Perjantain SM-liigakierros pitää sisällään kaksi ottelua. Avauskamppailussa Ilves saa vieraaksi hyvävireisen KalPan. Toisessa kohteessa alavireisesti viime aikoina esiintynyt HIFK matkaa kahden ottelun voittoputkessa olevan JYPin vieraaksi.

Ilves - KalPa

Likipitäen jokaisessa aviisissa SM-liigan hännille ennen kautta veikattu Ilves ei ole pystynyt osoittamaan väitteitä vääriksi, vaan joukkue kyntää viikosta toiseen sarjataulukon viimeisellä sijalla. Sieltä täältä poimitut yllätyspisteet eivät riitä tamperelaisille, vaan suorittamisen pitäisi olla tasaisempaa.

Kymmenestä edellisestä ottelustaan Ilves on pystynyt voittamaan vain kolme ja tekemään keskimäärin 2,3 peliä per maali.

Vierasjoukkue KalPa on suorittanut tasaisesti läpi kauden ja joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon neljäs ja vahvasti matkalla kohti kevään pudotuspelejä. Kuudesta edellisestä ottelustaan kuopiolaiset ovat voittaneet neljä ja vire on hyvä.

Ilves on voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista, mutta nykyisistä asetelmista KalPa on ottelussa selvä suosikki.

Arvio: Runsasmaalinen ottelu, jossa vierailija on vahvoilla. 3-5.

Pelivihje: Yli 5,5 maalia 2,05

JYP - HIFK

Jääkiekon SM-liigan hallitseva mestari JYP on viime aikoina osoittaunut mestarin arvolle sopivia työnäytteitä. Ensin joukkue kaatoi tähtiä vilisevän jokerilauman kotikentällään selvästi 5-1 ja sen jälkeen jyväskyläläiset hakivat täydet pisteet Pelicansin vieraana, vaikka hurrikaanit olivat ottelussa häviöllä useaan otteeseen.   JYP on selvästi saanut ketjukoostumuksensa aiempia viikkoja paremmin muottiin ja tulosta on alkanut syntyä. Etenkin ulkomaalaisvitja Peverley-Perrin-Eller on ollut jatkuva uhka vastustajille.   Vierasjoukkue HIFK on alkukauden tapaan jatkanut ailahteluaan. Kuudesta edellisestä ottelustaan punaiset ovat voittaneet vain yhden ja viime aikaiset otteet eivät anna aihetta riemuun. JYP on täpötäyden kotiyleisönsä edessä yli kerran kahdesta voittava suosikki.   Arvio: Kotijoukkueen tahdissa mennään. 5-2.

Pelivihje: JYP -1,5 2,62