveä korpeaa, että paikallisottelujärjestelmän takia käytännössä on hävitty useampi peli jo ennen sen alkamista. Kotivoitto on lähes niin varma, kuin vaan miesten Superpesiksessä voi olla.

Vimpeli on luonnollisesti voittanut selvästi kaikki joukkueiden keskinäiset kohtaamiset. Juoksuodotusarvo ottelussa on suuri, lähinnä Vedon ylivoiman vuoksi. Veto tuntee kuitenkin vastustajansa äärimmäisen hyvin ja koska torstaina koittaa jo kauden seuraava klassikko, kun Veto matkaa Jymyn vieraaksi Hiukan kentälle, saattaa Vimpeli hyvinkin lepuuttaa miehiään tänään. Sotkamo ottelu on sen verran vahvasti jo pelaajien mielessä, että tiistai toimii lähinnä verryttelynä. Tämän vuoksi voi Vimpeli hyvinkin tyytyä pieninumeroiseen voittoon ja nopeaan peliin.

Alajärven mahdollisuudet lepäävät Vimpelin todellisessa asennevammassa. Kuitenkin lepäämälläkin Veto voittaa tämän ottelun, eikä runkosarjan voitosta taistelevalla joukkueella ole varaa pistemenetyksiin. Pitkävedossa Veikkaukselta on lähtenyt aivan lapasesta kertoimet… Meillä on pesäpallossa kokemusta näistä isoista vieraskertoimista, mutta ihan oikeasti 50,00! Onneksi herrat hovissa tiputtivat jo tämän päivän puolelle vierasmerkin edes jotenkin siedettävään 35-kertoimiseen. Tulosvedossa voi hakea hyviä kertoimia Vedon pienijuoksuisimmilla voitoilla.

Kitee-Hyvinkää Hyvinkää kohensi loistavasti asemiaan taistelussa sarjan neljään parhaan pääsemisessä voitettuaan perjantaina Kouvolan ja torstaina Seinäjoen puhtaasti. Kitee sen sijaan kävi sunnuntaina pitkällä vierasmatkalla Vimpelissä. Ottelusta merkillepantavinta on ykkösvahti Sami Partasen poissaolo. Partanen ei ole tällä kaudella ollut viime kausien kunnossa, mutta menetys on silti Kiteen ulkopelille merkittävä. Kitee on vielä sarjassa kahdeksantena ja pudotuspelipaikassa kiinni, mutta takaa tulevat Kankaanpää ja Kouvola puuskuttavan pelottavan lähellä niskaan.

Tahko on materiaaliltaan huomattavasti vahvempi ja kotiedusta huolimatta Kitee on tässä ottelussa altavastaaja. Ottelun juoksuodotusarvo on todella runsas, varsinkin jos Partanen on poissa ja Tahko saa tehdä tilanteet pienillä vahvalle lyöjäosastolleen. Myös Kiteeltä löytyy Mika Laukkasen johdolla ruutia, joten isot lukemat ovat odotettavissa.

Hyvinkää on noussut salakavalasti suosta tiukentamalla ulkopeliään. Monenlaisen kalapalakin (Itä-Lännet, Case Petri Kaijansinkko..) jälkeen on jäänyt huomaamatta, että Tahko on pelannut upeaa ulkopeliä viime pelit ja noussut sarjan jaetulle kolmannelle sijalle! Kiteellä on selvä kotietu, mutta siihen ne edut jäävätkin. Tahkolla on parempi materiaali, Tahkolla on parempi kuntopuntari - loistava vieraskerroin 3,60 operaattori poistettu suorasta voitosta on pakko hyödyntää! Suojataan peli myös moneylinevoitolla 2,15 operaattori poistettu.

Kouvola-Koskenkorva KPL kärsi ikävän tappion Hyvinkäälle perjantaina kotonaan pudotuspelitaistelua ajatellen. Nyt vuorossa on jälleen kotiottelu ja näistä yhdeksäntenä majailevan Kouvolan pitäisi ehdottomasti raapia pisteitä. Lukkari Joni Rytkönen teki paluun kokoonpanoon, mutta pelikunto on vielä kysymysmerkki.

Koskenkorva oli sunnuntaina Kirin vieraana hakien 0-2 voiton. Koskenkorva on sarjassa seitsemäntenä, mutta pudotuspelipaikka ei ole vielä varma. Toki Kossun tilanne näyttää vakaalta Jyväskylästä haetuilla kolmella pisteellä, mutta mitalipeleihin ennakoitu joukkue on esittänyt läpi kauden ailahtelevaisia otteita. Koskenkorva nosti Jyväskylän otteluun jälleen lukkariksi Henri Itävalon ja pudotti Juha Puhtimäen jokeriosastolle. Mielenkiintoista nähdä miten vaihtorumba etenee pudotuspelien lähestyessä.

Ottelussa pelataan tärkeistä pisteistä ja vaikka Kossu on materiaaliltaan vahvempi, tasoittaa Koplan kotietu lähtökohtia selvästi. Juoksuodotusarvo on kohtalaisen pieni tarkan markan pelissä. Kossu ei ole vakuuttanut allekirjoittanutta tällä kaudella ja nyt(kin) lähdetään vetämään ilmajokelaisia vastaan! KPL:n suoravoitto 4,25 ja moneyline 2,35 saavat pelin Veikkaukselta!

Nostetaan vielä rivin päätteeksi yksi suosikki naisten puolelta. Porin Pesäkarhut matkaa tänään kestomenestyjä Kirittärien vieraaksi. Jyväskyläläiset ovat nousseet upeasti sarjassa kolmanneksi ja näyttäneet mihin loistavalla ammattitaitoisella valmennuksella pääsee, vaikka kokoonpano olisikin hieman heikompi. Sarja on kuitenkin osoittanut, että Pori ja Lapua ovat tänä vuonna aivan omassa kastissaan. Vierasvoitosta tarjottu 1,78 operaattori poistettu riittää peleihin!

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

yli/alle 15,5

Vimpeli-Alajärvi

alle

2,60 Veikkaus

1X2

Kitee-Hyvinkää

2

3,60 operaattori poistettu

moneyline

Kitee-Hyvinkää

2

2,15 operaattori poistettu

yli/alle 14,5

Kouvola-Koskenkorva

alle

1,85 Veikkaus

         1X2

Kouvola-Koskenkorva

1

4,25 Veikkaus

1X2

Kouvola-Koskenkorva

1

2,35 Veikkaus

1X2

Jyväskylä-Pori

2

1,78 operaattori poistettu

yli/alle 11,5

Jyväskylä-Pori

yli

1,88 Veikkaus

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Hyvinkää 3,60 operaattori poistettu