Miesten Superpesistä jatketaan viiden ottelun voimin tänään, kaikki ottelut alkaa kello 18.00. Parasta pelitarjontaa on huippuosuva Vimpeli kertoimella 1,45!

Hyvinkää – Kitee Tahko joutui tyytymään heikon esityksen jälkeen Koskenkorvalla yhteen pisteeseen. Joukkue ei ollut parhaimmillaan kuumassa taistossa, mutta toisen jakso yksi hyvä vuoropari toi pisteen. Kitee koki myös tappion – ja vielä Alajärvelle!  Pitkän bussimatkan jälkeen vaikealta Kitron kentältä ei ole helppo hakea voittoa, mutta kyllä Alajärven kokoonpano niin huono on, että KiPan suoritusta voidaan pitää vähintään ala-arvoisena.

Kitee ja Hyvinkää kuuluvat molemmat runsasjuoksuisten joukkueiden kastiin, joten Pihkalan lentokentällä on odotettavissa taas sisäpelivoittoisa kamppailu! Kotijoukkueen sisäpeliä nakertaa varmasti numerolla alkukauden pelanneen Teemu Nikkasen loukkaantuminen. Nähtäväksi jää kuka tulee ottamaan tulevaisuudessa tärkeän päävaihtajan roolin.  Kohteessa olisi todellisen overvedon paikka, mutta ikävä kyllä myös kansainvälinen kerrointarjonta on tilanteen tasalla. Nostetaan osuva yli 13,5 juoksusta tarjottu 1,55 operaattori poistettu silti mukaan listalle.

 

Joensuu – Sotkamo Joensuu saa tiistai-illan mittelössä vastaansa hallitsevan mestarin Sotkamon Jymyn. JoMa taisteli sunnuntaina tiukassa väännössä Vimpeliä vastaan, mutta joutui taipumaan loistokkaan ulkopelin sävyttämässä ottelussa 0-1. Jymy vuorostaan koki kauden avaustappion, kun Kankaanpää järjesti todellisen pommin kaatamalla kainuulaiset 2-1. Sotkamo on päästänyt vain noin kaksi juoksua per ja kun kotijoukkuekin on alle viiden päästetyn juoksun keskiarvolla, voidaan ottelusta odottaa varsin vähäjuoksuista. 

Jymyn kompurointiin Kankaanpäässä ei ole syytä takertua sen kummemmin, ryhmä on vieraissakin selvähkö suosikki. Joensuu saattaa kotonaan Mehtimäellä tehdä ottelusta kuitenkin vieraille vaikean. Mailan sisäpeli ei vain tällä hetkellä vakuuta, joten kuka nostaisi JoMan taistelemaan voitosta? Hannu Kiukkonen ja Juha Niemi – heiltä tarvitaan tänään huippupeli, jos kotijoukkue mielii pisteille.

Vanha pesäpallopitäjiltä kuultu viisaus kertoo, että ei Sotkamo kahta kertaa peräkkäin häviä. Tähän uskomme mekin ja lyömme Veikkauksen tarjoaman 1,88 kiinni lappuun!

 

Kankaanpää – Koskenkorva Kankaanpään Maila järjesti todellisen jymypaukun kaatamalla Sotkamon sunnuntaina kotonaan 2-1. Joukkue saa varmasti voitosta lisää uskoa omaan tekemiseen ja rohkeutta tulevaan. Rajallisella kokoonpanolla operoivalle joukkueelle tällaiset voitot ovat elintärkeitä koko jatkokesän kannalta.

Vierasjoukkue Koskenkorva lähtee otteluun alla kuuman Hyvinkää- ottelun voitto. Taiston tuoksinassa päästiin oikein käsirysyyn asti ja jälkikäteen tilanteesta tuomittiin yhden ottelun pelikielto Juuso Myllyniemelle sekä keltainen kortti pelinjohtaja Tero Lehtiselle.

Yhden ottelun perusteella ei pidä liikoja johtopäätöksiä vedellä, mutta ainakin sunnuntain perusteella Kossun päätös vetää Alajärveltä Henri Itävalo lainalta takaisin ja suoraan lukkarin tontille vaikuttaa nerokkaalta. Juha Puhtimäki tuo näin leveyttä jokeripaidassa joukkueen sisäpeliin, joka kärsii Veli-Pekka Ylihirvelän ja Janne Leppälän loukkaantumisista. Itävalo myös vaikuttaa tällä hetkellä kaikin puolin Puhtimäkeä vaarallisemmalta lukkarilta.

Molempien joukkueiden puolella on paljon kysymysmerkkejä ja ottelun kuvaa on vaikea arvioida. Kaman kotietu vielä tasoittaa Kossun materiaalietua. Silti operaattori poistettu tarjoama 2,35 Koskenkorvasta on liikaa – hampaita kiristellen pakkobetsi!

 

Vimpeli – Raahe Vimpelin Saarikentällä nähdään kierroksen kärkikamppailu, kun Veto saa vieraakseen Pattijoen Urheilijat. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden mainiosti. Vedolla ei ole vielä yhtään tappiota alla ja Raahekin on hävinnyt vain avausottelunsa Joensuulle.

Raahen tämän kauden uudet nimet ovat esittäneet loistavia otteita ja kokenut kaarti on tutun vakuuttava, mutta vasta tänään Raahe joutuu todelliseen testiin. Vimpelin veroista ulkopeliä ei ole kuin Sotkamolla ja sisäpeliä ei ehkä sielläkään. Vimpelin tasoinen ryhmä saattaa pitää tänään Raahen debytanttimiehiä pilkkanaan, jos pääsevät oikealle pelituulelle.

Ottelu ennakkokaavailussa vähäjuoksuisen puolella, mutta repsahdusvaara tässä on todella suuri. Vimpeli on koti- ja materiaalietunsa puolesta jättisuosikki ja saa välittömän betsin kertoimella 1,45 operaattori poistettu/operaattori poistettu.

 

Seinäjoki – Jyväskylä Kierroksen viimeisessä kamppailussa kohtaa fuusioseura JymyJussit sekä Jyväskylän Kiri. Kiri aloitti kauden pirteästi, mutta lukuisat loukkaantumiset veivät parhaimman terän ja nyt joukkue näyttää lyödyltä. Suunta Kirin osalla on väistämättä mollivoittoinen. Viime ottelussaan jyväskyläläiset ottivat reiluin juoksuin pataan Raahelta.

JymyJussit on myös aloittanut pirteästi, mutta suuntakäyrä on aivan päinvastaiseen suuntaan. Joukkueen ilme on raikas ja pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kostaa tekemisen tasoa päivä päivältä. Edellisessä ottelussaan seinäjokelaiset pupelsivat jostain käsittämättömästä syystä ensimmäisen jakson sarjan heittopussia Kouvolaa vastaan, mutta vei ottelun kuitenkin 1-2.

Tänään en yllättyisi jos kahden heikohkon ulkopelijoukkueen kohtaamisesta muodostuisi runsasjuoksuinen. Jymy on koti- ja materiaalietunsa puolesta suosikki, mutta ailahtelevaisen joukkueiden kohtaamisessa voidaan nähdä mitä vain.

 

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

  Alle/yli 13,5 juoksua

Hyvinkää – Kitee

yli

1,55 operaattori poistettu

1X2

Joensuu – Sotkamo

2

1,88 Veikkaus

1X2

Kankaanpää – Koskenkorva

2

2,35 operaattori poistettu

1X2

Vimpeli – Raahe

1

1,45 operaattori poistettu/operaattori poistettu