7.7. Pesisennakko: vierasvoitoista lähdetään!

Jyväskylä-Kankaanpää Kiri saa tänään tutun vastustajan Kankaanpäästä. Joukkueet kohtasivat myös valintakierroksella, jolloin molemmat joukkueet voittivat vierasottelunsa. Odotettavissa on jälleen tiukka ja vähäjuoksuinen kamppailu.

Kankaanpää hävisi edellisen ottelunsa Hyvinkäälle supervuoron jälkeen, kun taas Kiri haki makean 0-2 voiton Kouvolasta. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla, Kirin ollessa pisteen Kankaanpäätä perässä.

Kiri on kotietunsa puolesta suosikki, mutta hyvin niukka sellainen. Joukkue sai varmasti itseluottamusta KPL-voitosta ja jahtaa tänäänkin pisteitä. Onnistumisten siirtyminen hyvästä ottelusta seuraavaan on ollut jyväskyläläisillä kuitenkin vaikeaa ja tämän iltaisen ottelun kulkua on vaikea arvioida ennakolta.

Raahe-Seinäjoki Tässä ottelussa tullaan varmasti näkemään taas suuria tunteita. Raahe ja Seinäjoki kohtasivat valintakierroksella kahdessa tulikuumassa kamppailussa. Pelaajien kesken mentiin syvälle henkilökohtaisuuksiin ja Jymy-Jussit kärsivät toisessa ottelussa tappion, koska eivät pystyneet enää keskittymään olennaiseen.

Raahen kentällä tehdään tunnetusti tilanteet pomppulyönnillä, joten peli perustuu luultavimmin takatilanteen puolustamiseen. Raahe on ottelun suosikki, mutta Jymy-Jussit eivät missään nimessä ole vailla mahdollisuuksia. Seinäjoen menestyksistä tarjotaan komeita kertoimia, joten isojen pelien pojat voivat kokeilla suoraa voittoa 5,90 tai moneylinea 3,20 Veikkaukselta.

Kouvola-Vimpeli Kouvolan upea pisteputki katkesi torstaina KPL:n hävittyä Kirille kotonaan 0-2. Kouvola on ollut kuitenkin koko kauden iloisin yllättäjä ja pitää edelleen sarjan viidettä sijaa. Todella vajavaisesta ryhmästä on revitty kaikki tehot irti pelinjohtaja Mikko Hylkilän johdolla ja peli-ilme on ollut loistava. Hymy on loistanut joka miehen kasvoilla ja ulkopelissä on nähty todellinen taistelun ilmentymä.

Tänään vastaan saapuu kuitenkin todella vahva Vimpelin Veto. Veto on elänyt pientä suvantovaihetta tulikuumien Jymy-pelien jälkeen, mutta on kuitenkin kerännyt otteluista täydet pisteet. Tänäänkin luultavimmin jo Vedon rutiinitaso riittää todella lähelle voittoa.

KPL:n on selvä altavastaaja, mutta kotikentällään joukkue on osoittanut, että kaikki on mahdollista. Kotijoukkueen menestyksistä tarjotaan jättikertoimia ja hurjimmat hakee Veikkaukselta palautuksia suoralla voitolla 13,60 sekä moneylinekertoimella 5,80.

Kitee-Joensuu Kiteen Rantakentällä pelataan tänään Karjalan Derby. Ottelut ovat tunnetusti vahvojen tunteiden pelejä. Joukkueiden sekä seurojen välillä nähtiin talvella liikennettä niin pelaaja- kuin valmennusosastollakin. Ei ole mikään salaisuus, että välit joukkueiden välillä ovat kitkaiset.

Kitee sai pelinsä juhannustauon jälkeen kohtalaisiin uomiin, mutta voitot ovat tulleet heiveröisestä Alajärvestä sekä lähes kriisimäisestä Koskenkorvasta. Nyt vastaan tulee sarjan kolmanneksi vahvin materiaali eikä kotiedulle voi paikallisottelussa antaa paljon arvoa. Joensuusta tarjotaan kerrointa 2,20 operaattori poistettu ja se mahtuu papereille!

Koskenkorva-Sotkamo Koskenkorva laahustaa tällä hetkellä pahasti. Juha Puhtimäki palasi takaisin lukkarin paikalle ja Veli-Pekka Yli-Hirveläkin saatiin mukaan rosteriin, mutta peliotteet eivät vakuuta. Vaikka joukkue palasi voittokantaan, ei Alajärveä voi pitää suurena mittarina. Tänään Kossulla sen sijaan taas jo syöttääkin Henri Itävalo, joten tilanne Koskenkorvalla on vähintään mielenkiintoinen.

Kossu nauttii tänään suurta kotietua, mutta vastus on myös vahvin mahdollinen. Kurinalainen Sotkamo voittaa nämä ottelut usein pelkällään rutiinillaan. Jymyn tilanteessa mielenkiintoisinta on Aki Oravan tilanne. Jymy ilmoitti Oravan jättävän loukkaantumisen vuoksi Itä-Lännen väliin, mutta tänäänkin mies on Jymyn kokoonpanossa?

Jymy on vieraissa jättisuosikki, mutta ei kertoimet nyt kuitenkaan hurjalla Koskenkorvan kotikentällä kiinnosta.

Napataan peleihin vielä kaksi kohdetta samalla voittajalla. Sekä naisten Superpesiksessä että miesten Ykköspesiksessä Kempeleen Kiri pelaa tänään vierasottelun. Miehet kohtaavat Imatran ja naiset Viininjärven. Kotiedusta huolimatta ovat kotijoukkueet otteluissa selviä altavastaajia heikompien materiaalien puolesta, joten kertoimet kirvoittavat pelaamaan!

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

1X2

Kitee-Joensuu

2

2,20 operaattori poistettu

         1X2

Viininjärvi-Kempele

2

2,60 operaattori poistettu

         1X2

Imatra-Kempele

2

2,40 operaattori poistettu