Nyt on poijjaat huippuottelu tiedossa!

New Orleans Saints – Miami Dolphins

Maanantai-tiistai välinen yö kello 03:40

Mercedes-Benz Superdome – New Orleans, Louisiana

Nelonen Pro 1 & Ruutu / Viasat

Lähtökohdat otteluun:

Kahden tulikuuman joukkueen kohtaaminen: molemmat ovat ilman tappioita, molemmat ovat kaataneet Falconsin kotonaan. Saints voitti myös niukasti vieraissa Buccaneersin sekä murskasi kotonaan Cardinalsin. Dolphins on pelannut tasaisia otteluita, mutta kääntänyt ne aina lopussa itselleen. Kahdessa vierasottelussa kaatui Colts sekä Browns. Dolphinsin ohjelmaa voidaan pitää vaikeampana, mutta Saints on ollut myös todella vahva – nyt on poijjaat huippuottelu tiedossa!

Seuraa heitä:

Saints on tullut tunnetuksi huippuunsa viritetyllä hyökkäyskalustollaan, mutta nyt myös puolustus dominoi. Kannattaa tarkkailla linjapuolustaja Cameron Jordanin sekä tukimies Junior Galetten otteita. Dolphinsin pelinrakentaja Ryan Tannehill pelaa paremmin kuin koskaan.

Ottelun kulmakivet:

Saints on rakentanut tehokkaan hyökkäysideologian: heittopeli on todella monipuolista. Tällä kaudella kuumimpana pelinrakentaja Drew Breesin kohteena on ollut Jimmy Graham. Kuitenkin myös puolustus on huippuiskussa. Miamin hyökkäyksen linja ja pelinrakentaja Tannehill tulevat saamaan reilusti aikaisempia pelejä kovempaa painetta.Tannehill on silti ollut loistelias. Miami on kääntänyt kaikki ottelut aivan lopussa edukseen ja juuri tiukimmissa paikoissa Tannehill on ollut parhaimmillaan. Dolphinsin itseluottamus on tällaisten voittojen johdosta huipussaan ja joukkue tulee haastamaan Saintsin toden teolla. Dolphins on saanut yli 20 pistettä jokaisessa ottelussaan aikaiseksi ja samaan uskon tänäänkin. Kysymys kuuluukin; riittääkö se?

Erikoista: Saintsin päävalmentaja Sean Payton oli koko viime kauden poissa toimitsijakiellon vuoksi. Syynä tähän on kuuluisa Bountygate: Payton ja puolustuksen koordinaattori Gregg Williams loivat ohjelman, jolla pelaajia palkittiin bonusrahalla sen mukaan, kuinka paljon he saivat vahingoitettua vastustajan pelaajia. Jos pelaaja sai vahingoitettua sääntöjen mukaisesti tai niiden vastaisesti vastustajan pelaajaa niin, että hän joutui jättämään kentän, sai pelaaja bonusrahan. Rahat maksettiin kassasta, jota ylläpidettiin pelaajien sekä valmennusryhmän omista rahoista.

Arvio & pelivihje:

Kahden kuuman joukkueen kohtaaminen. Saints on kotiedun sekä paremman materiaalin puolesta suosikki, mutta kertoimet kotijoukkueen osalta ovat ala-arvoiset. Miami ei missään nimessä ole niin suuri altavastaaja mitä kertoimien puolesta voisi luulla.