Eilen nasahti kiinni Kärppien voitto kertoimella 2,15, ihan ettei huomannutkaan! Tänään haetaan kahden yllärin ja yhden suosikin kautta lisävoittoja!

Ilves – HIFK:Ilves on hurjana! Tupsukorvat on viiden ottelun voittoputkessa ja viimeisimmässä voitossa kaatui komeasti Jokerit vieraissa 0-4. IFK sen sijaan on jatkanut tasaisen varmaa ailahteluaan. Kuudesta edellisestä ottelusta joukkue on voittanut joka toisen, hävinnyt joka toisen.

Stadilaisten loukkaantumislista on synkkää luettavaa: Roope Talaja, Mikko Kurvinen, Trevor Gillies, Oscar Eklund, Mikko Jokela, Juuso Salmi, Tony Salmelainen ja Thomas Nykopp. Ilves nauttii myös kotiedusta ja lähtee otteluun suosikkina. Voitot ovat antaneet uskoa Ilveksen peliin ja maalivahti Ville Kolppanen on ollut ilmiliekeissä.

IFK:lla on ollut vaikeuksia pelissään ja loukkaantuneita on paljon. Vaikka vierailla on paperilla parempi ryhmä, on Ilves suosikki kotiedun puolesta. Kotijoukkueen peli on iloista ja aktiivista, eikä IFK:lla ole helppo ilta luvassa.

JYP – Lukko: Jyväskylässä pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun vanhat JYPin (mestaruusvuosienkin) sankarit Filip Riska, Olli Sipiläinen ja Risto Dufva saapuvat Hippokselle. Dufva osoitti luovuutensa iskemällä Petteri Nummelinin keskushyökkääjäksi edellisottelussa. Nummelin kiitti tästä ja teki kolme maalia! Tehot ovat kuitenkin olleet liikaa Nummelinin harteille, muita ratkaisijoita ei löydy.

Myös JYP on ollut todella tehoton: ykkösvitja on aivan jäässä. Jani Tuppurainen ja Eric Perrin eivät pelaa tällä hetkellä sillä tasolla, millä kuuluisi. Ylivoimat ovat luokattomia ja joukkue on kolmen ottelun tappioputkessa. Lukko on pelannut ailahdellen.

JYPillä on parempi materiaali ja se on kotonaan suosikki. Kahden viime aikoina tehottoman joukkueen kamppailusta voi odottaa vähämaalista. Lyödään vetoihin hulppea yllätäjästä tarjottu kerroin 3,90 operaattori poistettu sekä alle 5,5 maalista tarjottu 1,55 Sportingbet / William Hill / operaattori poistettu.

Pelicans – HPK: Pelicans se vaan lentää! Joukkue johtaa sarjaa viiden pisteen kaulalla Ilvekseen. Nyt joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa, kun tiistaina kaatui Lukko 4-7 todellisen hurlumhein jälkeen. HPK on neljäntenä yhdeksän pistettä jäljessä. Kerho kaatui kotonaan Kalpaa vastaan tiistaina 1-2.

Kerhon ailahtelu johtuu ykkösvitjan liian isosta vastuusta: jos Ville Viitaluoman kentällinen ei onnistu, tulee otteluista nihkeitä. Ratkaisijoita on aivan liian vähän ja otteluita on vaikea voittaa, vaikka puolustus pelaa yli oman tasonsa illasta toiseen.

Materiaalit joukkueilla ovat lähes tasan, joten kotietu tekee Pelicansista suosikin. Lahtelaiset myllyttivät Lukon kanssa 11 maalia tiistaina, mutta tänään on odotettavissa taas paluu vähämaaliselle linjalle.

SaiPa – Jokerit: Idän Ihme koko harmittavan tappion tiistaina Turussa. Joukkue on kuitenkin pelannut loistavan alkukauden, josta kertoo sarjataulukon kolmas sija. Varsinkin kotikentällään lappeenrantalaiset ovat vahvoja: ei vielä ainuttakaan tappiota kotikentällä.

Jokerit koki nöyryyttävän tappion tiistaina, kun Ilves haki pisteet Ilmalasta 0-4 voitolla! Helsingiläisillä ei ole loukkaantumisia, vaan tämä materiaali on vain tässä. Joukkueen puolustuspelaaminen on lähellä sarjan parasta, varsinkin kun maalivahti Lelane Irving on osoittautunut huippuhankinnaksi. Mutta kuka ratkaisee ottelut? Ei kukaan.

Simo-Pekka Riikola on Saipalta poissa ja kuten sanottua Jokereilla on täysi miehitys. Jere Karalahti palaa myös otteluun pelikiellon kärsittyään. Materiaalinen etu joukkueiden välillä on vieraiden puolella, mutta kotietu sekä viimeaikaiset otteet ovat SaiPan puolella. Odotettavissa on vähämaalinen ottelu, jossa Jokerit on vieraissakin niukka suosikki.

Ässät – TPS: Kahden mystisen joukkueen kohtaaminen. Ässät on pelannut hyvin kotona, mutta katastrofaalisesti vieraissa. TPS on pelannut välillä loistavasti, välillä aivan päin puuta metsää. Ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa TPS voitti 6-3, mutta nyt ollaan perjantai-iltana hurmosmaisessa Isomäen jäähallissa.

Kotietu tekee Ässistä suosikin ja materiaaliltaankin joukkue on niukasti TPS:ää vahvempi. Turkulaiset nojaavat ulkomaalaishankintoihin, joista Jeff Halpern on esiintynyt tasaisimmin. Fredrik Norrena on ollut loistava maalillaan ja hän antaa joukkueelle jokaisessa ottelussa mahdollisuuden voittoon. Ottelun maaliodotusarvo on hieman tavallista suurempi. Ässät ei ole vielä kotonaan hävinnyt, mutta nyt siihen olisi mahdollisuus. TPS:stä tarjotaan kerrointa 3,00 Sportingbet / operaattori poistettujoka riittää niukasti peleihin.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

Alle/yli 5,5 maalia

JYP – Lukko

alle

1,55 Sportingbet / William Hill / operaattori poistettu.

1X2

JYP - Lukko

2

3,90 operaattori poistettu

1X2

Ässät - TPS

2

3,30 Sportingbet