Eilen napattiin "helppo" Bluesin voitto kiinni kertoimella 1,67. Myös tänään haetaan kotisuosikkien voittoja lapulle.

HIFK – KalPa:

IFK sai kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa poikki kaatamalla Jokerit talviklassikossa lauantaina. Tämä loi varmasti itseluottamusta joukkueeseen. Miehistö kaipaisi kuitenkin suuresti avainmiesten Toni Söderholmin sekä Ville Peltosen paluuta kokoonpanoon. Kiekolliset johtajat ovat joukkueessa vähissä.

KalPa on hävinnyt nyt 11 ottelua putkeen ja häviää tänään myös.

HPK – JYP:

JYP on pelannut jo pidemmän aikaa roimasti alle oman tasonsa. Sarjan luotettavin joukkue on osoittanut tällä kaudella historiallisen ailahtelevia otteita. Edes 1990-luvun lopulla ei nähty tällaista, silloin JYP oli sentään tasaisen huono illasta toiseen. Päävalmentaja Marko Virtasen auktoriteetti on jo ehditetty kyseenalaistaa moneen otteeseen. Jyväskyläläisryhmä on tällä hetkellä Liigan mielenkiintoisin seurattava. Juuri nyt tilanne näyttää katastrofaaliselta, mutta jotenkin ei yllättäisi vaikka traktoriryhmä löytäisi itsensä juuri pudotuspelien alla.

Kun Kerholla ei ole ollut pitkään aikaan mitään paineita tulosten suhteen, on joukkueen sisällä napsunut kaikki palaset kohdalleen. Hyökkäyspäässä mailan puristus on loppunut ja tehoja löytynyt laajalta rintamalta. Kotikentällään joukkue on varsin vaikea kaadettava. Kerho on onnistunut kaatamaan JYPin jo kahdesti tällä kaudella, eikä kolmas kerta olisi jättipaukku.

Ilves – TPS:

Ilveksellä on vielä pieni sauma jopa kuuden parhaan joukkoon, vaikkakin joukkue koki kirpaisevan tappion HPK:lle viikonloppuna. TPS on ollut vierasotteluissaan todella aneeminen, joten tupsukorvat lähtevät kotikentällään otteluun jättisuosikkeina pelkän motivaatioedun perusteella.

TPS:n puolustusmotivaatio on romahtanut useissa otteluissa, joten tänäänkin repsahdusvaara on olemassa. Overvedot ja Ilveksen voitot tasoituksella kiinnostavat: Ilves -1 1,98 operaattori poistettu ja yli 4,5 maalia 1,63 Sportingbet.

Lukko – SaiPa:

SaiPa nappasi viime viikolla rutiinivoiton KalPasta lukemin 4-0. Esitys Kärppiä vastaan oli myös hyvä, mutta kiekkoa ei saatu maaliin, ei sitten mistään. Jussi Markkasen paluu maalille nostaa selvästi lappeenrantalaisten tasoa.

Lukko koki vierastappion TPS:lle lauantaina, mutta tähän on turha ylireagoida. Risto Dufvan joukkueet ovat tunnettuja siitä, miten huonon pelin jälkeen kelkka käännetään nopeasti. Kotikentällään Lukko on ollut todella vahva, kun taas SaiPan vieraspelaaminen ei ole ollut niin tuloksellista kuin Kisapuistossa. Paremman materiaalin ja vahvan kotiedun puolesta Lukko lähtee otteluun selvähkönä suosikkina. Kotikerroin riittää peleihin: Lukko 2,05 operaattori poistettu.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Ilves -1 - TPS

1

1,98 operaattori poistettu

Yli/alle 4,5 maalia

Ilves – TPS

Yli

1,68 Sportingbet

1X2

Lukko - SaiPa

1

2,05 operaattori poistettu