Lapua ja Pori aloittavat tänään finaalisarjansa – luvassa on teurastus.

Lähtökohdat: Molemmat joukkueet selvittivät välierävaiheen puhtaasti 3-0 ja ovat saaneet levätä ja keskittyä finaaleihin jo hyvän aikaa. Suurempia loukkaantumishuolia ei ole kummallakaan joukkueilla ja Pori vielä vahvistui loppukaudella saatuaan vihdoin selvitettyä Susanna Puiston sopimuskiistat. Kirittärien kanssa riitaisasti eronnut Puisto, Porin Pesäkarhut ja Kirittäret pääsivät sopuun summasta, jota voidaan pitää merkittävänä onnistumisena Porille, sillä lyöjäjokeri on iskenyt pudotuspeleissä jo 16 juoksua.

Ottelusarjan kulmakivet: Ulkopelipelaaminen menee vielä kohtalaisen tasan kokeneen Kaisa Salmelan hallitessa Pesäkarhujen kotipesää. Sisäpelissä Lapualla on huima kärki Paula Saloranta, joka kykenee finaalisarjoissakin menemään kentälle 80%-tehoilla. Lyöjäjokerikaksikko on myös Lapualla tulikuuma: Enni Kylä-Kause on hakannut peräti 26 juoksua pudotuspeleissä ja kokenut Tanja Vehniäinen on aina finaaleissa parhaimmillaan. Myös Porilla on todella kuumat kotiuttajat, kun Puiston lisäksi mahtavaan lyöntivireeseen on päässyt Hanna Itävalo.

Suurin ero näiden kahden joukkueen välillä löytyy kokemuksesta ja pelinjohdosta. Viuhkan varressa kohtaa kaksi entistä huippupelaajaa Jukka Liikala Lapualta ja Marko Hovi Porilta. Liikala hakkaa tässä taistelussa Hovin 100-0. Kaksi kertaa peräkkäin Kirittärien lähes maanisen valmennusryhmän finaaleissa hakannut Liikala tietää tasan miten nämä ottelut voitetaan. Toisaalta Liikala on viuhkamiehen lisäksi myös loistava joukkueen sytyttäjä ja saa aina pelaajansa oikeaan flow-tilaan finaaleihin lähdettäessä.

Molemmat joukkueet ovat säilyneet hyvin vähillä muutoksilla viime vuosina. Yhtenäisistä ryhmistä Lapua on kuitenkin se, joka on tottunut yhdessä voittamaan

Arvio: Lapuan kokemuksen ja Jukka Liikalan vuoksi Porin pitää kääntää täysin kelkkansa tähän sarjaan. Se millä Jyväskylä kaatui välierissä, ei riitä tässä sarjassa mihinkään. Liikalan tytöt nauravat, tanssivat kentällä ja nappaavat kultaiset mitalit jälleen voitoin 3-1.

Pelivihje ensimmäiseen otteluun: Jos Pori ei vedä kaniinia hatusta, nähdään finaaleihin nähden teurastus: Lapua 1,70 operaattori poistettu

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

LAPUA

 X

PORI

1X2 

1,70 operaattori poistettu

3,10 operaattori poistettu

6,00 operaattori poistettu

Moneyline

1,30 operaattori poistettu

 

3,20 operaattori poistettu

Alle/yli 9,5

Alle 9,5: 2,00 operaattori poistettu

Yli 9,5: 1,72 operaattori poistettu

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Lapua 1,70 operaattori poistettu