Pystyykö Eremenkojen Kazan yllättämään otteluruuhkassa painivan Chelsean?

Napataan Eurooppa-liigan päivän ennakkoon suomalaisittain mielenkiintoisin kamppailu, Chelsea - Rubin Kazan. Molemmilla Eremenkoilla (Roman ja Alexei Jr.) varustettu Kazan pääsee tänään Stamford Bridgen valoihin hakemaan yllätystä.

Paikka yllätykselle ei oikein voisi olla suotuisampi. The Blues on järkyttävässä ottelukierteessä pelattuaan maaliskuussa kuusi ottelua ja tämän illan ottelu on tälle viikolle jo toinen Chelsean kaadettua ManUn maanantain FA-cupin puolivälierässä. Kun vielä sunnuntaina joukkue pelaa tärkeistä sarjapisteistä valmentajaa vaihtaneen Sunderlandin kanssa, on kyseessä todellinen härkäviikko sinisille. Joukkue eteni maanantain FA-cup koitoksesta jatkoon, mutta koki lauantaina kirvelevän vierastappion Southamptonille. Tappio heikensi huomattavasti Chelsean taistelua ensi kauden Mestarien liigapaikoista, joka on varmasti tällä hetkellä sinisten ykkösprioriteetti. Kohta vastaan tulee myös FA-cup välierässä Manchester City, joten kyllähän on selvää että tämä Eurooppa-liigan peli jää lontoolaisten arvokategoriassa pohjan perukoille. En usko että joukkue nyt kotiareenallaan aivan läskiksi peliä lyö, mutta kierrätystä tullaan varmasti näkemään.

Kazan eteni Eurooppa-liigassa jatkoon pudottamalla espanjalaisen Levanten kotiottelun jatkoaikamaaleillaan 2-0. Venäläiset käyvät kovaa taistelua kotoisessa Valioliigassaan jäätyä jo kuuden pisteen päähän Mestarien liigan karsintapaikkaan oikeuttavasta kakkostilasta. Mestaruus on jo 14 pisteen päässä ja Venäjän mestaruus näyttääkin lipuvan vahvasti Moskovaan CSKAn palkintokaappiin. Kazanilaiset ovat olleet vakuuttavia viime kuukaudet, kaataen muun muassa Atl. Madridin ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa.

Molemmat joukkueet ovat viime aikoina pelanneet hyvin vähämaalisia otteluita, enkä usko tänäänkään syntyvän mitään maali-ilottelua. Rubin hakenee vierasmaalia, mutta ei sentään puolustusta laiminlyöden. Chelsea tullee hallitsemaan ottelua kotistadionillaan, mutta ei varmasti halua antaa venäläisille vierasmaalia. 0-0 tulos saattaa kelvata jopa molemmille joukkueille avausosasta.

Tatarstanilaisilla on elämänsä tilaisuus haavoittaa lontoolaisjättiä. Vierasmaali ja tasapeli antaisi jo huippulähtökohdat viikon päästä pelattavaan toiseen osaan. Lontoolaisten peli on ollut läpi kauden kovin riippuvainen Juan Matan sekä Edin Hazardin otteista.  Tänään miehet luultavasti lepäävät ja jos eivät lepää, niin mikä on miesten vireystila tai kiinnostus Eurooppa-liigan mittelöön?

Chelsealla on tällä hetkellä muutakin ajateltavaa kuin Eurooppa-liiga kun taas Kazan tulee pelaamaan täysillä. Kerroinvertailussa venäläisten menestyksistä löytyy vielä huippukiehtovia kohteita. Uskotaan motivaatio- ja vireystilaetuun ja isketään vieraissakin rahat Kazanin puolesta!