Torstaina jäi isolla kertoimella varustetut pelit saamatta kiinni, myös tänään matkaan lähdetään harvoin osuvilla mutta hyvin maksavilla merkeillä! Runkosarjan loppu häämöttää ja motivaatiotekijät nousevat pinnalle.

Vimpeli-Kankaanpää Vimpeli joutui torstaina yliajetuksi. Sotkamon Jymy hyppäsi rekan selkään, joka oli lastattu kaikilla viime vuosikymmenien mitaleilla sekä pokaaleilla ja ajoi Järvisuomalaisten päältä tylysti Antti Hartikainen matkanjohtajanaan. Vimpeli ongelmakohta Jymyä vastaan oli kakkostilanteen purkaminen; Mikko Kanala 0/3 ja Antti Kuusisto 1/3. Koko joukkueella yhteensä kakkostilanteen onnistumiset 5/14.  Näin Vedolta karkasi käytännössä mahdollisuudet runkosarjan voittoon ja pyhäottelun motivaation etsiminen tulee aloittaa kotiyleisöstä. Ei kai Vimpeli halua hävitä viimeistä runkosarjan kotipeliään?

Vierasjoukkue Kankaanpään Maila häviämällä hävisi torstaina kotonaan Joensuun Mailalle, vaikka vaisulta vastustajalta olisi ollut otettavissa voittokin. Karsintojen välttäminen on silti vieläkin omissa käsissä, kun Kouvola on kahden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena. Vimpeli on vain paljon vähän vaikeampi kaataa vieraissa, kuin JoMa olisi ollut kotona. Kävi tässä pelissä miten tahansa, ratkeaa karsintapaikka tiistaina päätöskierroksella, kun Kouvola ja Kankaanpää kohtaavat keskinäisessä ottelussa.

Vimpeli on ylivoimainen suosikki. Mutta Kankaanpään motivaatio on ylivoimaisesti suurempi. Veto saattaa lepuuttaa pelaajistoaan ja myös henkinen tila saattaa olla torstaisen yliajelun jälkeen masentunut. Pikkurahoilla voi kokeilla jymypaukkuja x2.

 

Raahe-Alajärvi Raahe haki maukkaan voiton Hyvinkäältä 1-2. Tilanne keskikastissa on kuitenkin äärimmäisen tasainen: viisi joukkuetta pisteen sisällä! Kotiedusta taistelevilla joukkueilla lipsahduksiin ei näin ole missään vaiheessa varaa. Ankkurit osoitti heräämisen merkkejä männäviikolla nappaamalla jakson Vimpeliltä ja voittamalla Jyväskylän kotonaan. Kiri on enää pisteen päässä sarjataulukossa.

Raahe on luonnollisesti selvä suosikki tähän otteluun. Ankkureiden mahdollisuuksia ei pidä kuitenkaan kokonaan unohtaa. Rännärillä kotijoukkue iskenee paljon juoksua Alajärven heiveröisestä ulkokentästä, mutta toisen jakson vieminen Ankkureilta voisi onnistuakin.

Kertoimet ovat jättimäisesti kotivoitolle kallellaan, joten hurjimmat nappaavat lapulle merkin x tai 2.

 

Joensuu-Hyvinkää Tässä on ehdottomasti kierroksen herkkupala. Miljoonajoukkue Joensuu vs. pieni ja piskuinen Hyvinkää. Rahalla tehty Idän Ihme vastaan uljaasti taisteleva väärin kohdeltu vaalea Etelän Ylpeys. Ennakkokaavailuissa Joensuun tuli iskeä kapuloita kahden suuren Vedon ja Jymyn rattaisiin. Kauden edettyä tänne saakka voi kuitenkin sanoa tältä seisomalta, että turha toivo. Maila taistelee kuitenkin pronssimitalista aivan kuten Tahkokin.

Maila oli umpisurkea koko ottelun Kankaanpäässä, mutta voitti sen. Hyvinkää oli umpisurkea ensimmäisen jakson jälkeen kotonaan, mutta nousi yhdelläkin pisteellä sarjataulukossa kolmanneksi. Kotietu nostaa Mailan asetelmia, mutta ei Joensuulaisten sisäpeli nyt kyllä oikein ole kunnossa. Tahko sai hanat auki Pihkalassa ensimmäisellä jaksolla, mutta hukkasi kuskin hanskat toiselle jaksolle ja antoi Raahen viedä kelkkaa.

Ympäripyöreä ottelu ei näistä asetelmista näe ennakkosuosikkia. Juoksuodotusarvo on vähäinen ottelun panoksen sekä viime aikoina nihkeän JoMan sisäpelin johdosta.  Kertoimet ovat aivan liikaa kotijoukkueelle päin kallellaan ja me iskemme tähän kiinni 6,90 operaattori poistettu.

 

Seinäjoki-Kitee Jymy-Jussit taistelee Koskenkorvalle koetusta tappiosta huolimatta sarjassa kotiedusta. Kitee sen sijaan voitti kotonaan KPL:n ja paikka pudotuspeleihin varmistui. Motivaatiotekijät ovat tässä avainasemassa. Seinäjoki tarvitsee välttämättä pisteitä, kun taas Kiteelle ottelu on merkityksetön.

Kun vielä huomioidaan, että Seinäjoki nauttii suurta kotietu ja on materiaaliltaan niskan päällä, ei voittajan valitsemisesta tule vaikeata. Jostain syystä kertoimetkin puoltavat pelaamista, joten ylivoimaisesti viikon paras pelikohde on kotivoitto kertoimella 1,95 operaattori poistettu.

 

Jyväskylä-Sotkamo Ottelussa on vastakkain sarjan huonoin sekä paras joukkue. Kotietu tasoittaa lievästi lähtökohtia, mutta Jyväskylän loukkaantumissuma on niin kaameaa katsottavaa, että Jymy pistäisi A-junioreillaankin Kirin tiukoille – ja luultavasti voittaisi.

Kiri taistelee nyt kuitenkin elämästä ja kuolemasta, kun taas Jymy käytännössä ratkaisi runkosarjan voittonsa kaatamalla kotonaan torstaina Vimpelin Vedon. El Klassikon jälkeinen ottelu on tunnetusti tunnelataukseltaan vajavainen, joten Kirillä on iskun paikka.

Motivaatiotekijät, henkisesti helpommat lähtökohdat ja kotietu kääntävät kelkkaa hienoisesti Kirin suuntaan, joten kertoimien puolesta merkit 1 ja x ovat pelattavia, vaikkakin hyvin epätodennäköisesti osuvia.

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Joensuu-Hyvinkää

2

6,90 operaattori poistettu

         1X2

Seinäjoki-Kitee

1

1,95 operaattori poistettu

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Seinäjoki 1,95 operaattori poistettu